Autors Tēma: Pieredze ar bibliotēkām  (Lasīts 9506 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies reno

Re: Pieredze ar bibliotēkām
« Atbilde #45 : 2015. gada 18. jūnijs, 23:48:49 »
Kā man žēl Kongresa nama bibliotēkas -pilnīgi nostaļģija. Tieši tur sākās mana kulinārā "karjera" paņemot Džeimija Olivera Gatavot tas ir vienkārši -un pirmā izpildītā  recepte bija Pavlova! Goodfood žurnāli lasītavā, filmas, ko Britu padome dāvājusi...
Nez, ja Gētes institūtam ir biblioteka, varbūt Britu padomei arī kaut kas ir?

Izstādes manās biblenēs ir, pasākumus gan neapmeklēju, visi tādi ezotēriskie

Atslēdzies Mango

« Atbilde #46 : 2015. gada 18. jūnijs, 23:51:16 »
Patīk Kļavu paklausīties, lai gan tik ļoti par to neinteresējos.

Atslēdzies Narcise

« Atbilde #47 : 2015. gada 19. jūnijs, 01:00:26 »
Tiešām interesanta tēma. Priekš manis tāda nostaļģiska, jo labākās atmiņas jau bērnībā un jaunībā, kā jau minēju vienā tēmā un pat ar fočeni, -mana iemīļotā bērnības bibliotēka bija Ģertrūdes un Akas ielu st. (Bērnu bibl.) un nākamā iecienītā bija Marijas (toreizējā Suvorova) ielā vienā pagalmā posmā starp Lāčplēša un Avotu ielām, saucās Arāja Bērces bibliotēka. Bet par cik sētas mājā, viņa bija tumša un elektrība dega pārsvarā arī dienas laikā. Neliela, bet laba. Un trešā bilblotēka skolas gados man bija Suvorova ielā netālu no manas skolas -6.vsk. posmā starp Artilērijas un Revolūcijas (tagadējās Matīsa) ielām. Pēc tam jau nāca Universitātes un citu augstskolu bibliotēkas, bet tajās jau bija tikai mācību literatūra un vairs ne tas šarms.

Atslēdzies taj

« Atbilde #48 : 2015. gada 19. jūnijs, 06:29:32 »
Nesen uzdūros kādam rakstam Tvnet "Vai Kauguru bibliotēkai draud pārvēršanās par spēļu zāli": http://www.tvnet.lv/zinas/mobilais_reportieris/562943-vai_kauguru_bibliotekai_draud_parversanas_par_spelu_zali
Un palika mazliet skumji. Jo var jau piekrist rakstā paustajam. Bet zinu, ka arī par bibliotēku, kuru pati apmeklēju, ir bijušas sūdzības. Jo internets visu padara daudz ātrāku, ērtāku un arī prastāku. Katrs, kuram nav slinkums, var cept augšā sūdzības par ko vien vēlas. Bet bibliotekāres jau ar šo cilvēku attieksmi saskaras ikdienā arī. Tāpat kā ikviens, kurš strādā ar cilvēkiem, ar attieksmi saskaras ik dienas. Tad ir svarīgi, kāda ir vadība, cik aizsargāti jūtas paši darbinieki.

Mums nelielajā pilsētā ir tāda jauka Pasta nodaļa, piemēram, kurp dodos diezgan bieži darba darīšanās. Tas pats. Cilvēki diezgan visatļautīgi pauž savu attieksmi par dažādām tēmām. Esmu novērojusi, stāvot rindā, kā pastnieces seja burtiski 5 minūšu laikā "izdziest", jo iepretim kāds ecējas un negrasās pārtraukt tobrīd. Un konveijers tik kust uz priekšu, nāk nākamais apmeklētājs. Tad vēl bija jauna pastniece pieņemta, skaista un slaida būtne, pirmajās dienās staigāja ar matos ieliktu puķi (sprādze tāda laikam, piemīlīgi jau), bet tagad ir tāda sakoncentrējusies, jaušams arī stress savureiz, puķes vairs nav.

Sabiedrībā nereti ir tāda kā baisa visatļautība. Iespējams, vienmēr bijusi, kas zina. Jau Kafka rakstīja par ierēdņu darbu, ka ierēdnis it kā tiek sistēmas aprīts.

Uz tā fona bibliotēkas vēl turas! Un ir patīkami, ka grāmatas par velti, ir patīkami, ka šad tad kāda izstāde vai kādreiz kāds pasākums - tikšanās ar kādu kultūras cilvēku. Bibliotēkas tomēr ir jaukas.

Atslēdzies baaciens

« Atbilde #49 : 2015. gada 19. jūnijs, 08:19:19 »
Kā man žēl Kongresa nama bibliotēkas -pilnīgi nostaļģija. Tieši tur sākās mana kulinārā "karjera" paņemot Džeimija Olivera Gatavot tas ir vienkārši -un pirmā izpildītā  recepte bija Pavlova! Goodfood žurnāli lasītavā, filmas, ko Britu padome dāvājusi...
Nez, ja Gētes institūtam ir biblioteka, varbūt Britu padomei arī kaut kas ir?

