Autors Tēma: Suņi veikalos  (Lasīts 7288 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies baaciens

Suņi veikalos
« : 2015. gada 24. jūnijs, 12:57:53 »
Tā kā te dažiem nelaba oma šodien, tad nu var izplosīties ....
Palasīju vienu diskusiju un aizdomājos ... līdz galam nav izveidojies viedoklis (laikam jau tomēr noskaņojuma jautājums) ...

Kāda ir jūsu attieksme pret suņiem lielveikalos?  Īpaši pārtikas veikalos un iepirkuma ratiņos?

Atslēdzies Emīlija

Re: Suņi veikalos
« Atbilde #1 : 2015. gada 24. jūnijs, 13:18:24 »
neesmu tādus pat pamanījusi, tātad netraucē.

bļaujoši sīkie gan kretinē, un vecāki, kas mierīgi turpina plauktu vērošanu, acīmredzot uzskatot to par normālu uzvedību.

Atslēdzies reno

« Atbilde #2 : 2015. gada 24. jūnijs, 13:49:12 »
pēdējā laikā kaut kā mazāk redzami. Vienu laiku jau tas aksesuārs bija nedalāms -beibe, botokss un sunītis padusē

Atslēdzies baaciens

« Atbilde #3 : 2015. gada 24. jūnijs, 13:55:23 »
Es reizēm brīnos gan par suņiem, gan bērniem, kas iepirkuma ratiņos. Šobrīd nerunāju par tiem ratiņiem, kas paredzēti bērnu pārvadāšanai (apakšā mašīnīte ar stūri) vai zīdaiņiem auto sēdeklītī/ zīdaiņu somā ...

Suņi kafejnīcās man laikam traucē mazāk - viņi noteikti nenopēdo un neapošņā manu ēdienu ..., bet tie padusē iežmiegtie un ratos iemestie suņi ... Pirmkārt, man tos žēl, saimnieks bieži vien ar suni padusē manevrē virs gaļas letēm un citiem pārtikas produktiem, kas tikai kārdina suņa bērnu .... otrkārt, ja izmantoju ratus, tad lieku tajos pārtiku ... Neviens jau tos ratus nemazgā ...  Nu nav forši, pārtiku likt tur, kur uzturējies suns ...
Lielo bērnu sēdināšana ratos arī ir dīvains paradums ... 7gadīgs un 9gadīgs bērns (ja viņam nav kustību traucējumu) ir spējīgs pārvietoties pats.

Varen skumja aina bija redzama īsi pirms Līgo, kad ģimene bija novietojusi mazu bērnu (labi ja 3 gadi) ratos (tur, kur man šķiet ērti rokassomu novietot) un iepērkoties rati tika piekrauti tik pilni, ka bērns burtiski bija saspiests.... Mazais raudāja un mēģināja izmest no ratiem to, ko mazajām roķelēm aizsniegt varēja, bet vecāku reakcija bija bļaušana un mazā cilvēka rāšana ...

Tad nu nesaprotu, kāpēc jāsoda savs bērns, iespundējot tajos (reāli ļoti netīrajos) ratos ....
Un vai tiešām šunelis jāņem līdzi šopingā?

Atslēdzies baaciens

« Atbilde #4 : 2015. gada 24. jūnijs, 13:56:28 »
pēdējā laikā kaut kā mazāk redzami. Vienu laiku jau tas aksesuārs bija nedalāms -beibe, botokss un sunītis padusē

Man pēdējā laikā šķiet, ka vīrieši (vīriešveidīgie) bieži ar tiem sunīšiem ...

Atslēdzies Camma

« Atbilde #5 : 2015. gada 24. jūnijs, 14:14:44 »
Pag, pag... būs jāpamēģina ar Seškaķi kādā veicī ievelties...
Seski piedurknēs gan ir pārītis redzēti. Tie man gan it nemaz netraucē - piedurkne nav mana un paiku arīdzan tur nelikšu.
Visvairāk mani uzjautrina pacienti, kuri stāsta, ka alerģija no suņa nevarot šiem būt, jo suņa viņiem neesot! Ha!
Būs, laikam, kaķpraidā jājiet - tā taču klaja diskriminācija! Suns var bodē tusēt - mans visnotaļ augstdzimušais Seškaķis  - nē! Kāda netaisnība!
Visus sakost!

Atslēdzies baaciens

« Atbilde #6 : 2015. gada 24. jūnijs, 14:16:53 »
Pag, pag... būs jāpamēģina ar Seškaķi kādā veicī ievelties...
Seski piedurknēs gan ir pārītis redzēti. Tie man gan it nemaz netraucē - piedurkne nav mana un paiku arīdzan tur nelikšu.
Visvairāk mani uzjautrina pacienti, kuri stāsta, ka alerģija no suņa nevarot šiem būt, jo suņa viņiem neesot! Ha!
Būs, laikam, kaķpraidā jājiet - tā taču klaja diskriminācija! Suns var bodē tusēt - mans visnotaļ augstdzimušais Seškaķis  - nē! Kāda netaisnība!
Vo, vo ....

