Autors Tēma: Jaunatklātās grāmatas  (Lasīts 123051 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Pieslēdzies reno

Atb: Jaunatklātās grāmatas
« Atbilde #600 : 2021. gada 24. aprīlis, 13:02:04 »
Man sākās no tavas pieminēšanas. Labas tās ķēdes

Atslēdzies Minne

« Atbilde #601 : 2021. gada 24. aprīlis, 13:23:02 »
Es arī manu ķēžu sakarības un labprāt tām sekoju

Atslēdzies fiasko

« Atbilde #602 : 2021. gada 26. aprīlis, 08:27:10 »
Viktors Freibergs "Kinomāna dienasgrāmata"
Maza, plāna grāmatiņa. Piezīmes, pārdomas, refleksijas, ko rakstījis cilvēks, kas slimojis ar vēzi un kas mīl kino. Autors, cik dzirdēts, lasīts intervijās, cik lasīti viņa komentāri par kino un kino vēsturi un filmu ieteikumi, vienmēr licies ļoti, ļoti simpātisks. Gribēju izlasīt, pasūtīju bibliotēkā. Maza, inteliģenta grāmatiņa.

Walter Tewis "The Queen's Gambit"
Pēc seriālā noskatīšanās gribēju izlasīt. Grāmatā tomēr mazliet citi akcenti, bet noskaņa ir kaut kā līdzīga, gan ne tik teatrāla. Manuprāt, mazāks uzsvars uz tranvilizatoriem, vairāk uz galvenās varones raksturu, destrukciju, paššaustīšanos, dzīvi, nonākšanu pie uzvaras mačā Maskavā. Godīgi sakot, šaha spēļu aprakstiem braucu pāri, jo nu baigi daudz jau man neizsaka, ka tornis pārbīdīts šur un bandinieks tur. Bet vispār patika, pēc laiciņa noskatīšos vēlreiz seriālu.

Atslēdzies fiasko

« Atbilde #603 : 2021. gada 26. aprīlis, 09:32:10 »
Kļūda uzvārdā, Walter Tevis, ar v, ne w

Pieslēdzies reno

« Atbilde #604 : 2021. gada 05. maijs, 21:53:01 »
Lēnām, bet pabeidzu pavisam plāno grāmatiņu
Sandro Veronēzi   Kolibri
Skaista grāmata. Pašās beigās interesanta nodaļa -autors apraksta katrā nodaļā izmantoto iedvesmas avotu -dažādi autori, notikumi.
Vienu no nodaļām ietekmējusi dziesma Gloomy Sunday, un pēcvārdā apraksta šīs dziesmas vēsturi -sacerēta Ungārijā 30. gados, un tiek saukta par "ungāru pašnāvību dziesmu". Tādēļ BBC līdz pat 2002 to atskaņot bija aizliegts.
Ir daudz un dažādi kaveri, un beigās es nonācu pie norvēģu meitenes Angelina Jordan, kas to izpilda 7 gadu vecumā Talent konkursā

Atslēdzies nakata kngs

« Atbilde #605 : 2021. gada 06. maijs, 11:53:51 »
ieliku patīk, taču lai izjustu "pašnāvnieka" noskaņojumu labāk bija Billie Holiday...   nu, ko 7 gadīgs bērns saprot no šīs lietas?...pusaudzis jau cita lieta ..
« Pēdējās izmaiņas: 2021. gada 06. maijs, 12:03:41 no nakata kngs »

Pieslēdzies reno

« Atbilde #606 : 2021. gada 06. maijs, 14:03:31 »
Te ir tas liktenīgais teksts.
Man nepatīk B. H. caur degunu spiestais tembrs, jāpameklē vēl citi, Bjorka utt.

Atslēdzies Minne

« Atbilde #607 : 2021. gada 09. maijs, 16:04:13 »
Man aŗī Veronezi periods. Pārlasīju Rāmo klusumu un tagad atsāku XY, ko biju iesākusi, bet pametusi

Atslēdzies Amālija

« Atbilde #608 : 2021. gada 13. maijs, 09:57:13 »
Viliams Klimāčeks. Karstā 68.gada vasara. Īss, smeldzīgs konpekts par to laiku Čehoslovākijă. Viegli un ļoti smeldzīgi lasās.

