Autors Tēma: par navigāciju  (Lasīts 3087 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies mellene88

par navigāciju
« : 2015. gada 29. jūnijs, 13:47:06 »
PLZ tauta padalieties, kādu izmantojat(android tel)?
oky...kā juus orientējaties platuma/garuma grādos? tie kas braukaa ar savu auto... vai Vacijaa un Francijā pastāv vēl kāda iespēja atrast vajadzīgo (.) bez platuma gradu ievadīšanas? interesē pieredze...
pagaidaam mans jaunieguutais gadzets neattaisno uz sevi liktās cerības(jeb arī ,es ne tā kko daru)...vispār nesaprotamies...
p.s izmantoju iespeju-pačīktēt un pasūdzēties,cik novērots, tad risinajums pec tam atnāk...
« Pēdējās izmaiņas: 2015. gada 03. augusts, 12:09:46 no Spārka »
Ja Zeme tiešām būtu plakana, kaķi jau sen, visu no tās būtu nometuši lejā.
IG- mellenessniega

viesmiiliigs

• Viesi
Re: par navigaciju
« Atbilde #1 : 2015. gada 29. jūnijs, 13:52:44 »
Manējie skaiļo pēc adresēm, ne garumiem/platumiem

Atslēdzies mellene88

« Atbilde #2 : 2015. gada 29. jūnijs, 14:02:43 »
davot, mes jau arī... bet skatos ,ka FR un DE visur lieto platumagrādus..ibio..es vinjus pat ievadiit nespēju... :faint:
mums viena naktsmiitne kalnos,kurai nav nekadas adreses tikai 2as 12 (laikam) skaitļu rindas...bljiin mes nedelju pa tiem kalniem braukāsim :rat: :rat: :spicglaze:
IG- mellenessniega

Atslēdzies Mao

« Atbilde #3 : 2015. gada 29. jūnijs, 14:57:34 »
Francijā un Vācijā viss ļoti labi darbojas pēc garuma/platuma grādiem. Es telefona meklētājā ievadu un žbļorpc - maršruts uz sejas.

Atslēdzies Betons

« Atbilde #4 : 2015. gada 29. jūnijs, 19:14:55 »
Vsp braucot lietoju gps navigatoru TomTom, nevis telefonu. Lietoju arī koordinātes - samērā ērti. Līdz šim visu esmu atradis.

Atslēdzies Camma

« Atbilde #5 : 2015. gada 29. jūnijs, 21:54:17 »
Man tomtoms galvā. Izbraucu ar pirkstu pa karti un tad tik pēc natūras. Viss ir atrasts bez liekiem kreņķiem, uz visām ļotenēm paspēts. Nafigātori llielākoties domāti, lai strīdētos ar mani, beigās tik vai tā braucam pa manu maršrutu :) Tiesa, ir labums no nafigatoriem - apskatīta daža laba vieta, kur nemaz nebija plānots būt - piem., izsautējāmies Bormeo pirtīs, pabijām Tivoli un vēl šur tur...:)
Visus sakost!

Atslēdzies mellene88

« Atbilde #6 : 2015. gada 01. jūlijs, 01:57:02 »
Camma- nu dajoš  :rat: es uz savu galvu absolūt nevaru paļauties... uz čuju un ņuhu gan...:) bet ar čuju un ņuhu nevar pus jevropai pāri pērties. :)
palikām pie tomtom navigācijas... jāpiešaujas tik ar tiem graadiem mazliet..
IG- mellenessniega

Atslēdzies Camma

« Atbilde #7 : 2015. gada 01. jūlijs, 05:18:00 »
Pēdējais jautrais pasākums, kad tomtomam galīgi atmetu ar roku - pilnā rīklē taurējošs vīrišķis - "ej tu .irst, m..ka nolāpītā!", kas bija attiecināts uz to tehnikas brīnumu :) Nācās satracināto vīrišķi atstādināt no stūres un izsmēķināt puspaciņu cigarešu, kamēr atdzisa.... Tālāk - kā Tu saki, puseiropai pāri pēc papīra kartes :)
Ir mēģināts ar gugles mapiem. Nezinu, kas par stulbumu, bet maršruta apraksts tika izdots tās valsts valodā, kurā tobrīd atradāmies un sērčojām internetā.... faking ērtības ar globālo pozicionēšanu gugles izpratnē.
Visus sakost!

