Autors Tēma: Liepājas teātra "Pūt, vējiņi" sestdien pa tv !  (Lasīts 3024 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Narcise

Re: Liepājas teātra "Pūt, vējiņi" sestdien pa tv !
« Atbilde #15 : 2015. gada 25. jūnijs, 12:36:20 »
Nu ja godīgi, tad man liekas, ka E.Pjatas Baiba diezgan stipri nobāl pret A.Andrējevas Baibu un pat ne tikai balss ziņā, bet pat tēla koncepts atšķiras, Pjatas Baiba tāda pārāk "mīksta" un salkana.

Atslēdzies Afrora

« Atbilde #16 : 2015. gada 25. jūnijs, 13:43:39 »
izrādi esmu redzējusi tieši vienu reizi.
ļoti ļoti sen.
Uldis bija Vilims ... jauns un smuks un nekrietns :)
kas bija Baiba neatceros
Под самым красивым хвостом павлина скрывается самая обычная куриная жопа. Так что меньше пафоса, господа. /Ф. Раневская/

Atslēdzies hm@

« Atbilde #17 : 2015. gada 25. jūnijs, 14:44:04 »
Nu ja godīgi, tad man liekas, ka E.Pjatas Baiba diezgan stipri nobāl pret A.Andrējevas Baibu un pat ne tikai balss ziņā, bet pat tēla koncepts atšķiras, Pjatas Baiba tāda pārāk "mīksta" un salkana.

Njā, man toreiz, kad visi slavēja Aiju, likās - nu kā nu tā, meičuks nemaz nav mācījies nekādas teātra mākslas, tikai Talantu Fabrikas skola, tagad dziedāšanu izmācījusies, vai tad nu tas ir godīgi - slavēt , ka viņa baigā aktrise. Bet, noskatoties šo ierakstu, savas domas radikāli mainu,,, Pjatas Baiba galīgi čammīga, tas tērps arī viņu smukāku nedarīja, drīzāk pēc krievu tautu meitas izskatās ar to paaugstināto jostas vietu, tāds tukls bērnelis, nekāda tur "smuidra liepa", kurā iemīlēties no pirmā skata...

Atslēdzies Ezme

« Atbilde #18 : 2015. gada 25. jūnijs, 15:12:36 »
Noskatījoss pa TV.Nepatika.Pilnīgi un galīgi.Neņemos spriest par aktieru tēlojumu,bet režisora skatījums un rezultāts -nepavisam nepatika.Baiba kaut kā neatbilda sev-par vecu izskatījās,vai?Gatiņš tajā trakokreklā pat sabaidīja,oriģināllugā viņš tādas asociācijas neradīja.Un pārējās sievietes savās  dīvainajās kleitās un pārkrāsotām sejām  nelikās ne greznas,ne bagātas,ne pašapzinīgas.Un vīri tajos zilajos mētelīšos...nu nē.Uldis ar tāds kā iesnaudies?
Vizuālie tēli maitāja visu jušanu,līdz ar to dziedājumam un mūzikai zuda visa''garša''.Aija varbūt vairāk atbilstu Baibiņas būtībai,bet režisora ideja jau paliks tā pati.Nē.

Atslēdzies Narcise

« Atbilde #19 : 2015. gada 25. jūnijs, 18:22:35 »
Kopumā šo izrādi raksturotu kā mūsdienīgas izrādes paraugu (labā nozīmē!), taču neapšaubāmi, tā ir vairākās ainās arī provokatīva, tajā pat nav Raiņa teksta, kaut arī sižets saglabāts, u.c. nepopulāras nianses, kālab, bez šaubām, ne visiem cilvēkiem šī izrāde var patikt un patiks, - tas ir tikai normāli.

Pieslēdzies reno

« Atbilde #20 : 2015. gada 25. jūnijs, 19:29:33 »
Es arī iepīkstēšos -ieslēdzu, ieraudzīji vecišķu Baibu sarkaniem vaigiem, un viss, sapratu, ka nevarēšu skatīties. Ja būtu viena, varbūt vēl pacīnītos, bet nebija argumentu, kāpēc nepārslēgt...

Atslēdzies samtene

« Atbilde #21 : 2015. gada 25. jūnijs, 19:37:18 »

Dailes teātra lielajā zālē pa kārtai redzēju abas Baibas.

