Autors Tēma: Jaunatklātās grāmatas  (Lasīts 123027 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Pieslēdzies reno

Re: Jaunatklātās grāmatas
« Atbilde #285 : 2017. gada 25. jūnijs, 20:04:20 »
Tagad lasīšu Janas Egles Gaismā

Atslēdzies taj

« Atbilde #286 : 2017. gada 25. jūnijs, 20:33:26 »
Būs interesanti pēc tam uzzināt Tavas domas, iespaidus, pēcsajūtas!

Savukārt es tagad sākšu Daces Vīgantes "Ledus apelsīnu".

Pieslēdzies reno

« Atbilde #287 : 2017. gada 26. jūnijs, 19:41:36 »
Gaisma man patika labāk, koncentrētāka, asāka. Nomācoša tematika -sievietes upuri, varmākas vīri. "Bedre" bija labs, un pirmais stāsts "Judīte"arī.

Vīgantei garstāsts "Ledus okeāns" -jau no pirmajiem teikumiem šermuļi.Salīdzini ar Egles  "Laiks mosties". Mani sāk nomākt šī tematika.

Un tagad sāku Ābeles "Duna", pilnīgi bail. Sākums jau tāds raits,"ekspozīcija" un  informācija par hipodromu

Atslēdzies taj

« Atbilde #288 : 2017. gada 26. jūnijs, 20:12:52 »
Reno, paldies par Taviem grāmatu apskatiem! Tu lasi tādas gan nopietnas, gan izklaidei, un mani uzrunā tas, ka dažādas grāmatas.

Jā, stāstu krājums "Gaismā" bija lakoniskāks, bet arī vairāk izcelta varmācība. Kaut gan, vēl jau neesmu tikusi tālu ar "Ledus apelsīnu", vēlāk, iespējams, radīsies vēl iespaidi.
Kopumā - daudz drāmu.

Par Ingas Ābeles "Dunu" dzirdēts, ka ļoti laba valoda, ļoti nopietns darbs ieguldīts, izpēte un aparaksti, bet es laikam pagaidām nevarēšu pieķerties.

Izlasīju arī Esbaumas "Mājsaimnieci". Nu, ko lai saka, arī drāma, tikai psiholoģiskā. Sieviete aizbrauc līdzi vīram uz Šveici, kur viņai nedz draugu, nedz pierastās vides, tikai bērni un mājas darbi, vīrs atsvešinās, sievietei mīļākie, kā arī viņa pameklē psihoterapeiti.  Diezgan smagi.

Pilnīgi šķiet, ka pēc tam vajadzēs kādu devu vieglākuma.

Ja sanāks. Jo pati jau vien vairāk piesaistos tām drāmām. Vismaz, biežāk, nekā vieglumam.

Pieslēdzies reno

« Atbilde #289 : 2017. gada 26. jūnijs, 20:24:12 »
Man jau arī liekas, ka vajag kaut ko atslodzei, bet  ar Devero būs par švaku, jāieņem kāda deva no Danielas Stīlas  vai taml. :rofl:

Pieslēdzies reno

« Atbilde #290 : 2017. gada 30. jūnijs, 10:47:05 »
Pašlaik lasu ļoti pozitīvu bērnības atmiņu grāmatu
Narinē Abgarjana Maņuņa ****

Saulainā divu meitenīšu -padomju saulainā bērnība. Un patiešām saulaina, par spīti tam, ka Maņuņas vecmāmiņa Roza noskuj skuķēnu utainās galvas pa pliko, ka uz uzstāšanās koncertu  sapucētos bērnus ved sūdainā kravas kastē, un pa mizu dabū regulāri.

