Autors Tēma: Jaunatklātās grāmatas  (Lasīts 123242 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Mangusts

Atb: Jaunatklātās grāmatas
« Atbilde #660 : 2022. gada 07. maijs, 13:54:10 »
Čūskuvārdi sākumā šķita diezgan jautri, bet beigās skumj un pesimistiski.
No amount of advance planning will ever replace dumb luck

Atslēdzies reno

« Atbilde #661 : 2022. gada 07. maijs, 15:00:19 »
Sen lasīta, bet atceros, ka patika

Atslēdzies nakata kngs

Atb: Re: Jaunatklātās grāmatas
« Atbilde #662 : 2022. gada 09. maijs, 09:49:13 »
Žoels Dikērs "Baltimori" ****

Grāmata par trīs jaunekļiem ar spožām nākotnes perspektīvām, kuru sapņus izposta skaudība, greizsirdība un nodevība. Galvenais varonis ir rakstnieks un, rakstot savu romānu, pamazām noskaidro, kas īsti izraisīja notikumu lavīnu.

No savas puses piebildīšu, ka visai bieži bija varoņu nonākšana situācijās, kuras var pārprast, taču nevis noskaidrot, kas notiek, bet skriet prom ar absolūtu pārliecību par savu taisnību un pēc tam kategoriski atteikties kādu uzklausīt. Bija situācijas, kur vajadzēja pieņemt lēmumu, balstoties uz veselo saprātu, bet tā vietā varonis stūrgalvīgi turējās pie sava vienīgā pareizā viedokļa, ko vēlāk nācās nožēlot.

Kopumā grāmata ir interesanta un baudāma tāpat kā pirmais Ž.Dikēra romāns "Patiesība par Harija Kebēra lietu".
man patika "Patiesība par Harija Klebēra lietu" kā izcils detektīvs ar lielisku sižetu, tad "Baltimori" sagādāja pilnīgu vilšanos....lasīju līdz galam, jo cerēju, ka būs vismaz kaut kas no sižeta tāds, kas attaisnotu cerības...bleķis...nu, tāds lubu gabals ...lasāms dāmām pludmalē...   
Ja vēl kaut ko Žoels sarakstīs un tas tiks tulkots latviski - noteikti neņemšu...

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #663 : 2022. gada 09. maijs, 12:49:08 »
Jā, Nakat, drīzumā iznāks Žoela Dikēra "622. istabas noslēpums", noteikti nelasi. :)

Atslēdzies nakata kngs

« Atbilde #664 : 2022. gada 09. maijs, 15:38:59 »
Jā, Nakat, drīzumā iznāks Žoela Dikēra "622. istabas noslēpums", noteikti nelasi. :)
Luīz, ja būs labs detektīvs, kur grūti atminēt mīklu, tad var lasīt un nodarboties ar minējumiem, bet traģiskus dzīves romānus, tas jaunais "šmurgulis" (1985.g.) vēl neprot rakstīt...valoda primitīva, viss pārspīlēts pārākajā pakāpē, tur līdz Dostojevskim kā līdz saulei...mani šādas grāmatas nebagātina un nesniedz sātu, bet šad tad jau jāizlasa, lai var atšķirt robežu no labas literatūras...bet masu produkts labs...

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #665 : 2022. gada 23. jūlijs, 11:33:08 »
Virdžīnija Grimaldi "Laiks iedegt zvaigznes" *****
Burvīgs romāns par māti, kura negaidīti tiek pie naudas, bet tā vietā, lai nomaksātu parādus, dodas ceļojumā ar savām divām meitām. Sirsnīgs, reāls, brīžiem jautrs un iedvesmojošs stāsts.

Atslēdzies reno

« Atbilde #666 : 2022. gada 24. jūlijs, 18:02:52 »
Nesbē  Greizsirdis un citi stāsti -labākais, ko viņš uzrakstījis

Lekberga -Sudraba asaras -varēja jau anotācijā pieminēt, ka turpinājums iepriekšējai, neatceros, kā sauca Revenge? Šķiet, ka būs turpinājums

Gizela Natālija Grādnere -Tantes ar klikšķiem Baltiešu stāsti -20 gds vācbaltiešu dzīve, humorīgi stāstiņi

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #667 : 2022. gada 24. augusts, 20:41:54 »
Kristīna Sabaļauskaite "Pētera imperatore" I un II *****
Nupat pabeidzu lasīt otro grāmatu - super, pat ja iepriekš zināms, ar ko beigsies. Autorei ir mākslas vēstures zinātņu doktora grāds.
Velkot paralēles ar mūsdienām, Krievijā būtībā nekas nav mainījies - kā pirms 300 gadiem, tā tagad:
- vienam cilvēkam tiek dota neierobežota vara, un viņš nepieņem "nē" kā atbildi,
- nepaklausīgie, neskatoties uz statusu un bagātību, tiek iznīcināti,
- valstī zog visi,
- korupcija plaukst un zeļ,
- krievi ir slinki un milzīgos daudzumos patērē alkoholu, uzskatot, ka ar to var izārstēt visas kaites,
- impērijas robežas aizvien var un vajag paplašināt,
- jaunu teritoriju iekarošana tiek saukta par "atbrīvošanu"...