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #609 : 2021. gada 13. jūnijs, 14:47:00 »
Adams Kejs "Mazliet sāpēs" (Jaunā ārsta slepenā dienasgrāmata) *****
Reāli, izklaidējoši stāstiņi iz ārsta dzīves, protams, ar mainītiem datumiem un neatpazīstamām pacientu identitātēm. Apmēram līdzīgā stilā, kā savā blogā rakstīja Inešuks.
Piebildīšu, ka autors bija specializējies ginekoloģijā, tā ka lielākā daļa stāstu ir par šo tēmu. Par cilvēku dīvainībām un Anglijas Nacionālā veselības dienesta trūkumiem. Daudz zemsvītras piezīmju, kurās saprotamā valodā tiek paskaidroti medicīniski termini.
« Pēdējās izmaiņas: 2021. gada 13. jūnijs, 17:22:50 no Luīze »

Pieslēdzies reno

« Atbilde #610 : 2021. gada 21. jūnijs, 19:07:08 »
Skaistā "No un es"  Delfīne de Vigāna *****

Citātos jau ieliku, varētu vēl un vēl.
Man patīk, cik sakārtoti un mierīgi rit stāsts un spriedze pamazām pieaug, tāpat kā "Lojalitātēs". Bet grāmata ļoti gaiša un patīkami pārsteidz ar laimīgām beigām (zināmā mērā)

Atslēdzies Nāra

« Atbilde #611 : 2021. gada 28. jūnijs, 14:06:42 »
lasu vasarās nenormāli daudz- gan gan pludmalē, gan laukos, gan uz balkona, gan gultā... jo ko citu darīt vel tik baudpilnu . Ja nebūtu grāmatu, tad es droši vien nojūgtos, tās ir vienīgās, kas tur pie kaut kāda veselā saprāta un pie dzīves. Nesaukšu šeit visu lērumu, jo izlasu un aizmirstu, bet vienu gribu izcelt, jo citādāka. Piedodiet, ja pieminēta.
https://www.janisroze.lv/lv/janVienreiz paņēmu bibliotēkā, bet neizlasīju. Tagad draudzene bija paņēmusi uz kūrortu un es biju spiesta lasīt. Ļoti iepatikās, citādāka, mīļa. gan par cilvēkiem, gan kaķiem.  Ar ī Amālijai patiksa-rozes-apgads/jra/savelija-dienas.html

Laboju kā nu pratu, slinkums ideāli salabot, gan sapratīsiet :)

Pieslēdzies reno

« Atbilde #612 : 2021. gada 15. jūlijs, 00:38:57 »
Laiena Moriartija  Neaizmirstamā gadadiena *****

Man patīk, perfekta izklaide, tāpat kā visas iepriekšējās -Lielie mazie meli, Ko Alise aizmirsa  utt.
Ir tā, ka jūti to sacerēto fantāziju, bet tas ir tik jautri, pie tam zini, ka beigas būs visumā laimīgas un pašās beigās vēl viena intriga

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #613 : 2021. gada 19. jūlijs, 20:37:59 »
Mets Heigs "Pusnakts bibliotēka" *****
Galvenajai varonei dzīvē iestājas melnā svītra, un viņa nolemj mirt. Pēdējā brīdī viņa nonāk īpašā vietā - bibliotēkā, kur laiks apstājies tieši pusnaktī. Bibliotēka ir pilna ar grāmatām, un katrā no tām ir galvenās varones dzīves cita versija - kas notiktu, ja kādā no dzīves brīžiem tiktu pieņemts cits lēmums....

Pieslēdzies reno

« Atbilde #614 : 2021. gada 28. jūlijs, 10:27:36 »
Lusinda Railija Mīlestības vēstule   **** savā žanrā

Īsta vasaras vakaru literatūra, stāsts mazticams, bet man vienmēr tādus lasīt ir interesanti -nu ko vēl izdomās?
Galus kopā savelk veiksmīgi.
 Romāns pirmo reizi publicēts 2000. gadā un gandrīz nogremdējis karjeru. Pēc tam, 2018., atkārtota publikācija