Autors Tēma: Jaunatklātās grāmatas  (Lasīts 123104 reizes)

0 lietotājiem un 2 viesi lasa šo tēmu.

Atslēdzies Krimsons

Re: Jaunatklātās grāmatas
« Atbilde #450 : 2018. gada 07. decembris, 18:56:13 »
Es arī mēģinu rakstīt.
Reāli ir trīs publicēti gabali.
Galvā vēl vismaz pieci, tālāk nesapņoju.
Saprotu, ka joma specifiska, bet tomēr.
Ja nav atgriezeniskās saites, tad nav saprotams, vai ir vispār jēga rakstīt. 
Pieņemu, ka pirmo grāmatu es varētu vienkārši bez maksas izplatīt.
Būtu reklāma un pamazām apzināts interesentu loks.

Cik esmu lasījis kaut ko - vispār tik unikālu latviešu literatūrā šajā jomā, bet tik ļoti šaurā lokā, ka neviens par tām pērlēm nemaz un itin nemaz neko nezina...

Es pat gribētu šeit forumā ko pārpublicēt, bet man nav ne jausmas par visādām tur regulām, tiesībām un personu datu publiskošanām ...

Atslēdzies nakata kngs

« Atbilde #451 : 2018. gada 28. decembris, 10:20:43 »
Patreiz lasu Velbeka "Pakļaušanās"....pēc puses izlasītā šķiet, ka vājākais autora darbs....jocīgi, ka tāda ažiotāža sacelta, Hermanis taisa izrādi, bet sf neatradu nevienu atsauksmi ...ne par grāmatu, ne izrādi

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #452 : 2018. gada 28. decembris, 23:28:29 »
Stefānija Meiere "Ķīmiķe" *****

"Krēslas" romānu autore ir uzrakstījusi spraigu trilleri, kur ir viss - spiegu spēles, izdzīvošana un bēgšana, kautiņi, apšaudes, lieli un forši suņi, mīlestība un, protams, labas beigas. :)

Atslēdzies reno

« Atbilde #453 : 2018. gada 31. decembris, 09:18:03 »
Rakstīju, bet krēslas trollis laikam aprija. Nu jau tik gari vairs nerunāšu.

Kārena  Vaita  Vēlmju koks  ***,5 (Dreams of Falling)

Pirmās nodaļas īsti negāja, pat atliku malā. Bet, kad ielasās, un klucīši sāk krist savās vietās,ir labi.
Vienu citātu  atkārtošu tā aptuveni, saistīts ar grāmatas oriģinālo  nosaukumu, jo vienai no varonēm atkārtojas sapnis par krišanu.Apmēram tā -tu krīti, cerot, ka tevi kāds uztvers, bet tad izrādās, ka tu to vari izdarīt pati

Atslēdzies Camma

« Atbilde #454 : 2018. gada 31. decembris, 09:25:27 »
''Vēja vārds'' un ''Vieda vīra bailes''.
Pasaka ar nelielu Potera piesitienu. Bet abi ar otrpusi esam vienās domās - autoram ļooooti gribējies naudiņu par publicēto lappušu skaitu. Katra grāmata izmocīta uz 700+ lapaspusēm.
Bet ko neizlasīsi pa 2 nedēļām bez sakariem ar ārpasauli....
Visus sakost!

Atslēdzies Camma

« Atbilde #455 : 2018. gada 31. decembris, 09:37:22 »
Vasilijs Golovačovs. Pilns plaukts. Diemžēl vairs nevaru atcerēties, kura grāmata kurai seko. Veiksmīgi atradu netā saitu, kurā uzskaitītas grāmatas un viņu secība. Pašlaik esmu kārtošanas procesā un vakarā ķeršos pie pārlasīšanas.
Ā, vakar aizsāku un šorīt pabeidzu Lukjaņenko ''Lords no planētas Zeme''. Šo kaut kā neatceros iepriekš lasījusi. Nedaudz mīlestības, asiņaini kautiņi un Zemes cilvēces atzīšana par pirmavotu civilizācijām.
Laikam esmu aizķērusies bērnībā - patīk fantastika un lielo pasakas :).
Visus sakost!

Atslēdzies reno

« Atbilde #456 : 2019. gada 05. janvāris, 10:15:44 »
Īsts "dāmu "romāns, bet nu tik jauks! Pie tam sižets spraigs, kur nu bez romantikas, beigas laimīgas
Darbība notiek Bretaņā.

Tabea Baha  Kamēliju sala  Lieku ****, jo tik raiti lasījās

Atslēdzies fiasko

« Atbilde #457 : 2019. gada 05. janvāris, 23:36:35 »
Andžela Naneti "Mans vectēvs bija ķiršu koks"

Maza, mīlīga vienā pagarākā vakara izlasāma itāļu grāmatiņa Daces Meieres tulkojumā, kas vien jau ir vērtība.
Maza zēna atmiņas par vectēvu. Sirsnīga, feina. It kā vienkārša, bet galīgi ne tā, ja padomā vairāk. Man pat asariņa nobira :)
Iesaku.

