Autors Tēma: Jaunatklātās grāmatas  (Lasīts 123183 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies reno

Atb: Jaunatklātās grāmatas
« Atbilde #645 : 2021. gada 31. oktobris, 20:11:55 »
Lasu angliski un mani tiešām interesē tulkojums -visas tās vārdu spēles, skotu limericki

kundze dodas uz Prayer meeting. Atgriežas "all prayered up" :)

Atslēdzies reno

« Atbilde #646 : 2021. gada 01. novembris, 08:31:45 »
Vakar  nodaļa beidzas ar  "There's been a train crash' he said to her. "A bad one. All hands on deck tonight"
Šorīt pirmā ziņa, ko atveru:
https://www.dailymail.co.uk/news/article-10150571/Two-trains-collide-one-left-accident-near-Salisbury.html

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #647 : 2021. gada 06. novembris, 18:45:36 »
Frēdriks Bakmans "Nervozie ļautiņi"  *****
Pēc neveiksmīgas bankas aplaupīšanas (kā var iedomāties aplaupīt banku, kurā ir tikai bezskaidras naudas norēķini?) laupītājs ieskrien tuvākajā mājā un patveras dzīvoklī, kurš atvērts piircējiem apskatei.
Bakmans atkal līmenī. Brīžiem skaļi smējos. Gandrīz katrā lappusē var atrast kādu ģeniālu domu, ko citēt.
Reno un Dipai patiks. Amālijai arī. :)

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #648 : 2021. gada 24. novembris, 21:05:30 »
Mets Heigs "Cilvēki un es" ****
No tālas planētas uz Zemi ar uzdevumu tiek atsūtīts citplanētietis, un kas no tā sanāca. (sižets īsumā)
Sākot lasīt, man galvenais varonis nez kāpēc asociējās ar vienu no mūsu iemītniekiem (to, kuram niks sākas ar Krim- un beidzas ar -sons) :) 

Atslēdzies reno

« Atbilde #649 : 2021. gada 12. decembris, 15:18:43 »
Roulinga    "Ziemassvētku cūks",   tulkojusi Brice *****
Nu ļoti ļoti. Gan bērniem, gan pieaugušajiem. Es paņēmu bibliotēkā testēšanai, būs dāvanu grozā uz Ziemassvētkiem. Cūķi jau nopirku. Jāgaida gan būs, kamēr tiks sasniegs īstā lasītāja vecums - sākot no kādiem 9-10 gadiem. Mazākam varētu būt adaptēts atstāsts.

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #650 : 2021. gada 21. decembris, 20:04:41 »
Keita Atkinsone. Kad reiz būs labas ziņas?
 Par šo autori un grāmatu (arī tulkotāju))) tik daudz labu atsauksmju ,ka nenoturējos, nopirku!  :yes:  Laba!! Valoda, sižets, intriga! :yes: 
Ciema bibliotēkā paņēmu "Lietu vēsture".
Izlasīju, patika. Vienīgi vairs neatceros, kas iepriekšējā grāmatā "Kur ir, tur rodas" notika starp Džeksonu un policisti Luīzi :?:
Neliels olītis tulkotājas Brices dārziņā - varone skatās seriālu "Koronācijas iela" (tiešām??!!) Mūsdienās tak visus seriālus un to tulkotos nosaukumus var atrast  - "Coronation street" jeb "Kronēšanas iela"...

Atslēdzies reno

« Atbilde #651 : 2021. gada 27. decembris, 22:48:04 »
Dzīna Hanfa Korelica  Sižets  nozagtā dzīve  ( The Plot) *****

Labs trilleris. Uz beigām gan aizdomas par vainīgo radās, bet vienalga, labi. Zināmā mērā romāns romānā.

Atslēdzies reno

« Atbilde #652 : 2022. gada 30. janvāris, 11:13:21 »
Kā parasti, lasu vairākas uzreiz, atkarībā no noskaņojuma (varbūt tādēļ pēc kāda laika sižetus neatceros)

Lusindas Railijas pēdējo grāmatu "Pazudusī māsa" lasu zināmā mērā kārtības labad, gala iznākums īpaši neinteresē, bet lai nu būtu. Esmu tikai sākumā, un sasmīdināja aizvēsturiska izskata koki, kas esot PAT vairāk kā 100 gadus veci, pārdomas,vai  Toronto ir samērā tuvu Ņujorkai. Grāmata bieza, tātad sarežģījumu būs daudz

Toties ļoti laba ir  Megija O"Farela  Mana mīlnieka mīļotā  *****

Mazliet grūti ielasīties, jo pārāk ierasti tie attiecību romāni, kur viss risinās diezgan standartizēti. Šī ir citāda -par mīlestību, krāpšanu, aiziešanu. Dažreiz pārāk emocionālās varones sāk kaitināt. Šajā stāstā tā nav, tieši otrādi, sāc saprast abas sievietes un iejusties stāstā.

