Autors Tēma: Jaunatklātās grāmatas  (Lasīts 122948 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies reno

Atb: Jaunatklātās grāmatas
« Atbilde #570 : 2021. gada 07. februāris, 16:45:27 »
BŪS turpinājums -tā pēcvārdā sola. Droši var lasīt

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #571 : 2021. gada 07. februāris, 17:21:36 »
"Svešinieki" bija interesanti, bet es domu par turpinājumu neuztvēru burtiski, drīzāk kā autores iespēju izdomāt varoņus un notikumus. Tikpat labi var būt cita grāmata ar jauniem varoņiem.

Atslēdzies reno

« Atbilde #572 : 2021. gada 07. februāris, 17:38:06 »
Es arī tā sapratu, ka varoņi būs citi, tikai tas zaļās mājiņas iemītnieces -pensionāres skatiens pēdējā teikumā  jau kaut  ko vēstīja :rofl:

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #573 : 2021. gada 10. februāris, 10:52:37 »
Pabeidzu Imperatori. Pagaidīšu, lai varam kopā parunāt
Es arī esmu pabeigusi un jau atdevu, no kā aizņēmos. Grāmata skarba, bet ļoti labi uzrakstīta. Gaidu, kad izdos otro daļu.

Atslēdzies Mangusts

« Atbilde #574 : 2021. gada 23. februāris, 14:58:45 »
Apgūstu 3td.lv
Anja Jonuleita „Ābolu smarža” *** (iepriekš bija arī Reno un Luīzes vērtējums)
Kā kaut kur lasīts - sižets vecs kā iestaigāta čība.

Romānā līdztekus mijas uz Itāliju pārņemt tikko mirušās tantes Eli (Elizabetes) īpašumu atbraukušās Hannas piedzīvotais un pašas Eli (Elizabetes) vēstule, no kuras mēs un Hanna pakāpeniski uzzinām viņas dzīvesstāstu. 
Protams, romānā ir arī īgns, tomēr pievilcīgs vīrietis, noslēpums un krāšņa daba.

Romānam ir burvība - mīlestība… gan dziedinoša, gan kā apsēstība, garša un smarža, varbūt noskaņa bija pelnījusi arī 4*, taču - ļoti kaitināja Hanna, kura šķiet lielāko sava stāsta daļu staigāja ar uzmestu lūpu un visa tā noslēpumainība arī likās tāda aiz matiem pievilkta, lieka.
No amount of advance planning will ever replace dumb luck

Atslēdzies reno

« Atbilde #575 : 2021. gada 23. februāris, 23:52:11 »
Tikko pabeidzu Izglītoto. Satriecošs stāsts, un, kā var noprast no daudzajiem komentāriem, nemaz ne tik unikāls tajā vidē
https://www.google.com/search?q=tara+westover+educated+family&tbm=isch&ved=2ahUKEwjG9rTm_IDvAhXrs4sKHTVpDAAQ2-cCegQIABAA&oq=tara+westovereducated&

Atslēdzies reno

« Atbilde #576 : 2021. gada 01. marts, 08:05:31 »
Vīrs lasa pašlaik Izglītoto un saka, ka riebj viņam tie mormoņi un viņu problēmas. Šķiet, ka tas riebums iestājas  kaut kur grāmatā pa vidu, kad visi tie ģimenes ticības murgi atkārtojas atkal un atkal

Atslēdzies nakata kngs

« Atbilde #577 : 2021. gada 01. marts, 12:31:50 »
...izklausās, ka Tavs vīrs tāds sakarīgs džeks...viņš negrib pievienoties SF, lai papildinātu vīru pusi? :)

Atslēdzies Nāra

« Atbilde #578 : 2021. gada 01. marts, 14:48:59 »
Es nevaru iedomāties reālu vīrieti, kurš šeit vai kāda forumā tusē. Vienmēr brīnos arī par viņiem te sf vai citur, it kā normāli vīrieši, kā viņi te iepinušies? Sievietēm saprotami kaut kā. Nevaru iedomāties savu v :fp: īru kādā forumā..
 reno iespaidā pieteicos rindā Izglītotā. bet tagad domāju, vai neatteikt :D
« Pēdējās izmaiņas: 2021. gada 01. marts, 15:02:25 no Nāra »

