Autors Tēma: Jaunatklātās grāmatas  (Lasīts 122953 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Luīze

Atb: Jaunatklātās grāmatas
« Atbilde #750 : 2023. gada 04. marts, 09:59:46 »
Es vēl gaidu rindā uz Kinnunena grāmatu.

Atslēdzies reno

« Atbilde #751 : 2023. gada 04. marts, 10:31:30 »
Kad izlasi/ uzraksti/ kā tev liekas/ vai var badā un aukstumā noiet

Atslēdzies Amālija

« Atbilde #752 : 2023. gada 04. marts, 11:26:40 »
A kur liksies?

Atslēdzies Minne

« Atbilde #753 : 2023. gada 04. marts, 16:34:39 »
Nu....tūkstošu tūkstoši pēc kara kājām atgriezās mājās. Skandināvijā gan jau ekstrēmāk ar laikapstākļiem, bet māju dēļ gan jau ne to vien var pārvarēt

Atslēdzies reno

« Atbilde #754 : 2023. gada 04. marts, 16:54:40 »
Protams. Stāstā mazliet par daudz ekstrēmi viss, kas var būt slikti, salikts. Tādēļ man vienu brīdi radās šaubas, it īpaši, ja faktiski ziemā jānakšņo bez pajumtes un pārtikas sākumā vispār nav. Bet gan jau rakstnieks balstās uz reāliem stāstiem

Vēl es sāku domāt -mammas ģimene pēc kara nokļuva Priekulē, kas ir apm. 15 km no mājām. Kā viņi gāja tālāk? Kājām, līdz ieraudzīja, ka māja vesela, bet krievu štābs ievācies? Tagad nav vairs, kam paprasīt

Atslēdzies reno

« Atbilde #755 : 2023. gada 08. marts, 08:45:56 »
Diana Bogdanova  Mana ome un vareņiki

Mīļš stāsts par Ukrainas omi Ternopiļā, pie kuras brauc pa vasaru no Kuldīgas, kur autore uzaugusi. Katrs stāstiņš papildināts ar kādu no omes receptēm. Godīgi sakot, mani receptes interesēja  tikpat, cik stāstiņi.  Kopā 26 stāstiņi un tikpat recepšu. Darbības laiks -80. gadi

Es galīgi neesmu vareņiku fane, patiesībā man nevienas glumās klimpas man nepatīk (izņemot pelmeņus :rofl: ), bet visnīstamākie ir cepelīni. Bet daudzas citas receptes ir saglabāšanas vērtas

Atslēdzies nakata kngs

« Atbilde #756 : 2023. gada 08. marts, 21:29:06 »
Eimora Taulza "Džentlmenis Maskavā"   
Smuka pasaka, ļoti tālu no patiesības...ja Pasternaks, Solžeņicins, Bulgakovs rakstīja par to, ko redzēja, piedzīvoja, pārdzīvoja, tad nenoliedzami labi rakstošais Taulzs ir uzrakstījis reklāmu viesnīcai "Metropole", man ir aizdomas, ka tas ir pasūtījuma darbs, lai amerikāņi, braucot uz Maskavu izvēlētos tieši šo viesnīcu!   
Es arī atļaušos šo viesnīcu pareklamēt! - 
 https://www.booking.com/hotel/ru/metropol-moscow.lv.html?activeTab=photosGallery   

Amors (autors) tiešām pārvalda veiklu valodu, liek savas atziņas par dzīvi galvenā varoņa mutē/domās. 
Apcerēju diskusiju, kur tika noliegts, ka šis romāns ir lubene.  Pats vārds "lubene" ir tāds noniecinošs, tāpēc es lietošu vārdu - lasāmais, lasāmgabals.   
Piemēram, man ienāktu prātā uzrakstīt stāstu par indiāņiem un kovbojiem. Tad atceroties F.Kūperu, Main-Rīdu, pameklējot internetā vietu nosaukumus, interesantus faktus un iztēlojoties sevi Kevina Kostnera ādā, kurš dejotu ar lapsām! :mrgr: ...to varētu saukt par literatūru?...nu, būtu "lasāmais"!   

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #757 : 2023. gada 09. marts, 09:54:15 »
Nakat, neviens jau neapgalvo pretējo :?: Katrs daiļdarbs, ja vien nav dokumentāli pamatots, ir sava veida pasaka. Un piedzīvojumu filmas arī tādas pašas pasakas :mrgr:
Ja grāmata Tev nelikās interesanta, tad tā arī saki. Cik * dotu?

Atslēdzies nakata kngs

« Atbilde #758 : 2023. gada 09. marts, 10:40:50 »
Nakat, neviens jau neapgalvo pretējo :?: Katrs daiļdarbs, ja vien nav dokumentāli pamatots, ir sava veida pasaka. Un piedzīvojumu filmas arī tādas pašas pasakas :mrgr:
Ja grāmata Tev nelikās interesanta, tad tā arī saki. Cik * dotu?
Es zvaigznes dotu literatūras darbiem, nevis reklāmgabaliem...ja vēl būtu tā mistika, ko solīja reno...redz, lasot es redzu, šis ir paņemts no Pasternaka, bet šeit no Solžeņicina...nodomāju, ka džeks (Amors) noteikti būs lasījis "Meistaru un Margaritu", tad varbūt viesnīcā paviesosies kāds "volands", bet nekā...nu, varbūt tā epizode, kur Sofija nonāca slimnīcā un kā uz burvja mājiena parādījās labākais ķirurgs un Osips, nu kurš tāds pavājš "volands" , bet tēls atpazīstams no citu krievu rakstnieku darbiem...     
Zvaigznes nedodu, bet lasīt var - lasāmgabals.

