Autors Tēma: Jaunatklātās grāmatas  (Lasīts 123120 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies reno

Re: Jaunatklātās grāmatas
« Atbilde #525 : 2020. gada 04. augusts, 21:17:26 »
Lasu vairākas vienlaikus -
Jūlija Jakovļeva  Sarkanā zirga savaldīšana. Kriminālromāns neparastā vidē -1931. g Ļeņingradā.
 Interesants, teksts jālasa, nevis jādragā sižets
autorei ir jau tulkots  "Mednieks tieši virsū skrien"
Interesantus krievus jau mums tulko nepiedodami maz

Sallija Rūnija  Normāli cilvēki

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #526 : 2020. gada 04. augusts, 21:21:07 »
Es tagad lasu tos Normālos cilvēkus. Esmu vīlusies par tiešās runas gramatisku ignoranci. :)

Atslēdzies reno

« Atbilde #527 : 2020. gada 04. augusts, 21:51:55 »
Man arī tie Normālie cilvēki sagādāja zināmu vilšanos

Atslēdzies dip

« Atbilde #528 : 2020. gada 04. augusts, 23:20:34 »
Sāku Baibu Zīli. Melu meistars. Pagaidām interesanti. Ne tā, ka jāspiedz no sajūsmas, bet normāli.

Atslēdzies reno

« Atbilde #529 : 2020. gada 05. augusts, 08:56:06 »
Baiba Zīle ir atsvaidzinoši optimistiska, salīdzinot ar labajām, bet nu tik depresīvajām jaunajām stāstu meitenēm. Vecajā versijā ieliku pozitīvas  atsauksmes gan par humorīgo Rausīti un karmu, gan par nopietno Aukstāko ziemu

Atslēdzies Amālija

« Atbilde #530 : 2020. gada 10. augusts, 15:58:59 »
Lasu Sergeja Brauna "Viņpus pagātnes". 1941.gada aprīlī Rīgā dzimis ebrejs. Ar ğimeni izsūtīts 14.jūnijă. 30 gadu vecumã emigrějis uz Izraělu. Pirmo reizi lasu par izsūtījumu no ebreja skatu punkta. Ļoti daudz interesantu faktu. Par viņa senćiem, par revolūciju, par Krieviju. Pagaidăm ļoti interesanti.

Atslēdzies Amālija

« Atbilde #531 : 2020. gada 11. augusts, 08:40:59 »
Lasu Sergeja Brauna "Viņpus pagātnes". 1941.gada aprīlī Rīgā dzimis ebrejs. Ar ğimeni izsūtīts 14.jūnijă. 30 gadu vecumã emigrějis uz Izraělu. Pirmo reizi lasu par izsūtījumu no ebreja skatu punkta. Ļoti daudz interesantu faktu. Par viņa senćiem, par revolūciju, par Krieviju. Pagaidăm ļoti interesanti.

Šī ir grămata, kuru vělos savã plauktă. Mazliet filozofiska, ar ieskaru Latvijas pěckara dzīvê. Nav vienvirziena. Neliela, bet ļoti ietilpīga. Neteikšu, ka līdzīga Atlantīdai, bet mazliet uz to pusi.
Priecăjos, ka iekrita man rokās.

Atslēdzies reno

« Atbilde #532 : 2020. gada 11. augusts, 12:14:32 »
Normālie cilvēki uz beigām sāk kļūt saprotami, tā stāsta jēga, kā metot lokus, pamazām tuvojas viens otram. Lasu pa gabaliņam.
Pārējās tikko dabūtas: Skaistais ļaunums, Annija Vorda
Neredzamais vīrs no Salemas  Kristofers Kārlsons
DNS ārstu lieta   Eva Dolana
joka pēc Kalendāra meitenes  jūlijs -septembris, nopietni lasīt nav iespējams, bet pāršķirstīt var
un pati labākā, cerams -
Alesandro Bariko Spēle

Atslēdzies Amālija

« Atbilde #533 : 2020. gada 12. augusts, 09:44:02 »

Grāmatai nieka 290 lapas. Bet tur ir věsture, filozofija, pārdomas, humors. Esmu pateicīga, ka pilnīgi nejauši to paņěmu.
Pirkšu un pārlasīśu ar zīmuli.
Varbūt visiem tās ir zināmas patiesības, bet man daudz jauna.

