Autors Tēma: Jaunatklātās grāmatas  (Lasīts 123018 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies daddy

Atb: Jaunatklātās grāmatas
« Atbilde #930 : 2026. gada 15. marts, 12:16:17 »
tagad zināsi, ka vombatam soma ir atvērta uz leju (tb dibengalu). tas tāpēc lai rokoties zeme neietu iekšā!  :talking:

Atslēdzies reno

« Atbilde #931 : 2026. gada 17. marts, 09:45:24 »
Jā, tādēļ rodas iespaids, ka vombatiene 8 mēnešus nepārtraukti dzemdē. Austrāļi, maitas, vombatus pag. gds. gandrīz pilnīgi iznīcināja. Saņēma naudas balvu 10 šiliņus par iesniegtu skalpu.
Gleznotājam Roseti vombati bija mīļdzīvnieki, tos kā dāvanu veda Napoleona Žozefīnei.
Tā par katru dzīvnieku kaut kas interesants

Atslēdzies daddy

« Atbilde #932 : 2026. gada 17. marts, 10:51:37 »
vai gardeguna bandikuts nav pieminēts? ;)

Atslēdzies reno

« Atbilde #933 : 2026. gada 17. marts, 13:11:55 »
Nav gan. Ir vientuļniekvēzis, Bruņnesis, lācis, zaķis. Par ezi, kam Plīnijs piegudrojis to ābolu adatās, un šī teika dzīvo līdz mūsu dienām

Atslēdzies reno

« Atbilde #934 : 2026. gada 24. marts, 08:00:44 »
Par skriešanu sestdienas rītā jau rakstīju. Vēl viena labi lasāma grāmata sestdienas rītiem, kad negribas skriet:
Elisone Espeka  Kāzu viesi
 Kā maza kvalitātes zīme -Goodreads Choice Awards Winner, izdevuši Dienas mediji
Ar kārtīgu humora devu nopietnas pārdomas par pakļaušanos izvēlēm, ideālās dzīves izčākstēšanu un spēju kaut ko mainīt. Tas viss uz "sapņu kāzu" fona, kur galvenā varone nokļūst galīgi negribēti

Fons ir iespaidīgs -kāzu viesi ir ielūgti  greznā viesnīcā un līgava saplānojusi pasākumus
visai nedēļai pirms ceremonijas

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #935 : 2026. gada 06. aprīlis, 21:55:06 »
Mets Heigs "Neiespējamā dzīvība" *****
Heigs kā vienmēr raksta lieliski. Drāma, zinātne, mistika, vides aizsardzība, spriedze, psiholoģija - no visa nosauktā tieši tik, cik vajag, lai sanāktu aizraujošs romāns. :)

Atslēdzies reno

« Atbilde #936 : 2026. gada 27. aprīlis, 20:33:09 »
Pašlaik lasu Heigu. Lieliski

Atslēdzies reno

« Atbilde #937 : 2026. gada 19. jūnijs, 13:26:14 »
Murakami  Pilsēta un tās nedrošie mūri *****

Laikam būs no tām, ko nopirkšu. Varētu nosaukt par maģisko reālismu. Cilvēks un viņa ēna, pilsēta, ko izfantazē 2 jaunieši un pastāv tikai fantāzijā, bet tomēr viņā var nokļūt.
Grāmata ievelk. Nav tā, ka varētu teikt-aizraujoša, bet jālasa lēnām uz priekšu. Un noteikti nav steigas grāmata.

Vakar vakarā pabeidzu, lai var atdot bibliotēkā, ir rinda. Tagad, pa brīvdienām, varēšu izklaidēties ar kaut ko daudz vieglāku

Atslēdzies Minne

« Atbilde #938 : 2026. gada 20. jūnijs, 02:20:55 »
Pirms mēneša tieši pabeidzu Heiga Neiespējamo dzīvību.
Kārtējo reizi secinu, ka stāsti ar mistikas/fantastikas līniju nav manējie. Tēma, protams, aktuāla, valoda raita, bet nē, stāsts neuzrunāja. Pusnakts bibliotēka patika labāk

Vēl nedaudz agrāk izlasīju Visa debesu zilgme. Grāmata varbūt uzrunātu jaunākus un naivākus cilvēkus, bet mani, dzīves nobružātu un skeptisku būtni, tā brīžam pat viegli kaitināja ar paredzamību un Koelju