Roza ir kolorīta žīdu vecmāmiņa Maņuņai, draudzene Karinē ir armēniete.  Daudz humorīgu aprakstu par sadzīvi, kā  viņa pērk aprikozes un vāra džemu, kā mazgā aitas vilnu segām -prieks lasīt, visu laiku jāsmaida.Dzīve rit Armēnijas mazpilsētā, apm. 70. gadu beigās -absolūtais tukšums veikalos un humora pilns stāsts,kā "deficīta izmocītie padomju ļaudis gatavoja krājumus ziemai"

Vienīgais "fui"izdevājai Jumavai -nekur nav pieminēts, kas ir ilustrāciju autors -katras nodaļas -stāsta sākumā ir zīmējums. Jāpieņem, ka pati rakstniece.
[/size]

Pieslēdzies reno

« Atbilde #291 : 2017. gada 02. jūlijs, 18:28:07 »
Šoreiz tiešām pārlasu- Nedēļa viesu namā, sen lasīta,  -Meiva Binčija. Tik mīļi viss risinās un atrisinās, īsta atslodze.

Pieslēdzies reno

« Atbilde #292 : 2017. gada 05. jūlijs, 10:20:15 »
http://www.delfi.lv/kultura/news/books/smagais-purvaja-klusums-kristines-ulbergas-romana-tur-recenzija.d?id=49015217

Man jau no recenzijas vien bail paliek

"Ar nožēlu jāatzīst, ka spēli ar romāna darbības laika izjaukšanu pārmāc disonanse, kas rodas starp neveiklajiem, vietumis samocītajiem un absolūti liekajiem dialogiem un tiem pakārtotajiem bezseguma filozofiskajiem monologiem."

Pieslēdzies reno

« Atbilde #293 : 2017. gada 06. jūlijs, 10:24:08 »
Elena Ferrante    Jaunais uzvārds  ****"

Neapoles tetraloģijas otrā grāmata

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #294 : 2017. gada 10. jūlijs, 21:18:55 »
TR Notārs "Pelēkzils uz rozā" ****

Savdabīgs turpinājums pirmajai grāmatai "Belašs jeb Vilcienā lasāmā grāmata". Ja Belašā bija stāsti, tad šī grāmata ir vesels romāns no sākuma līdz beigām. Asprātīgs, smieklīgs, labi savērpts, izklaidējošs, brīžiem mistisks. Atsevišķu personāžu tekstos ir daudz rupju vārdu, bet tie iekļaujas tekstā. Arī sadzīves folklora un politiska ironija.

Pieslēdzies reno

« Atbilde #295 : 2017. gada 10. jūlijs, 21:35:06 »
Belašs man patika gandrīz viss, jāsagaida bibliotekā šī.

Atslēdzies Nāra

« Atbilde #296 : 2017. gada 10. jūlijs, 21:37:39 »
Belašu neizmocīju.

Pieslēdzies reno

« Atbilde #297 : 2017. gada 12. jūlijs, 23:04:56 »
Inga Ābele     Duna      *****

Neesmu vēl pabeigusi, nelasās viegli un ātri, gribas izbaudīt tekstu. Nebiju domājusi, ka latviešu autorei ar pārliecību likšu 5 zvaigznes.

Notikumi risinās dienās pirms 25. marta deportācijas, ar atkāpēm uz kara laiku un mūsdienām. Fantastiski ievīti vēsturiski fakti -par hipodromu un zirgiem, par Daugavu, plostniekiem, Tentelberģi, Krustpili un iedzīvotājiem -visi bodnieki vārdā saukti. Pat radinieks miertiesnesis Lūkins iekļuvis tekstā.

Protams, lasīt ir smagi, gan par leģionāru kaujām pret sarkanajiem, gan par Stūra mājas čekas pagrabiem. Toties par Daugavu, krācēm un sēkļiem, katrs ar savu nsaukumu vienkārši skaisti.

Šī ir grāmata, kas varētu būt arī ģimenes īpašumā.

Atslēdzies nakata kngs

« Atbilde #298 : 2017. gada 12. jūlijs, 23:12:06 »
Tiešām labāka par Klūgu mūku?

Pieslēdzies reno

« Atbilde #299 : 2017. gada 13. jūlijs, 00:37:56 »
Nākošā pakāpe