Autors Tēma: Jaunatklātās grāmatas  (Lasīts 123207 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies nakata kngs

Atb: Jaunatklātās grāmatas
« Atbilde #705 : 2022. gada 13. decembris, 10:24:26 »
Nav ne apburošās masu slepkavības vai brīnišķīgās masu slepkavības!   
Nācās atrast...patiesībā ir Apburošās masu pašnāvības !
https://www.zvaigzne.lv/lv/gramatas/apraksts/203143-apburosas_masu_pasnavibas.html
« Pēdējās izmaiņas: 2022. gada 18. decembris, 17:31:30 no Spārka »

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #706 : 2022. gada 17. decembris, 13:47:28 »
Lūsinda Railija "Slepkavības Flīthausā" ****
Autores vecākā dēla Harija Vitekera rakstītajā priekšvārdā teikts, ka romāns esot uzrakstīts 2006.gadā, un līdz šim tas nav ticis publicēts. Vitekers ir līdzautors Railijas bērnu grāmatu sērijai par sargeņģeļiem (nezinu, vai ir izdota latviski) un šobrīd raksta "Septiņu māsu" cikla pēdējo romānu. 2006.gadā viņam bija 13 gadu, tātad šobrīd vēl tikai 29. Nu lai veicas čalim ar rakstīšanu. :)

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #707 : 2022. gada 21. decembris, 11:57:40 »
Federiko Aksats "Amnēzija" ****
Psiholoģiskais trilleris sākas ar to, ka čalis pamostas un istabā ierauga nošautu sievieti. Protams, viņš viņu nepazīst un neko neatceras. Ar draugu palīdzību notiek izmeklēšana, un bilde pamazām tiek līmēta kopā. Grāmatas vidū jau kļūst reāli interesanti, un līdz beigām viss noskaidrots. Romāns beidzas ar skaitļi virkni un vēstuli, kurā, iespējams, kkas ir iešifrēts. Pirmā reakcija man bija - kā tā var būt, vai man jāpaliek neziņā?! Bet tad es sapratu, ka šifrs ir vienkāršs un es pati varu izlasīt paslēpto vēstījumu  :go_go:
Jāpiebilst, ka pēc izglītības Aksats ir matemātikas analītiķis, tāpēc romānā vairāk ir loģikas nekā jūtelīgu emociju, bet tieši tas man patika.
Esmu lasījusi arī iepriekš izdoto Aksata romānu "Vienīgā izeja", bet jāteic godīgi, ka sižetu vairs neatceros. Bet gan jau bija sava tiesa mistisku notikumu.

Atslēdzies reno

« Atbilde #708 : 2022. gada 23. decembris, 15:01:46 »
Zaķa gads.*****
 Nakatam lai tiek  prieks minēšanai un spriedelēšanai, autoru nenosaukšu :mrgr: :mrgr:

Atslēdzies nakata kngs

« Atbilde #709 : 2023. gada 02. janvāris, 11:00:40 »
Ervē Leteljē "Anomālija" *****
2020.gada Gonkūra balvas laureāts. Fascinējošs romāns - trilleris, mistika, filozofija, zinātne, ētika - viss vienā. Laba "pēcgarša".
Iesaku Nakatam ;)
Paldies Luīzei par šo ieteikumu! 
Lieliska grāmata, kuru nekādā gadījumā nedrīkst dot lasīt Krimsonam!   
Tālāk citāts no romāna - "Plakanās Zemes piekritēji tajā saskata apstiprinājumu pārliecībai."(c)     
Varbūt šo ieteikt kā nākošo SF dalībniekiem, kura visiem jāizlasa un tad jāsastrīdas - esam simulācija vai arī tur kopējamā mašīna palaista?
Atkārtosim Račko "Samaitāto"?....tikai šoreiz ne par sex, bet par dzīvi?   

Atslēdzies Amālija

« Atbilde #710 : 2023. gada 02. janvāris, 11:19:21 »
Izlasīju. Patika. Savdabīga. Iedomājos, kā būtu ar mani.

Atslēdzies lumbergs

« Atbilde #711 : 2023. gada 02. janvāris, 12:46:18 »
Stāv plauktā, lūru ar vienu aci, laikam vajadzēs sākt, pašlaik lasu Banda, latv.autors.

Atslēdzies Minne

« Atbilde #712 : 2023. gada 02. janvāris, 13:40:24 »
Sakiet, jāiegādājas Anomālija? Pašlaik man tieši iespēja no LV palūgt atsūtīt

Atslēdzies lumbergs

« Atbilde #713 : 2023. gada 02. janvāris, 13:50:33 »
Kaste 2x biezāka,ja Tuuz gabaliem pērc. :mrgr:

Atslēdzies Minne

« Atbilde #714 : 2023. gada 02. janvāris, 13:52:45 »
Man privāti. Cilvēks šobrīd Latvijā, piedāvā ko atvest man

Atslēdzies Amālija

« Atbilde #715 : 2023. gada 02. janvāris, 13:52:52 »
Ilonai Balodei grāmata iznākusi. Tai, kura par Pekinas ceļojumu rakstīja.

Atslēdzies nakata kngs

« Atbilde #716 : 2023. gada 02. janvāris, 14:03:40 »
Sakiet, jāiegādājas Anomālija? Pašlaik man tieši iespēja no LV palūgt atsūtīt
jā, to var turēt plauktā un šad tad pārlasīt....ir filozofija, par kuru var pastrīdēties un pārlasīt ari vēlāk pēc kāda laika :)

Atslēdzies reno

« Atbilde #717 : 2023. gada 02. janvāris, 15:16:32 »
Anomāliju es izvēlētos. Balodes ielu  muzikantu stāstus  -var jau, grāmata plāna, atšķirībā no Pekinas. Tas stāsts bija interesants, izņemot to, ka 2 pieauguši cilvēki diedelē mammai naudu un vispār dodas ceļā tukšā. Bet tad jau nebūtu tāds stāsts

Atslēdzies reno

« Atbilde #718 : 2023. gada 03. janvāris, 07:54:10 »
Ko es sarakstīju -grāmata plāna! Ārprāta ķieģelis, lai arī esot drukāta teju uz zīdpapīra. Bet tiek slavēta kā interesanta

Atslēdzies lumbergs

« Atbilde #719 : 2023. gada 03. janvāris, 10:44:40 »
Vai var uzzināt, vai viņa nopelna arī no pārdotajām grāmatām? Ja kaut kāda nauda paliekviņai, tad tāpēc vien būtu vērts nopirkt šo grāmatu, jo Pekina lasījās labi, turklāt visu cieņu šīs sievietes personiskajām izvēlēm. Zinu, ka tizls teikums man sanāca, bet jautājums man tāpēc, ka zinu autori, kurai no izdotajām grāmatām nepienācās nekas, nu tur kkāds dīvains (vai varbūt standarta) līgums bija.