Autors Tēma: Jaunatklātās grāmatas  (Lasīts 123021 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies reno

Atb: Jaunatklātās grāmatas
« Atbilde #795 : 2023. gada 13. novembris, 18:34:28 »
"Ceriņu meitenes" Marta Hola Kellija  ****

Nez kādēļ iedomājos, ka tā tāda "vieglā" grāmata, nepavisam nē, bet lasās raiti. Nodaļas par koncentrācijas nometni gan knapi spēju lasīt. Amerikāņu filantrope, Polijas meitenes - šaušalīgu izmēģinājumu "trusīši", vācu  ārste - viņu ceļi krustojas kara laikā.

Stāsts lielā mērā balstīts reālos notikumos, to autore raksta pēcvārdā un to varēja just lasot.
« Pēdējās izmaiņas: 2023. gada 13. novembris, 19:30:55 no Luīze »

Atslēdzies reno

« Atbilde #796 : 2023. gada 15. decembris, 19:31:23 »
Entonijs Dors  Putnu pilsēta mākoņos *****

Sen nebija lasīta tik literāri laba grāmata -5 varoņi dažādos laikos un pamazām tu saproti to saikni, kas viņus visus savīs kopā.

Man interesants bija stāsts, kas norisinās Konstantinopolē  1453. gadā -pilsētas mūriem tuvojas turku sultāns. Jo tīri sagadīšanās pēc pirms tam lasīju

Džeisons Gudvins Čūsku akmens,
kur notikumi jau risinās Stambulā 19.gds. vidū. Izdota ap 2012. gadu un es bibliotēkā biju pirmā šīs grāmatas lasītāja.  :?: Grāmata it kā piesātināta ar notikumiem, aprakstiem, bet viss ir tā kā par daudz samudžināts. Tādā pašā apjukuma miglā, kā Stambula, tiek turēts arī lasītājs

Man Stambula kā pilsēta ļoti patika, vietu nosaukumi bija pazīstami, tādēļ varonīgi turēju līdz galam, un beigās jau kaut kāda skaidrība par vainīgajiem -jo tas ir tāds kā detektīvs -radās. Pozitīvi bija, ka ļoti daudz tulkotājas zemsvītras skaidrojumi

Atslēdzies reno

« Atbilde #797 : 2024. gada 04. februāris, 08:30:03 »
Joprojām gaidu Dora Mums neredzamo gaismu. Bibliotekāre pasūdzējās, kā zvana, zvana, bet cilvēks vnk nevīžo grāmatu atdot. Un tādu esot daudz, jo par soda naudu 1 cents pasmejoties. Tagad pievedīs no citas bibliotēkas -tā vismaz pie mums ir iespējams. Es jau pati būtu varējusi aizbraukt.

Bet par jauno -

Tabea Baha  Zīda villas mirdzums ****
, savā kategorijā "labsajūta klubkrēslā " pat visas *****.
Stāsts aizraujošs, mīlestība, visādas intrigas un šķēršļi, dzīve Itālijā. Ļoti interesanti apraksti par zīda aušanu. Mēs esam pieraduši, ka auž kārtīgus vilnas un lina audumus. Zīda villā auž zīdu uz vecajām stellēm, gan šalles un lakatus, gan aizkarus un mēbeļaudumus un paši arī krāso ar dabiskajām krāsām.

Pēc grāmatas satura liekas, ka tā noteikti nav pirmā daļa, tekstā atsauces uz dažādiem iepriekšējiem notikumiem. Ja tā tiešām ir, kārtējais Zvaigznes fufelis. Kā Nesbē tulkoja krustām šķērsām.
Apskatījos. Tā arī ir. Nav pirmā un nav arī pēdējā par Zīda villu. Bahas kundze gan tādas sērijas raksta diezgan lielā ātrumā :) [size=78%]  [/size]

Mazliet samulsināja arī tituls - man villa pirmā mirklī asociējās kā vilna. Varēja pat to villu mest ārā un atstāt tikai Zīda mirdzums
« Pēdējās izmaiņas: 2024. gada 04. februāris, 08:39:39 no reno »

Atslēdzies reno

« Atbilde #798 : 2024. gada 12. februāris, 10:01:51 »
Šī tiešām jaunatklāta grāmata. Pārlasīju
Keitas Atkinsones pirmo romānu, kas uzreiz saņēma visādas balvas -

Neredzamo stundu muzejs
Behind the Scenes at the Museum

Kādas ģimenes stāsts, nepavisam ne laimīgs. Atkinsones sarkastiskais, melnais humors, stāstot par traģiskiem notikumiem,  jau šeit priecē.
Noteikti iesaku. Grāmatu izdevis Kontinents 1995. gadā

Atslēdzies reno

« Atbilde #799 : 2024. gada 16. marts, 11:54:11 »
Grāmata, ko noteikti iesaku. Beidzot arī kas labs izdots