Atslēdzies magda

« Atbilde #653 : 2022. gada 30. janvāris, 15:08:11 »
 reno- mēs uz viena viļņa :). Es arī, šobrīd, lasu Pazudušās mās pēdējo grāmatu- ar piespiešanos. Pati par sevi iesmeju, bet nu iesākts ir- jādabeidz.

Atslēdzies reno

« Atbilde #654 : 2022. gada 05. februāris, 14:36:06 »
Pazudusī māsa tā arī pamesta... Nevaru saņemties, pašķirstīju, nevelk.

Toties pavisam negaidīti laba izrādījās viena Kontinenta grāmata. Kontinents man ir zīmols romāniem pēc noteiktas formulas ar vienkāršu, paredzamu sižetu, garantēti laimīgām beigām, tad arī paņēmu vnk izklaidei.

"Romas brīvdienas" pie tam bija pietiekoši maldinošs nosaukums. Patiesībā stāsts ļoti dramatisks, kā pēkšņi mainās dzīve  laimīgi precētam pārim ar pusaugu bērniem un stabilu dzīvi un arī beigas īsti nevar uzskatīt par laimīgām. Mūža mīlestība nekur nepazūd, tikai slēpjas. Interesanta blakuslīnija par ilggadēju ģimenes draudzeni, par mazo biznesu ar "citādām" apsveikuma kartiņām

Keita O'Riordena    Romas brīvdienas *****

Atslēdzies reno

« Atbilde #655 : 2022. gada 20. marts, 11:35:14 »
Vēl viena grāmata par to, ka mūža mīlestība nepazūd, tikai slēpjas.

Jeļena Minkina -Taičere  Rebindera efekts *****

Rebindera efekts -daudzkārtēja cieta ķermeņa izturības samazināšanās, deformācijas un sabrukšanas paātrināšanās vides atgriezeniskās darbības dēļ.

Lieku 5* , jo ļoti emocionāls ne tikai ģimenes sāgas stāsts, sākot no kādiem 50. gadiem Maskavā līdz 90. gadiem, bet arī visa tā laika atmosfēra. Cilvēku likteņi sapinas tā, ka kaut kur grāmatas vidū man jau bija grūti izsekot, kur kuram rads, kur vienkārši kaimiņš.
Stāsta centrā ir 3 meitenes -Olga Popova, Tatjana Levina un Kira Kateņina -Gorjačeva, katra ar savu likteni un nolemtību

Atslēdzies magda

« Atbilde #656 : 2022. gada 20. marts, 12:38:06 »
Nīna Like. Lūdzu, nākamais!  šis ir pieteikts kā ārstu romāns. Jā, galvenā varone ir ģimenes ārste. Vietām- ļoti precīzi attēlotas dažas pacientu "šķiras" :f-palm: ...tas viss, ar vieglu humoru un saudzīgu sarkasmu.... paralēli- personīgās dzīves peripētijas, 50+ vecuma ļaužu mīlas dzīve/nedzīve, šķiršanās... 
Iesaku!

Atslēdzies reno

« Atbilde #657 : 2022. gada 09. aprīlis, 11:24:51 »
Jasmīna Ēdena  Baudas savalgotie

Maza formāta, plāna. Ideāls piemērs, kā to, ko Kāviņutur sauca , Greja nokrāsās vārījās 3 sējumos, var ielikt tādā brošūriņā, vāciski izdota 2013.gadā. 
Grejam palasīju sākumu, :f-palm: , šo -visu. Varbūt man ir uzmanības deficīts. Sižetiņš klasisks, beigas laimīgas. ****

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #658 : 2022. gada 09. aprīlis, 11:51:49 »
Jasmīna Ēdena  Baudas savalgotie
Grāmata tik maza un plāna, ka ātri izlasīju un jau paspēju aizmirst. :D

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #659 : 2022. gada 07. maijs, 12:14:50 »
Andruss Kivirehks "Vīrs, kas zināja čūskuvārdus"
Kad iesāku lasīt, pirmajā mirklī bija doma - ak, kādu murgu esmu paņēmusi - vēsturiski notikumi samiksēti ar mitoloģiju un fantastiku. Bet tad ielasījos un aizrāvos, jo notikumi risinājās raiti, valoda laba un sulīga, arī parupja un vienkārša, bet romānā iederas.
"Mana meita iestājās klosterī. Mauka tāda!"
« Pēdējās izmaiņas: 2022. gada 07. maijs, 15:39:44 no Luīze »