Autors Tēma: Jaunatklātās grāmatas  (Lasīts 123200 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Nāra

Atb: Jaunatklātās grāmatas
« Atbilde #585 : 2021. gada 05. aprīlis, 07:16:27 »
Uzraksti, lūdzu, secību, kādā jālasa. Arī skatījos uz tām, bet likās aizdomīgas  :rofl:
Dkatod, Kovaļovai jauna grāmata. "Asfalts".

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #586 : 2021. gada 05. aprīlis, 08:08:03 »
Nāra, reno jau ir uzrakstījusi secību. Skaties iepriekšējā lapā pēdējo ierakstu, ar izceltiem burtiem :)

Atslēdzies Nāra

« Atbilde #587 : 2021. gada 05. aprīlis, 09:50:08 »
Kā es varēju zinat, ka tas ir secīgi  :scratch:  Pieļauju, ka es nebūtu uzrakstījusi secībā  :rofl:

Atslēdzies reno

« Atbilde #588 : 2021. gada 05. aprīlis, 10:11:20 »
Tā darīt būtu diezgan dīvaini

Atslēdzies nakata kngs

« Atbilde #589 : 2021. gada 15. aprīlis, 14:55:09 »
Lasu Kristīnas Sabaļauskaites "Pedējo imperatori" - patiesa bauda gan satura, gan valodas dēļ. Teikumus var lasīt un pārlasīt, izgaršojot vēstījumu. Tā jau jābūt, ja laba autore un laba tulkotāja, Dace Meiere.
Un domas par to, cik drausmīgs laiks tas 18. gs. sākums. Ļoti gribētos uzzināt vairāk, cik daudz ir autores interpretācija un fantāzija, cik daudz ir izpētītu faktu.
Es lasu šodien...izrādās, ka šai kundzei dzimšanas diena ir 15.aprīlis...tad paskatos kalendārā un šodien ir 15.aprīlis! ...hmm, ezotērikas fani - ko tas varētu nozīmēt?  :thinking:   
p.s.   
fiasko, drusk Tev kļūda nosaukumā...nevis Pēdējo, bet Pētera...

Atslēdzies fiasko

« Atbilde #590 : 2021. gada 15. aprīlis, 15:29:35 »
Kam negadās, kas gribēja, tie saprata jau tad oktobrī, par kuru grāmatu runa.

Atslēdzies nakata kngs

« Atbilde #591 : 2021. gada 15. aprīlis, 17:01:28 »
....lasu, ka Marta, vēlāk jau Katrīna I ir bijusi skaistule ar gaišiem matiem un brūnām acīm....bet grāmatas noformētāji to uz vāka attēlo kā melnmati...nu, riktīgi melni mati ....vāka dizains Ilze Isaka, mākslinieciskā redaktore Inguna Kļava Švanka....tās dāmas nelasa grāmatu? :mrgr:

Atslēdzies Mangusts

« Atbilde #592 : 2021. gada 15. aprīlis, 17:07:59 »
Droši vien tāpēc, ka vikipēdijā titulbildē viņa tāda attēlota.

No amount of advance planning will ever replace dumb luck

Atslēdzies reno

« Atbilde #593 : 2021. gada 15. aprīlis, 17:15:35 »
Ja tu būtu lasījis  grāmatu, tad uzzinātu, ka viņa nokrāsoja matus melnus

Atslēdzies nakata kngs

« Atbilde #594 : 2021. gada 15. aprīlis, 17:21:36 »
Ja tu būtu lasījis  grāmatu, tad uzzinātu, ka viņa nokrāsoja matus melnus
es lasu, bet esmu sākumā...

Atslēdzies reno

« Atbilde #595 : 2021. gada 19. aprīlis, 14:37:49 »
Jevgeņijs Vodolazkins    Laurus *****
Tulkojusi Māra Poļakova, Jāņa Rozes apgāds 2014.
Ļoti skaista, izcila grāmata. Valodas, stilu maiņa, neuzbāzīgi pasniegtā vēstures -15. gadsimts -aina. Man īpaši patika ironija -vienā teikumā nopietna apcere var pēkšņi nobeigties ar smieklīgi mūsdienīgu frāzi.

Gaidu Amālijas atsauksmi :)

Atslēdzies Amālija

« Atbilde #596 : 2021. gada 19. aprīlis, 19:49:21 »
Lasu. Ļoti patìk valoda. Īsie teikumi, kas aiziet tieśāk un ātrāk. Nekad nedomăju, ka man kas tāds varětu patikt. Baudu. Nezinu kă oriğinălă, bet lieliski lasăs vecais stils.

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #597 : 2021. gada 19. aprīlis, 20:09:40 »
Viss beigsies ar to, ka es arī paņemšu no biblenes lasīt to "Laurus". Lai gan anotācija mani diez ko neuzrunā.

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #598 : 2021. gada 23. aprīlis, 21:55:32 »
Pabeidzu lasīt divas Kontinenta grāmatas.

Maiks Konelijs "Nevainības likums". Par advokātu, kurš tiek apturēts, braucot ar auto, un bagāžniekā tiek atrasts līķis. Tālāk visa grāmata par to, kā pierādīt, ka viņš nav vainīgs. ASV tiesu sistēma visai būtiski atšķiras no mūsējās, un tiesas zālē faktiski notiek sacensība starp apsūdzības pusi un aizstāvību. Ir nianses, kā tiek izvēlēti zvērinātie, dažādi paņēmieni, kā apspēlēt pretējo pusi. Grāmatas beigās galvenais varonis pārtikas veikalā pērk visu, ko var dabūt, jo tuvojas vīruss no Uhaņas. :)

Džūlsa Veika "Sestdienas rīta skrējiens parkā". Jauka un sirsnīga grāmata, patīkama pārmaiņa pēc vardarbīgiem detektīviem. :) Nemaz nezināju, ka Lielbritānijā katru nedēļu sestdienā notiek vairāk nekā 700 distances skrējienu, kas ir pieejami ikvienam bez maksas. Pirms pandēmijas, protams. Esot pat mājaslapa www.parkrun.org.uk. Varbūt Bobs kādreiz kādā piedalīsies. :)

Atslēdzies dip

« Atbilde #599 : 2021. gada 24. aprīlis, 09:51:45 »
Kādu laiku klausījos Vladimira Poznera intervijas. Tad piesekoju viņam tviterī. Sarunā par grāmatām viņš min kaut kādu Jevgēniju Vodolazkinu. Viņa minētās grāmatas latviešu valodā nav. Ir Aviators. Par lidotājiem, vai? Ar gariem zobiem paņēmu. Patika ļoti ļoti. Vēl viņš ir sarakstījis Laurus. 15.gadsimts. Nu nē. Nē un nē. Nemaz neņemu rokā. Vāks vien jau neuzrunā. reno paņem un sāk lasīt. Viņas rezumējums - izcila grāmata. Labs ir, izdarīšu pakalpojumu (diez kam?). Lasu. Hm, nav tik traki. Lasu tālāk - jomajo, pat patīk. Lasu vēl tālāk - gribu šo grāmatu savā īpašumā . Atkal tā vibrējošā sajūta ķermenī.

Un viss sākās no intervijas. Patīk man šīs ķēdītes.
« Pēdējās izmaiņas: 2021. gada 24. aprīlis, 10:06:51 no dip »