Tas par Sergeja Brauna "Viņpus pagātnes".

Atslēdzies reno

« Atbilde #534 : 2020. gada 23. augusts, 10:10:45 »
Jūlija Jakovļeva   Sarkanā zirga savaldīšana ****

Smacējošā staļiniskā  tīrīšanas laika atmosfēra, krimiķis, bet nelasās viegli, arī tā laika murgus jūtot.

Atslēdzies LVSNor

« Atbilde #535 : 2020. gada 24. augusts, 20:30:22 »
Redz kādu es atradu https://web.archive.org/web/20160813202430/http://kubele.tk/?q=content/k%C4%81rlis-egle-koment%C4%81ri Pats biju piemirsis ka tādu rakstījis. :) :f-palm:

Kārlis Egle. Komentāri.

(tas par Veidenbauma daiļradi) - uzskrēju virsū https://lv.wikipedia.org/wiki/Eduards_Veidenbaums, mja tā tā jaunība aiziet un vecumdienas vari vēlreiz palasīt :)
"Tātad es esmu tapis jūsu ienaidnieks, sacīdams jums patiesību. " Galatiešiem 4:16
«Zema oglekļa mazietilpīgas infrastruktūras investīcijas.»
https://kubele.lv

Atslēdzies Luīze

Atb: Jaunatklātās grāmatas
« Atbilde #536 : 2020. gada 02. oktobris, 22:53:18 »
Mīkaels Bergstrands "Skaistākās rokas Deli" *****
Tā kā nosaukums vedināja domāt par kādu Indijas "mīlas verdzeni", šai grāmatai uzmanību pievērsu vien tad, kad viņa pati man ieleca rokās bibliotēkā. Un neesmu vīlusies - bija interesanti lasīt no pirmās līdz pēdējai lappusei. Sižets īsumā - no darba atlaists zviedru žurnālists dodas draugam līdzi uz Indiju un kā viņam tur gāja...
Pēc grāmatas ir uzņemts seriāls, ko rāda Netflix, diemžēl ne LV.

Atslēdzies reno

« Atbilde #537 : 2020. gada 11. oktobris, 10:59:08 »
Es arī uz Skaistākajām rokām skatījos ar aizdomām, pirmajā piegājienā pat noliku, bet tad tomēr turpināju un izrādījās -gluži laba!

Bet pašlaik lasu tā juceklīgi, vairākas vienlaikus.
Bariko "The Game. Spēle" -pa pāris lappusēm, uzmanīgi sekojot domu gaitai. Interesanti, ko viņš pašlaik raksta par Covidu

Delfīne de Vigāna "Lojalitātes", psiholoģisks gandrīz trilleris. Plāna grāmatiņa, lasi un jūti, kā aug bažas -kā tas baigsies. Beigas jāizdomā pašam lasītājam. Katrs grāmatas varonis no kaut kā mēģina aizbēgt

Atslēdzies reno

« Atbilde #538 : 2020. gada 12. oktobris, 08:24:46 »
Šorīt vel domāju par Lojalitātēm, kas nelielo stāstu, kas laikā aptver labi, ja mēnesi, padara tik īpašu. Piesātinājums. Veidots kā galveno varoņu stāsti, 2 skolēni, 1 mamma un 1 skolotāja. Nekas netiek daudz skaidrots, introverts, jocīgs puišelis, bet lasot aug spriedze un bažas.

Atslēdzies dip

« Atbilde #539 : 2020. gada 15. oktobris, 21:13:33 »
Tikko izlasīju Alesandro Bariko " Misters Gvins". Lasīju un prātoju - a nafig es to lasu. Bet tikai aiz cieņas pret kolēģi, kura bija to jau izlasījusi, vilku līdz galam.

Ja man kāds jautās, kāpēc aizelsdamās raudāju, lasot pēdejās 30 lappuses, atbildēt nespēšu. Vibrēju, asaras bira kā pupas.

Varbūt tas ir labas grāmatas rādītājs?