Atslēdzies Camma

« Atbilde #7 : 2015. gada 24. jūnijs, 14:29:47 »
Par sīkajiem ratos nesatraucos - karpeļus birstošos sietiņmaisos un pilošus zivjmaisus tur bieži redzu, nekāda starpība, lai jau tam sīcim tiek kāda salmonella... ja vecāki dumi. Tāpat vairs neaizrādu, ja sīkais tajos ratos pāri malai žvanckājas - nu padūmaješ - pāris šuves, kāds ģipsis vai izsisti piena zobi, kam negadās.... ja vecāki dumi.
Visus sakost!

Atslēdzies Broņa

« Atbilde #8 : 2015. gada 24. jūnijs, 14:33:34 »
Camma, proud to be kaķvecene! Neaizmirsti petīciju valdībai arī.

« Atbilde #9 : 2015. gada 24. jūnijs, 14:34:36 »
Skaitos dzīvniekmīle, bet suņiem lielveikalā gan nav vietas -- neatkarīgi no izmēra. Stiept padusē vēl ir viena lieta, bet likt tajos ratos, kur citi pēc tam pārtiku liek, pie tam ne vienmēr tā ir pilnībā iesaiņota, piemēram, visādi salāti vai diļļu buntīte - tas takš reāli ir nehigiēniski.
Par večiem ar žurkveidīgajiem padusē - elementāri, vecis izdzīts dāmas mīluli staidzināt :) Un izdzen viņus staidzināt ne tikai suni. Nesen kādā brīvdienu rītā redzēju gauži piemīlīgu ainu - divi jaunie tētuki katrs ar saviem bērnu ratiņiem soļo blakus un klačojas :) 
Vienīgais par tiem sīkajiem kvekšiem ir dzirdēts, ka viņus nemaz tā nevar vienus pašus atstāt mājās - sirdstrieka vai kas tur varot piemesties. Nezinu gan, cik tur ir taisnības. Priekš manis suns ir suns tad, ja tas ir vismaz 2x lielāks par normāla izmēra runci.       
Turn that sh*t up louder, make it all go faster!

Atslēdzies baaciens

« Atbilde #10 : 2015. gada 24. jūnijs, 14:36:01 »
Camma, proud to be kaķvecene! Neaizmirsti petīciju valdībai arī.

Nezinu ko Tu lieto, bet varbūt vairāk nevajag ...

Atslēdzies Koffi

« Atbilde #11 : 2015. gada 24. jūnijs, 14:37:35 »
Mani arī netraucē.  :coffee:
Pašai ir viens 7kg līdzbraucējs, tā ka paliels, lai stibītu veikalā. Karstā laikā problēma, ja nav ēna kur mašīnu atstāt. Tad jāskatās, lai var iztikt bez veikala, vai fiksi ieskriet tādā, kur auto var novietot ēnā.
Cilvēka lielumu nosaka problēmu lielums, kuras viņš ignorē..

Atslēdzies Trix

« Atbilde #12 : 2015. gada 24. jūnijs, 17:36:13 »
Oi, klasika...
Tie kartupeļi un citi dārzeņi, kas safasēti sietiņos, zemi iepirkumu ratos birdina vairāk par bērnu, kas tīros apavos pa asfaltu līdz mašīnai un no mašīnas līdz veikalam aizgājis. :D

Un tagad palasīšos tālāk...
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies Afrora

« Atbilde #13 : 2015. gada 24. jūnijs, 17:42:50 »
man godīgi sakot ir vienalga, kamēr vien sunim ir uzpurnis
Под самым красивым хвостом павлина скрывается самая обычная куриная жопа. Так что меньше пафоса, господа. /Ф. Раневская/

Atslēdzies Trix

« Atbilde #14 : 2015. gada 24. jūnijs, 17:50:14 »
Par to pašu - jūs tiešām tos produktus no veikala un ratiem nemazgātus ēdat? Iesaiņojumu bāžat mutē? Vai pliku maizi liekat iepirkumu ratos (ko, iespējams, nupat apgrābstījis tuberkuloznieks vai sifilitiķis - tak nav ne bērns un ne suns!)?

Un ak, šausmas, mani bērni mēdz sēdēt iepirkumu ratos. :D Pirmkārt, paši prasās, jo interesanti pavizināties. Otrkārt, - ko tiem, kam iedalīti paklausīgie bērni, nesaprast - ja bērns sēž iepirkumu ratos, tad līdz minimumam ir samazināts risks, ka viņš paskries zem kāda pacēlāja/citiem ratiem, apgāzīs kādu bļaurīgāku veceni vai plauktu ar kandžu. Protams, varu vest katru bērnu pie savas rokas, ratus stumt ar vēderu un preces no plaukta ķeksēt ar zobiem... :D Bet atļaušu tās izpriecas bērnu nīdējām - manējie ratos sēž un sēdēs, ja nespēs savaldīties.

Bet suņiem IMHO veikalā nav jāatrodas. Atšķirībā no bļaujošiem bērniem, kas tikai krīt uz nerviem, suņi met spalvu un arī caur uzpurni apsiekalo visu, kam tiek klāt. Protams, tām māmulēm, kas atļauj sīkajiem visus plauktus apgrābstīt un apsiekalot, pašām derētu spļaujamtrauku izdzert.
Es visu atceros, Ričard...