Tagad manās rokās "Silva Rerum IV", joprojām tāpat kā iepriekšējās grāmatās garum garie teikumi savirpināti. Bauda lasītājam, kas lasa ne tikai satura, bet arī teksta dēļ.

Atslēdzies DynaSoar

« Atbilde #458 : 2019. gada 06. janvāris, 01:17:46 »
o, golovačovs ir nais

Atslēdzies reno

« Atbilde #459 : 2019. gada 06. janvāris, 20:21:48 »
Neteikšu, ka gāja raiti. Visu laiku kaut kas interesantāks, vieglāks pagadījās.Grāmata ir skaista, mazliet mistiska.Turpinājums pirmajam romānam "Ienirt", man vajadzēja pāršķirstīt, lai pieslēgtos,atcerēties sižetu jo   "Ticēt" ir turpinājums

Kristofs Onodibio   "ticēt"    ***
Pienāktos jau intelektiuāli dot vismaz 4 zvaigznes, bet man nebija interesanti

Franciski uzvārds ir Ono -dit -Biot :)

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #460 : 2019. gada 16. janvāris, 15:03:53 »
Lorina Grofa "Gaisma un niknums"
Sāku lasīt un vismaz līdz pusgrāmatai gribēju mest pie malas, vienlaikus bija intriga, kas notiks tālāk? Tomēr tiku līdz beigām un nenožēloju. Šī esot bijusi Baraka Obamas mīļākā grāmata pagājušajā gadā. :) Apprecas divi jauni cilvēki, un stāsts faktiski ir par viņu laulību un noslēpumiem, kas to satur kopā. Grāmatas otrajā daļā sāka atklāties visi tie noslēpumi.

Esmu par 95% pārliecināta, ka šī grāmata būtu Nakata gaumē. :)
« Pēdējās izmaiņas: 2019. gada 16. janvāris, 16:19:38 no Luīze »

Atslēdzies reno

« Atbilde #461 : 2019. gada 27. janvāris, 15:17:26 »
Gaisma un niknums gaida savu kārtu, tagad zināšu, ja jātiek pāri tam aiztures slieksnim. Šad un tad tā gadās, pat līdz nolikšanai malā.

Bet rakstīšu par ne tik jaunu grāmatu
Anita Šrīva Pēdējā tikšanās *****

Šrīva ir man mīļa rakstniece, latviski ir tulkota Pilota sieva, Ūdens svars,  Fortūnas klintis, bet esmu lasījusi arī angliski, faktiski ar to sāku.Diemžēl mira pagājušogad 71 gdu vecumā.Man vienmēr ir tāda liela vilšanās sajūta, kad uzzini, ka vairāk nekā jauna klāt nenāks.

http://anitashrevebooks.com/books

Atslēdzies reno

« Atbilde #462 : 2019. gada 27. janvāris, 17:07:46 »

Atslēdzies reno

« Atbilde #463 : 2019. gada 02. februāris, 11:57:14 »
Lorina Grofa "Gaisma un niknums"
Sāku lasīt un vismaz līdz pusgrāmatai gribēju mest pie malas, vienlaikus bija intriga, kas notiks tālāk? Tomēr tiku līdz beigām un nenožēloju. Šī esot bijusi Baraka Obamas mīļākā grāmata pagājušajā gadā. :) Apprecas divi jauni cilvēki, un stāsts faktiski ir par viņu laulību un noslēpumiem, kas to satur kopā. Grāmatas otrajā daļā sāka atklāties visi tie noslēpumi.

Esmu par 95% pārliecināta, ka šī grāmata būtu Nakata gaumē. :)

Labi, ka bija brīdinājums  nemest pie malas, vienu brīdi tiešām bija sajūta, ka stāsts tā arī malsies.Bibliotekā man teica, ka atsauksmes esot diametrāli pretējas. Nepatika noteikti tiem, kas pameta lasīšanu 96. lappusē
Vairākas epizodes man likās izcilas -piem. par operu. Vēl jau nemaz neesmu pabeigusi, tagad otrā daļa -niknums

Atslēdzies reno

« Atbilde #464 : 2019. gada 03. februāris, 19:26:39 »
Vēlreiz atgriezos pie Anitas Šrīvas, pārlasīju ļoti sen lasīto  " Viņa vienīgā vēlēšanās"
Sākums tādā lēnā viktoriāniskā stilā, līdz pamazām atklājas īstās kaislības

Patiešām, nepelnīti neievērota autore. Kontinents kaudzēm tulko visādu drazu, un tajā gūzmā patiešām labas grāmatas pazūd, pie tam Kontinenta logo jau vien rada asociāciju ar kaut ko pavieglu un otršķirīgu.

Ja ir tāds brīdis, kad nekā jauna, interesanta nav -sameklējiet bibliotēkā Š pie amerikāņu literatūras