Atslēdzies nakata kngs

« Atbilde #759 : 2023. gada 09. marts, 10:50:14 »
Man ir jautājums reno, kā arhitektei ar lielu dzīves pieredzi, - kā ar tām "hrušcovkām"?   
Amors raksta, ka tās sāka būvēt 1950.gadā un uzreiz ar lielpaneļiem??     
Es biju lasījis, ka tas notika 50.gadu beigās un pirmais komplekss bija Rīgā, "Āgenskalna priedes" un sākumā būvēja no baltajiem silikāta ķieģeļiem, maniem vecākiem tur draugi dzīvoja un 60.gados es paviesojos tajās mājās...   
Lielpaneļi tak parādījās daudz, daudz vēlāk ...60.gadu beigas?   

Atslēdzies reno

« Atbilde #760 : 2023. gada 09. marts, 15:41:13 »
Tu bez iebildumiem notici, ka troika kādu notiesātu uz mūža ieslodzījumu viesnīcā, bet tērē laiku, knibinādamies ar detaļām. Domā brīvāk!

Tāda sajūta, ka mēs ar Luizi esam lasījušas pavisam citu grāmatu

Atslēdzies nakata kngs

« Atbilde #761 : 2023. gada 09. marts, 17:04:29 »
Tu bez iebildumiem notici, ka troika kādu notiesātu uz mūža ieslodzījumu viesnīcā, bet tērē laiku, knibinādamies ar detaļām. Domā brīvāk!

Tāda sajūta, ka mēs ar Luizi esam lasījušas pavisam citu grāmatu

Tak viss tur feiks, tas ir apmēram tā, ja es nevienu dzīvu indiāni neredzējis un sacerētu baigo sāgu par šiem, ko amerikāņi lasītu ar šausmām - tas džeks tak neko nezin par laso mešanu un kovboju paradumiem!   :mrgr:   
Tas darbs ir uzrakstīts priekš amerikāņiem, lai reklamētu viesnīcu "Metropoli"!   
...visi tie kazaki, kuri gāž baznīcu zvanus, kņazs Petrovs, avīze "Pravda" esot pēcpusdienas laikraksts, beigās mūk it kā uz Somiju, bet nezin tak, ka somiem bija līgums ar krieviem - visus pārbēdzējus izdeva atpakaļ... tur viens zvans un būtu skaidrs, ka šamā nav Somijā un meklētu Krievijā...un tad tās beigas ...reāli rēcīgas - slavena kinoaktrise sēž ciema krogā un visam ciemam tas pie kājas...reālajā dzīvē viss ciems būtu saskrējis skatīties...un tad ierodas VIŅŠ, bez dokumentiem ar zeltu kabatā...nu, bija tā padomju milicija lohi, bet pārbaudīja tak visus, kas izcēlās uz apkārtējā fona...lasi tik un secini - neticu, neticu, neticu utt...un par troiku es izteicos jau agrāk...   
Fināla  secinājums - tā nav grāmata domāta tiem, kas kaut drusku zina par dzīvi Padomju Savienībā, tā ir domāta amerikāņu tūristiem, jo romānā ir arī labais amerikānis, kurš tur palīdz sakārtot lietas. 
Ja par dzīves atziņām, gudrajam domām ko pauž Grāfs, tad tās visas var atrast grāmatās, kas mūsdienās māca, kā pareizi dzīvot...palasi tās! 
...un tas vispār neiedomājami, ka viņu - Aleksandru Iļjiču Rostovu, kāds padomju laikos sauktu par grāfu...tā padomju laikos drīzāk bija zeku autoritāšu "kļička"...nu, kā lai nosauc šādu bestselleru? ...es ierosinu, ka lasāmgabals vai lasāmais...man bija pat interesanti, kādas muļķības vēl Amors sarakstīs! :mrgr: ...foršu vārdu vecāki iedevuši, ka reiz šādu bestselleru lasītāju gaumei...ja vien viņš pats, zinot savu lasītāju, nav to nomainījis...amūr tužūr - "  Salutaura balss kļuva klusāka, — tad tur piesitās tādi uzkrāsoti skuķi un muldēja — žolī garson, amūr tužūr... Vajadzēja tā kā sadzert, ..." (C)     

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #762 : 2023. gada 09. marts, 18:00:36 »
Joprojām nesaprotu Nakata cepienu :?: Ja nepatika grāmata, tad nepatika, ko tur var ņemties tik daudz :?:

Atslēdzies reno

« Atbilde #763 : 2023. gada 09. marts, 18:21:55 »
Tādēļ, ka mums, it īpaši man, patika :mrgr:

Tas jau nav pirmais uzbrauciens

Atslēdzies nakata kngs

« Atbilde #764 : 2023. gada 09. marts, 18:45:24 »
Tādēļ, ka mums, it īpaši man, patika :mrgr:

Tas jau nav pirmais uzbrauciens
klau, es lasu grāmatas arī pēc taviem ieteikumiem, esmu teicis ari paldies par labām grāmatām...nesaku, ka man šī nepatika, jo bija emocijas un neatstāja vienaldzīgu...katrā ziņā Amoru atcerēšos ilgi!  :mrgr: ...tagad ķeršos pie Nesbē "Karaļvalsts"...un šai nav atsauksmju SF