Autors Tēma: Pieredze ar bibliotēkām  (Lasīts 9556 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies taj

Pieredze ar bibliotēkām
« : 2015. gada 17. jūnijs, 21:34:38 »
Kāda ir jūsu pieredze ar bibliotēkām? Apmeklējat? Kādi iespaidi par bibliotekārēm, apkalpošanu?

Mani reizēm pārsteidz cilvēki... Bet par to pastāstīšu, iespējams (nesolu, varbūt), vēlāk, ja raisīsies kāda diskusija.

Atslēdzies Emīlija

Re: Pieredze ar bibliotēkām
« Atbilde #1 : 2015. gada 17. jūnijs, 21:36:49 »
esmu regulārs viesis, rakstos rindā, priecājos, kad man piezvana un saka - nāc, ir!

esmu bibliotēkas fans, jāgan.

Atslēdzies reno

« Atbilde #2 : 2015. gada 17. jūnijs, 21:50:16 »
Es jau esmu rakstījusi, ka dzīvoju bibliotēku ielenkumā -2 lietoju, vēl 2 tikpat netālu.
Jūrmalas centrālā pašlaik diezgan nožēlojamā namiņā. Bet visur vislielākā laipnība, zvana, ja kas interesants no jauna. Bet es jau arī esmu superkliente, jo ņemu baigās kaudzes, vienmēr mājās tuvu pie 10 grāmatām.

Atslēdzies taj

« Atbilde #3 : 2015. gada 17. jūnijs, 21:58:10 »
Arī man bibliotēkas patīk! Vien, kopš tur interneta zāles, dažreiz liekas, ka tur cilvēki mēdz iet vizdažādākie un tad paliek žēl, kā mūsdienu sabiedrībā var notikt... Protams, ne jau visur un ne jau vienmēr. Bet grāmatplaukti vispār ir pasaka! Var staigāt un staigāt gar daudzajām grāmatām un vēlēties vai visas izlasīt. Tad vēl kāds fonā diskutē par interesanto izlasīto kādreiz. Jā, tas ir tā labi!

Atslēdzies Minne

« Atbilde #4 : 2015. gada 17. jūnijs, 22:08:18 »
Skolas laikā biju aktīva kliente, čupām ņēmu (nē, laikam tomēr kkāds limits bija, par ko škrobējos, ko tas man sanāca tikai dažām dienām, grāmatas burtiski ēdu), tagad nespėju ņemt rokās citu rokāsbijušas grąmatas. Gadījies, kad uzšķir lapu ar drupačām, nezināmas izcelsmes (bet viss liecina, ka organiskas) pleķiem, matiem utt..Un tad manā galvā ir - čau! :( Tādēļ grāmatas pērku

Atslēdzies taj

« Atbilde #5 : 2015. gada 17. jūnijs, 22:16:07 »
Ja vien varētu, pirktu daudz vairāk. Tiesa, reizēm gadās, ka liktās cerības neattaisnojas un tad ir mazliet tā kā skumji. Nesen iegādājos grāmatu, kura nebija bibliotēkā - "Eža elegance", un sapratu, ka cerētās noskaņas vietā (gramatnīcā šķirstot likās, ka uzrunās) galvenās varones man ir netīkamas. Tā arī stāv mājās neizlasīta, nevaru īsti pieņemt to dzīves skatījumu, ka apkārtējie ir tādi neinteliģenti... Bibliotēkā ir pat bijis, ka paņemu grāmatu, iesāku lasīt, lai saprastu, ka tiešām patiks, un nopērku. Vai piefiksēju, ka autors uzrunā.

Atslēdzies Betons

« Atbilde #6 : 2015. gada 17. jūnijs, 23:04:17 »
Skola iedzina alerģiju pret biblenēm. Pēc tam A.Pelšes ar Darba sarkanā karoga ordeni apbalvotais Rīgas Politehniskais institūts. Neapmeklēju. Diemžēl arī Nacionālajā neesmu bijis

Atslēdzies Mango

« Atbilde #7 : 2015. gada 17. jūnijs, 23:18:42 »
Jā. Esmu 4 bibliotēku klients.
Pasūtu e-bibliotēkā. Fiziski tik ieskrienu pakaļ un nodot.
Grāmatas nepērku, jo vairums tādu, ko otreiz nelasu, bet tās, kuras gribas plauktā, prasu, lai uzdāvina kāds.

Nepatīk apkalpošana un bibliotekāres centrālajā, kādi tik kāzusi tur nav bijuši, bet mazajās bibliotēkas apkalpošana vienmēr personīga un sirsnīga. Arī grāmatas viegli dabūt, nav rindu.

Atslēdzies Nāra

« Atbilde #8 : 2015. gada 17. jūnijs, 23:30:01 »
Tikai labākā pieredze. Jaunākās grāmatas  pasūtu, žurnālus paņemu uz mājām vai uz vietas iemetu aci. Bieži jūtos gudrāka par bibliotekārēm :)
Ziemā kaitina bomzīši, kas tur sildās. Ikdienā patīk kundzes, kas internetā meklē draugus vai malkas piegādātājus. Studenti.
Mazliet mulsina, ka biblenē visas darbinieces no galvas zina manu lasītāja numuru, bet tas jau laikam nav nekas slikts, nav jau krogs :D

Atslēdzies reno

« Atbilde #9 : 2015. gada 17. jūnijs, 23:56:58 »
Rīgas centrālās (Modēs) apmeklējums bija nepatīkams piedzīvojums. Kopš izputināta svešvalodu, kāju tur nesperšu. Tādas uzpūtīgas tantes.
Kas tad īsti notika ar citvalodu grāmatām? Centrālajā bija daži nožēlojami plaukti.

Atslēdzies fiasko

« Atbilde #10 : 2015. gada 18. jūnijs, 08:08:01 »
Izmantoju, bet tikai manā ciemā. Ir labi. Visu laiku domāju, ka derētu atkal aizdoties uz Gētes institūta bibliotēku. Seeeeen tur navbūts.

Atslēdzies hm@

« Atbilde #11 : 2015. gada 18. jūnijs, 09:14:29 »
Izmantoju bibliotēkas - divas. To pie VEF tilta  un Rīgas Modēs. Nevaru teikt , ka RM bibliotēkā būtu nelaipnas dāmas, nebūt ne. Varbūt jūs sen neesat bijušas? Vef tilta bibl ir burvīga, tikai nav īsti pa ceļam.
ā, vēl esmu pāris gadus izmantojusi jūrmalas bibliotēku pie Bulduru stacijas.. tur dīvainākā lieta ir darba laiks - no 10 līdz 18 un sestdienā ciet. Lai neviens, kas no jūrmalas uzdrošinās braukt strādāt uz Rīgu, nesadomā kaut ko lasīt!

Atslēdzies Mina

« Atbilde #12 : 2015. gada 18. jūnijs, 09:42:12 »
Ceru, ka te ieklīdīs arī stikla kalna saulcerīte. Viņa varētu ļoooti daudz ko pastāstīt par bibliotēku apmeklētājiem  :faint:
Patiesība dara brīvu.

Atslēdzies Nāra

« Atbilde #13 : 2015. gada 18. jūnijs, 10:23:01 »
Ne tikai viņa,te mums ir vēl viena bijusī bibliotekāre,cik zinu. Jebkurā ar cilvēkiem saistītā darbā ir stāstu stāsti.

Atslēdzies reno

« Atbilde #14 : 2015. gada 18. jūnijs, 10:35:59 »
RM dāma laikam aizvainojās, kad sāku taujāt par svešvalodu grāmatām -kad parādīja 3 plauktus, paprasīju, kur ir pārējās