Izstādes manās biblenēs ir, pasākumus gan neapmeklēju, visi tādi ezotēriskie
Britu padomei savulaik bija bibliotēka, ļoti daudz tur ņēmu literatūru darbam.
Ja pareizi atceros, tad 2007.gadā viņi grāmatas (visas vai daļu) nodeva RCB ar domu - plašākam lasītāju lokam....
Ir vērts paskatīties viņu mājas lapā, var jau būt, ka vēl kaut kas tur notiek.

Atslēdzies Alstere

« Atbilde #50 : 2015. gada 19. jūnijs, 09:14:22 »
Priekš manis tāda nostaļģiska, jo labākās atmiņas jau bērnībā un jaunībā, kā jau minēju vienā tēmā un pat ar fočeni, -mana iemīļotā bērnības bibliotēka bija Ģertrūdes un Akas ielu st. (Bērnu bibl.)
Tā ir arī manas bērnības bibliotēka. Pateicoties tai, perfekti apguvu krievu valodu. Izlasīju visu, kas bija latviski, bija jāķeras pie grāmatām krievu valodā.

Atslēdzies Narcise

« Atbilde #51 : 2015. gada 19. jūnijs, 17:39:22 »
 :o Tikai nesaprotu, kāpēc jau tik daudzus gadus atpakaļ tā bibl.tika nolikvidēta un pie tam bērnu ! Nezinu nevienu citu bērnu bibl., vispār bibliotēkas likvidēt -tas ir īpaši barbariski un nejauki. Tuklāt vēl galvaspilsētas centrā, nevis mazā miestā, kur varētu aptrūkties lasītāju.

Atslēdzies baaciens

« Atbilde #52 : 2015. gada 20. jūnijs, 15:53:24 »
Šodien starp citām skriešanām sanāca arī novada bibliotēkā pabūt. Ienesu grāmatu, kura bija jānodod 10.jūnijā ... (jā, zinu, tas ir slikti)... Taču tā vietā, lai aizrādītu, bibliotekāre apvaicājās kā grāmata lasījās un ieteica nākamreiz ņemt vieglākas grāmatas ... :facepalm:

Uz jautājumu - Cik jāmaksā? Saņēmu atbildi - paldies, uz redzēšanos!

Kaut gan, katra kavētā diena šajā bibliotēkā maksā 7 centus ...

Šī ir viena no tām mazajām, bet ļoti patīkamajām bibliotēkām.

Atslēdzies Mango

« Atbilde #53 : 2015. gada 21. jūnijs, 18:39:02 »
Bērnu nodaļas taču ir.
Viena no manām agrāk bij bērnu. Nosaukumā vairs nav, bet viss jau saglabājies un tā kā pretī skolai, tad sīko daudz, kas priecē.

Atslēdzies Narcise

« Atbilde #54 : 2015. gada 21. jūnijs, 21:53:25 »
Bērnu nodaļas nav tas pats kas bērnu bibliotēkas ! Nezinu, kam tā bibliotēka traucēja un "ēst prasīja" ! Bet nu labi, ko tur vairs...

Atslēdzies Mango

« Atbilde #55 : 2015. gada 21. jūnijs, 22:44:20 »
Manējā nekas nav mainījies, tikai nākusi klāt telpa pieaugušajiem.

Atslēdzies Mango

« Atbilde #56 : 2015. gada 06. jūlijs, 20:23:29 »
Centrālā Rīgas modēs ciet līdz 8.augustam.

Atslēdzies hm@

« Atbilde #57 : 2015. gada 06. jūlijs, 21:08:32 »
ei, ei, ciet???  Viņiem taču tika izsludināts vasaras saīinātais darba laiks, par ciet taisīšanu nebija ne runas!!  Man grāmata tagad drīz jānodod, tu saki, ka nemaz nav jāiet, bet vispirms jāpiezvana?

Atslēdzies ...(cita)

« Atbilde #58 : 2015. gada 06. jūlijs, 21:13:59 »
Šodien starp citām skriešanām sanāca arī novada bibliotēkā pabūt. Ienesu grāmatu, kura bija jānodod 10.jūnijā ... (jā, zinu, tas ir slikti)... Taču tā vietā, lai aizrādītu, bibliotekāre apvaicājās kā grāmata lasījās un ieteica nākamreiz ņemt vieglākas grāmatas ... :facepalm:

Uz jautājumu - Cik jāmaksā? Saņēmu atbildi - paldies, uz redzēšanos!

Kaut gan, katra kavētā diena šajā bibliotēkā maksā 7 centus ...

Šī ir viena no tām mazajām, bet ļoti patīkamajām bibliotēkām.
Nezinu, man jau šķiet, ka daudzās bibliotēkās soda nauda ir bubulis cīņai ar ļaunprātīgiem kavētākiem. Varbūt nobīstas! Realitātē tiem, kas nokavē pat mēnesi vai divus soda naudu iekasē ļoti reti.

Atslēdzies Mango

« Atbilde #59 : 2015. gada 06. jūlijs, 21:45:00 »
ei, ei, ciet???  Viņiem taču tika izsludināts vasaras saīinātais darba laiks, par ciet taisīšanu nebija ne runas!!  Man grāmata tagad drīz jānodod, tu saki, ka nemaz nav jāiet, bet vispirms jāpiezvana?

Lielā kārtošana. Es arī šodien negaidīti uzzināju.
Grāmatas var lasīt/turēt līdz tam augustam. Vai, ja ļoti traucē, aiznest un iemest kastē.