Meitenes ir vizuāli līdzīgas, abas apmēram viena auguma, viena tievuma un viena blonduma :). Un, man atkal šķiet, ka abas meitenes bija labas.
Ar to es gribu teikt, ka apbrīnoju Aijas Andrējevas aktierisko veikumu tāpat kā Everitas Pjatas vokālo varēšanu. Muzikāli tā loma ir sarežģīta, un, manuprāt, EP ar to ļoti labi tika galā.
Ja AA dziedāšana bija tāda jaudīgāka un iespaidīgāka (arī decibelos), tad EP dziedājums bija tāds klusinātāks un izjustāks, manuprāt. Vismaz atceros, ka skatoties otrreiz ar EP, pieķēru sevi pie tādas domas.

Pjatas Baiba galīgi čammīga, tas tērps arī viņu smukāku nedarīja, drīzāk pēc krievu tautu meitas izskatās ar to paaugstināto jostas vietu, tāds tukls bērnelis, nekāda tur "smuidra liepa", kurā iemīlēties no pirmā skata...

Mēs katrs laikam savādāk iedomājamies, kādai būtu jāizskatās Baibiņai, man atkal tas tērps likās riktīgi iederīgs. Bārenīte, kurai nav kārtīgu drēbju mugurā, tik vien kleitiņa, no kuras jaunā sieviete jau izaugusi un tāpēc mazliet vēl izskatās pēc bērna, pretstatā pārējām meitām. Un Uldis viņā saskata un iemīl tieši „to smalko skaistumu un kautrību”, Raini aptuveni citējot :).

Atslēdzies Nāra

« Atbilde #22 : 2015. gada 25. jūnijs, 19:50:29 »
Man ļoti ļoti patika viss,ļoti aizkustināja, kad redzēju Dt pagājušvasar, nevienu kritisku vārdu neteiktu,tāpēc domāju,ka Tv var sagraut jebkuru izrādi.

Atslēdzies samtene

« Atbilde #23 : 2015. gada 25. jūnijs, 19:51:50 »
Cik dažādi mēs uztveram vienu un to pašu  :) . Vienam Baiba šķiet vecišķa, otram atkal pēc bērna :) .
Man laikam dators galīgi šķībi rāda, ko tādu nemanīju, kaut teātra grims jau tomēr atšķiras no ikdienas grima.

Atslēdzies samtene

« Atbilde #24 : 2015. gada 25. jūnijs, 20:05:09 »
TV ierakstā jau ir savi plusi, ir arī savi mīnusi. Pie plusiem pieskaitu tieši aktieru tuvplānus, ko ne vienmēr var baudīt sēžot kurā tur rindā. Mīnuss, manuprāt, ir tas, ka ne vienmēr var sajust to izrādes kopskatu. Kastē nevar sajust to, kā uz skatītāju iedarbojās aktierspēle, scenogrāfija, mūzika, tā tīri fiziski es domāju, klātbūtnes efekts tomēr daudz ko dod...

Atslēdzies danu

« Atbilde #25 : 2015. gada 25. jūnijs, 20:48:42 »
TV ierakstu neskatījos- principā , vienīgā izrāde ko varu skatīties TV- ir vecās labās Skroderdienas (pa Jāņiem))
Izrādi redzēju,kad liepājnieki viesojās mūspilsētā. Mūzika un scenogrāfija- satriecoši labas! Horeogrāfija-laba. Patika Zane un Anda- tādas spridzīgas un vitālas! Gatiņš-nu, šo aktieri "pieņemu" visās lomās :)! Mūspilsētas puika,kas izsities dzīvē saviem spēkiem. Baibiņa bija E.P.- vokāls labs, bet tēls man par saldu. Kolektīvajā sajūsmā par Uldi nekādi nevaru dalīties  :o  , ne skata, ne harismas, nu pilnīgi nekā (manuprāt))))!

Pieslēdzies reno

« Atbilde #26 : 2015. gada 25. jūnijs, 21:34:12 »
visu izlasot, liekas, ka tomēr vajadzētu noskatīties, citādi klasiskais -mņeņije imeju

Atslēdzies fiasko

« Atbilde #27 : 2015. gada 25. jūnijs, 22:13:45 »
Bet noskatīties vajadzētu īsto izrādi, ne TV ierakstu!