Atslēdzies Camma

« Atbilde #668 : 2022. gada 25. augusts, 10:36:02 »
Nezinu, kas ar mani, bet negribu lasīt neko jaunu. Kādreiz lasīju aizgūtnēm pa 600 lpp.dienā. Laikam esmu pārlasījusies. Kaut gan mašīnā lasu, ja neesmu pie stūres - veco fantastiku un detektīvus.
Gribēju pārlasīt dažas grāmatas, kas nav manā īpašumā. Atradu un nokačāju. Bet. Nevaru lasīt kompī, taču 480 lpp drukāt tā kā pastulbi. Pagaidīšu, moš pāriet. Ja ne, drukāšu...
Visus sakost!

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #669 : 2022. gada 31. augusts, 22:42:09 »
Žoels Dikērs "622.istabas noslēpums" ****
Man patika. Viltīgi savīta intriga, dinamiska darbība, dažādi notikumi. Grāmata veltīta Dikēra mirušajam izdevējam, un paralēli romāna darbībai autors iepin atmiņas par kopā pavadīto laiku ar izdevēju.
Jau pašā sākumā ir zināms, ka notikusi slepkavība, grāmata jau bija pāri pusei, bet vēl nebija pateikts, tieši kurš tika noslepkavots. Nāra izteicās, ka uz beigām vairs neko nav sapratusi, ka pārāk sarežģīti viss uzrakstīts. Man savukārt likās intriģējoši, ka pamazām tika atklātas arvien jaunas detaļas, kas izskaidro iepriekš pamanītās pretrunas un neskaidrības.
Vai ieteiktu Nakatam kā lasāmvielu? Nezinu... :?: Grāmata tomēr bieza un smaga, kā nekā 635 lappuses, ka nav par grūtu :mrgr:

Atslēdzies nakata kngs

« Atbilde #670 : 2022. gada 31. augusts, 23:17:29 »
Žoels Dikērs "622.istabas noslēpums" ****
Vai ieteiktu Nakatam kā lasāmvielu? Nezinu... :?: Grāmata tomēr bieza un smaga, kā nekā 635 lappuses, ka nav par grūtu :mrgr:
...nu, pagaidīsim ko teiks reno...Nāra vispār nav autoritāte literatūras ieteikumiem

Atslēdzies Leonāra

« Atbilde #671 : 2022. gada 01. septembris, 07:45:23 »
Kā Tu redzi, es arī šajā tēmā reāli nerakstu un neko neiesaku, kaut faktiski lasu to pašu, ko lielais vairākums šeit, arī gudrā Reno un Luīze. Nezinaju, ka šeit viss tiek ieteikts tikai Nakatam :rofl: 
Dikēra beigas likās pilnīgi neticamas- ka var cilvēks gadiem likt masku, neviens nepamana, ka tā nav seja un tēlot citu cilvēku un neviens nesaprot  :rat: Spoileris speciāli Nakatam, kurš vispār nav mana autoritāte :rofl:

Atslēdzies nakata kngs

« Atbilde #672 : 2022. gada 01. septembris, 09:38:30 »
Kā Tu redzi, es arī šajā tēmā reāli nerakstu un neko neiesaku, kaut faktiski lasu to pašu, ko lielais vairākums šeit, arī gudrā Reno un Luīze. Nezinaju, ka šeit viss tiek ieteikts tikai Nakatam :rofl: 
Dikēra beigas likās pilnīgi neticamas- ka var cilvēks gadiem likt masku, neviens nepamana, ka tā nav seja un tēlot citu cilvēku un neviens nesaprot  :rat: Spoileris speciāli Nakatam, kurš vispār nav mana autoritāte :rofl:
Nāra, paldies par atsauksmi, jo tagad sapratu, ka romāns ir no fantastikas sērijas un nākotnē tā noteikti arī būs, ka lielākā daļa dāmu izvēlēsies valkāt savu jaunības masku - pašām jau 50, bet uzliktā maska kā 25 gados...re, kaut vai Gundega Repše - par viņu uzrakstīta monogrāfija, kurā laikam jau novērtēts (nav lasīta) viss dzīves devums literatūrā, bet uz vāka nav patreizējā kašķīgā veča, bet jaunā un smukā Gundega....kad tās maskas izgudros, tad Gundegu mēs laikam redzēsim tikai 25 gadu modelī! :mrgr:   
...un ar Tevi, Nāra, nav nemaz tik ļauni, ja atzīsti, ka reno ir gudrāka par tevi...   
p.s.   
...un Luīze ierakstu veltīja man, jo mums bija diskusija par "Baltimori" un vai nākotnē lasīt to "622.istabu"...šajā pašā lapā :)

Atslēdzies Minne

« Atbilde #673 : 2022. gada 01. septembris, 12:34:20 »
Diez vai kāda pārsitīs Viju Beinerti  :?:

Atslēdzies Broņa

« Atbilde #674 : 2022. gada 01. septembris, 12:43:51 »
Nakat, tagad man liekas, ka kašķīgs vecis esi Tu, ne Gundega kašķīga vecene.  :)  Un vispār Gundega arī šajā vecumā smuka, bet labi stāsti bija tikai jaunībā, vēlāk ar to rakstīšanu aizvien sliktāk gāja. Varbūt tāpēc arī jaunības foto uz vāka.  :)