Halgrīms Helgasons  Sieviete 1000 grādos

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #800 : 2024. gada 11. aprīlis, 13:10:15 »
Donna Tarta "Ciglītis" *****
Grāmata saņēma Pulicera balvu, bet manai gaumei bišķi par biezu, to pašu stāstu var izstāstīt arī uz pusi plānākā versijā. Tomēr es izlasīju visas 767 lappuses, bija interesanti. Bagātīga valoda un jauni vārdi - nez ko nozīmē "lietus alpas" :) Tulkojusi Silvija Brice, protams. Grāmatas centrā ir reāla glezna ar putniņu, ko 1654.gadā uzgleznojis nīderlandiešu mākslinieks Karels Fabritiuss.
Pati grāmata sarakstīta un izdota jau pirms 10 gadiem, latviski iztulkota tikai tagad. 2019.gadā pēc tās ir uzņemta filma "The Goldfinch".

Atslēdzies Trix

« Atbilde #801 : 2024. gada 11. aprīlis, 13:46:54 »
"Līst alpām" = gāž kā ar spaiņiem
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #802 : 2024. gada 11. aprīlis, 14:13:42 »
"Līst alpām" = gāž kā ar spaiņiem
Tā jau no konteksta varēja saprast, bet man nekad iepriekš nebija gadījies dzirdēt/lasīt tādu formulējumu.

Atslēdzies Minne

« Atbilde #803 : 2024. gada 11. aprīlis, 17:17:11 »
Alpas un aumaļas  :clap:

Atslēdzies reno

« Atbilde #804 : 2024. gada 12. aprīlis, 12:31:33 »
Jau pažēlojos, ka pazaudēju visu sarakstīto.

Hanja Janagihara Uz paradīzi
Laba, ja nemulsina Džons vīrs un Pīters sieva, smaga visās izpausmēs  -700 lappuses.

Herberts Fon Blankenhagens  Atmiņas no vecās Vidzemes
Kligenberga -Rīga  1892 -1913

Ļoti interesants un detalizēts stāsts par bērnību lauku muižā netālu no Allažiem un jaunību, mācību gadiem Rīgā

Atslēdzies reno

« Atbilde #805 : 2024. gada 18. aprīlis, 09:04:11 »
      Par Veco Vidzemi skaistas tās bērnības un jaunības atmiņas. Līdz 1905. gadam nu īsta paradīze savā noslēgtajā burbulī. Visinteresantākās man likās sākuma nodaļas, kur detalizēti apraksta sadzīvi, iekārtojumu, saimniekošanu.
Lasot man aizvien vairāk tā šķērmāk palika. Mana, mūsu  skaistā dzimtene vienā laidā. Pat tāda doma nav bijusi prātā, ka tā kādiem citiem ir dzimtene, bet viņi ir tikai ienācēji. Kontakta starp vāciešiem un citiem vispār nav nekāda. Autors knapi prot latviešu valodu (tēvs prot, māte nē), krievu nemaz -to impērijas vara viņiem varītēm iežmiedz.
      Par latviešu kalpotājiem pietiekami daudz arī sliktu vārdu -viltīgi, zaglīgi, bet tas vairāk par lauka strādniekiem.  Pēc 1905. gada, kad arī viņu muižu nodedzina, vispār darbā nepieņem nevienu latvieti, bet ieved Volgas vāciešus. Pie dedzināšanas gan vaino aģitatoru bandas, kas klejojušas pārsvarā pa Rīgas apkārtni.
      Bet grāmata kopumā interesanta, pilnīgi cits skatu punkts, un valoda kā jau tādam vienkāršam stāstījumam, raita un viegla. Iesaku.

Atslēdzies Minne

« Atbilde #806 : 2024. gada 18. aprīlis, 10:55:14 »
Hanja Janagihara Uz paradīzi
Laba, ja nemulsina Džons vīrs un Pīters sieva, smaga visās izpausmēs  -700 lappuses.

Pēc Mazliet dzīvības man viņu negribas lasīt

Atslēdzies reno

« Atbilde #807 : 2024. gada 18. aprīlis, 11:11:30 »
Pēc Mazliet dzīvības man viņu negribas lasīt

Nav vērts, ne tuvu netur līdzi.

Atslēdzies Minne

« Atbilde #808 : 2024. gada 18. aprīlis, 12:52:03 »
Man arī M.dzīvības nepatika + daudz kļūdu un paviršību no Zvaigznes puses

Atslēdzies reno

« Atbilde #809 : 2024. gada 06. maijs, 09:25:23 »
Vēl viena, ko gribu jaunatklāt, patiesībā atklāt -
Oto Šteigers  Gads vienpadsmit mēnešos
Izlasīju Zuzannas Peonijas atsauksmi  un saliktos citātus FB grāmatniekos. Vizuāli nez kādēļ es tādu vāku atceros, izdota 1968.! gadā. Cerams, bibliotēkā būs