Pieslēdzies Amālija

« Atbilde #939 : 2026. gada 20. jūnijs, 06:46:19 »
Pirms mēneša tieši pabeidzu Heiga Neiespējamo dzīvību.
Kārtējo reizi secinu, ka stāsti ar mistikas/fantastikas līniju nav manējie. Tēma, protams, aktuāla, valoda raita, bet nē, stāsts neuzrunāja. Pusnakts bibliotēka patika labāk

Vēl nedaudz agrāk izlasīju Visa debesu zilgme. Grāmata varbūt uzrunātu jaunākus un naivākus cilvēkus, bet mani, dzīves nobružātu un skeptisku būtni, tā brīžam pat viegli kaitināja ar paredzamību un Koelju
Man jau šķita, ka mani vienīgo neparauj Debesu zilgme. No Koelju esmu lasījusi 2 grāmatas (ne tās populārākās), un jā, man arī šķita, ka Koelju.

Pieslēdzies Amālija

« Atbilde #940 : 2026. gada 20. jūnijs, 06:50:41 »
Harijs Āboliņš. Aŗī es gribētu aizbraukt uz Ženēvu. Patika. Par tēvu, kurš viens dzīvo ar dēlu (bērnudārznieku). Un viņa sajūtām, izjūtām. Ļoti viegli lasās. Viegli smeldzīga izjūtu grāmata.

Atslēdzies Minne

« Atbilde #941 : 2026. gada 20. jūnijs, 12:00:48 »
Man jau šķita, ka mani vienīgo neparauj Debesu zilgme. No Koelju esmu lasījusi 2 grāmatas (ne tās populārākās), un jā, man arī šķita, ka Koelju.

Grāmatas varone tur konkrēti citēja un kā moto bija pieņēmusi Koelju. Jauni, dzīvi apliecinoši cilvēki, tas jau normāli. Kad es biju tikpat jauna, arī dažubrīd runāju skaistās frāzēs, kas ar mani rezonēja. Bet jaunība nu jau sen aiz muguras, un frāzes ir tukšas  :sad_smiley:

Atslēdzies reno

« Atbilde #942 : 2026. gada 21. jūnijs, 12:21:17 »
Debesu zilgmē īsti interesants bija tikai maršruts. Pārējais -nu, 17 gados arī biju sajūsmā par kaiju Livingstonu

Atslēdzies reno

« Atbilde #943 : 2026. gada 21. jūnijs, 12:42:34 »
Lī Goldbergs Kaliko,  man *****.
       :mrgr: Cits lasītājs varbūt arī neliktu tik daudz. Žanrs diezgan klasisks  kriminālromāns, skaidri paredzēts seriālam.  (nav nekāds nu jau apnikušais psiholoģiskais trilleris, kas patiesībā ir vnk sacerēta šausmene)Autors arī ir sarakstījis daudzus seriālus.

Ir visādas mistikas, ceļošanas laikā (man tādi romāni  nez kāpēc patīk). Diezgan daudz darbība notiek 1880. gados.
     Smējos, lasīdama iepīto sižetiņu par citplanētiešu pētnieku, lai gan teorija pēc tam tiek noraidīta. Mūsu Krimsonam būtu, ko pamācīties  -kā noteikt, vai cilvēks ir īsts, vai citplanētietis.  Kā faktus noslēpj "citplanētiešu izklaides industrija", radot filmas un šovus , lai "emocionāli mūs sagatavotu nākotnei, kurā mūs vadīs būtnes no citām planētām".
    Protams, viss grāmatas sižets ir balstīts fantāzijā par teleportēšanu un "plaisu laikā", bet šajā gadījumā pie vainas ir armija ar saviem eksperimentiem.
    Man patika arī Gabaldones  Svešzemnieces grāmatas un seriāls, tāda dīvaina gaume :mrgr:

Atslēdzies reno

« Atbilde #944 : 2026. gada 17. jūlijs, 08:02:24 »
lasu dikti izslavēto 
Rīsa Boena "TOSKĀNAS bērns"

Pagaidām - nu, tā. Darbības laiks 1944. un 1973. Meita brauc uz Itāliju, Toskānu, jo tur kara laikā notriekta viņas tēva lidmašīna.
Itālijas daļā, mazā pilsētiņā kalnos, dominē itāļu ēdienu apraksti. Ļoti smaržīgi
« Pēdējās izmaiņas: 2026. gada 17. jūlijs, 10:30:58 no reno »