Atslēdzies Broms

« Atbilde #8 : 2015. gada 01. jūlijs, 08:31:22 »
O, vēlme kko izdarīt ar dažādām ierīcēm ir pazīstami.

Reiz pamodos no tā, ka visi busā sèdošie ņirdz vēderus turēdami...
Kkādā lauku apvidū navigācija bija ievedusi pilnīgā neceļā un auto iesēdies.
Šoferis izmetis aparātu pa logu noaurojies : šitā suka mani te ieveda, lai busu tagad izstumj, padla. Aizpīpējis cigareti un sācis lasīt avīzi :)

Atslēdzies Betons

« Atbilde #9 : 2015. gada 01. jūlijs, 09:08:58 »
Mana pirmā pieredze ar navigatoru arī bija negatīva. Zaudēju kādus 200 km.
Bet tad nolēmu iepazīt šīs ierīces darbības principus un izprast, kā tā veido maršrutus. Izrādījās vienkārši. Ja pieņem šos nosacījumus un veic adekvātas darbības maršruta plānošanas sagatavošanā, problēmu nekādu nav bijis. Jā, ir nepietiekami, dodoties garā un sarežģītā maršrutā, sākt navigēšanu tikai iesēžoties mašīnā un iebakstot aparātā galamērķi. Parasti kādu brīdi iepriekš papētu kartes, paskatos, ko piedāvā google, izdaru secinājumus un tad savadu Tom Tomā raksturīgos punktus, kurus izmantoju maršruta sastādīšanā.

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #10 : 2015. gada 01. jūlijs, 10:34:57 »
Pirms brauciena vajag arī atjaunot TomToma uzstādījumus, lai nevestu mazos sānceliņos, ja ir uzbūvēts jauns autobānis.

Reiz nācās 15 minūtes riņķot pa pilsētu (laikam Zalcburga bija), kamēr TomToms atjēdzās pēc parkinga un sāka funkcionēt. :)

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #11 : 2015. gada 01. jūlijs, 10:41:38 »
Ir gadījies redzēt ļaužus, kas spītīgi turpina līst sīkā meža bezceļā, jo, redz, navigācija tā liek  :evil:
Veselo saprātu jau neviens nav atcēlis. Es salīdzinu navigācijas piedāvāto maršrutu ar savu iedomāto un kartē noskatīto un tikai tad akceptēju. Gadās, ka strīdamies :) Bet ļoti laba lieta nepazīstamas pilsētas caurbraukšanai vai nezināmas adreses atrašanai.

Atslēdzies mellene88

« Atbilde #12 : 2015. gada 02. jūlijs, 00:25:57 »
Par Tomtomu galiigi nevaru sūdzeeties... 5.gadi braucam un patiesībā, neceļos nav ievedis ne reizi.
tikai,vecss saak palikt, baterija vairs netur, tik cik pie vada tikai... tad luuk ar nodomaju, varbuut kaa alternatiivu izmantot kādu citu gadžetu...
ar paīra kartēm ir tā, ka vinju nekad nav liidz... citreiz palikušas garāžā..citreiz pardotajaa autiņā... citas vispaar nav nopirktas ...
IG- mellenessniega

Atslēdzies imho

« Atbilde #13 : 2015. gada 02. jūlijs, 00:33:17 »
Franchu phonaa pietiek ar vietas nosaukumu, lai uzziimeetu marshrutu.

Atslēdzies Koffi

« Atbilde #14 : 2015. gada 02. jūlijs, 02:10:45 »
 :coffee: kas ir franču phons?
Cilvēka lielumu nosaka problēmu lielums, kuras viņš ignorē..