Atslēdzies nakata kngs

« Atbilde #579 : 2021. gada 01. marts, 14:53:27 »
Spārka!   
Nārai ir naida runa pret vīriešu dzimumu!  :mrgr:

Atslēdzies Nāra

« Atbilde #580 : 2021. gada 01. marts, 14:55:00 »
Tā ir neizpratnes runa un es varu atvainoties, jo visus augšminētos mīlu.
Cita lieta, ka nav par tēmu.
Tu labāk varēji mani apskaidrot, ne uzreiz kļauzot :)
« Pēdējās izmaiņas: 2021. gada 01. marts, 15:03:11 no Nāra »

Atslēdzies tuk

« Atbilde #581 : 2021. gada 01. marts, 15:03:51 »
Īsti veči tusē Tinderī  :mrgr:

Atslēdzies nakata kngs

« Atbilde #582 : 2021. gada 01. marts, 15:16:01 »
Tu labāk varēji mani apskaidrot, ne uzreiz kļauzot :)
jā, man žēl, ka Tavējais neprot uzrakstīt vienkāršu paplašināto teikumu, bet visus pārdzīvojumus noslēpj sevī...tak pamāci viņu rakstīt, lai neķer infarktu - "Es ienīstu to sučku!"....nav nemaz tik grūti!  :mrgr: ....ehh...šo visu tik un tā izdzēsīs....

Atslēdzies reno

« Atbilde #583 : 2021. gada 01. marts, 15:43:35 »
Neatsaki, paņem. Lasās viegli un informāciju jaunu vienmēr interesanti iegūt. Par to mormoņu būšanu autore neko sliktu nepasaka, tā arī paliek lojāla.
Īsti amerikāniskā garā viss turpinās pēc grāmatas publicēšanas -arī māmuķis uzraksta grāmatu "Izglītotāja", brālis plaši izsakās, māsa laikam arī, bet  tik sīki vairs nepētīju

Mans vīrs nepiedalās nekādos forumos

Atslēdzies reno

« Atbilde #584 : 2021. gada 04. aprīlis, 23:40:27 »
Sākumā uz šīm grāmatām tikai skatījos, pie tam ar dziļām aizdomām -kas tas par vārdu -Kevins Kvans, nosaukums un vāks arī tāds jocīgs
Tad tomēr bibliotēkā paņēmu, nelaimīgā kārtā 2. grāmatu, pēc tam man uzreiz iedeva arī 3., un nolēmu, ka puslīdz to sižetu esmu sapratusi un iztikšu bez 1.
Varētu teikt, ka tik jocīgas grāmatas nebija lasītas. It kā nāk smiekli, lasot par tiem miljoniem un miljardiem. Tad tu saproti, ka mums vispār nav nekāda apjausma par neiedomājami  bagātajiem ķīniešiem, kas dalās stingrās kastās, un beidzamā šķira ir "kontinentāļi", bet par Amerikas ķīnieti ar cieņu pasaka "viņa ir īsts banāns" -tas nozīmē no ārpuses dzeltena, iekšā balta.
Grāmatas ir ar pamatīgu ironijas devu, teksts ņirb no zīmoliem un ķīniešu ēdienu nosaukumiem, miljoniem, dizaineriem. Ironijas piedevas ir arī autora zemsvītras piezīmes un skaidrojumi.
Pagrūti orientēties visos tajos Kū, Čanos, Jengos, bet tas arī nav svarīgi, galvenās dzimtas līnijas var saprast. Teksti tā draiski lēkā, un tad pēkšņi ir arī pavisam nopietnas epizodes
Nu jā, tas viss bija par
Kevins Kvans   "Traki bagātie aziāti"," Pasakaini bagātā draudzene", "Bagāto ļaužu problēmas "

Starp citu, Pasakaini bagātā oriģinālā ir "Chaina Rich Girlfriend