Autors Tēma: Informācijas ticamība  (Lasīts 1215 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Spārka

Informācijas ticamība
« : 2015. gada 01. jūlijs, 07:57:05 »
Tēma kā turpinājums par "mazsmadzeņu kretīniem". Jauna tēma tāpēc, ka nav runa par "kretīnismu", bet apzinātu informācijas atspoguļošanu.
Tie, kas pārskrien ziņu virsrakstiem, pamanīja, ka "1.jūlijā pasaules galvenie pulksteņi uz sekundi apstāsies, lai astronomiskais laiks kļūtu vienāds ar atompulksteņu skaitīto laiku".
Interesanti, kā ziņu atspoguļoja mūsu portāli (izcēlumi mani):
 Naktī uz 1. jūliju visu datoru pulksteņi rādīs 23:59:60, gaidāmas problēmas (Delfi, 10minutes)
Naktī uz 1.jūliju pieskaitāmā papildu sekunde draud ar serveru problēmām (Diena)
1.jūlijā būs 24 stundas un viena sekunde; iespējamas datorsistēmu problēmas  (LA)
1.jūlijā būs 24 stundas un viena sekunde. Datorsistēmām var rasties problēmas (Focus)
1.jūlijā būs 24 stundas un viena sekunde (Tvnet, Apollo)

Atslēdzies lumbergs

Re: Informācijas ticamība
« Atbilde #1 : 2015. gada 01. jūlijs, 08:18:04 »
Ja saliek visus tos vaimanologus kopā , iznāk , ka kaut kas tomēr būs - 1 sekunde ! :)

Atslēdzies Broms

« Atbilde #2 : 2015. gada 01. jūlijs, 08:23:49 »
Ko vajag i neta portāliem? Klikus, apmeklējumu skaitu, ko parādīt reklāmdevējiem.
Bet ar rakstam atbilstošu virsrakstu ieinteresēs reto..jo ir pelēkā ikdiena un nekas traks nav noticis.
Tad nu tiek domāti sakāpināti virsraksti, kuriem ar rakstā pausto ir visai pastarpināta saistība.

oft.
Iedomājos, ka nebrīnītos, ja zināmajam rakstam "Kivičs izdrāzis ko varen ērmotu" būtu pielikuši foto, kur  šis redzams kopā ar sievu :)

Atslēdzies flyingcat

« Atbilde #3 : 2015. gada 01. jūlijs, 11:51:13 »
Jā, tās jau vienmēr ir galvenās ziņas- ko kurš izdrāzis, kurš redzēts pliks vai puspliks (Delfu topa vārds šobrīd- plikiņš...kur vemjošais smailijs?)...un tad vēl tipa "atklāts viņas/viņa noslēpums"- dzeru kafiju, regulāri eju uz poda, esmu precējusies...utt. Es Latvijas ziņām sen jau izlasu tikai virsrakstus un tad meklēju INFORMĀCIJU citur.

Atslēdzies Spārka

« Atbilde #4 : 2015. gada 01. jūlijs, 11:58:24 »
Šī būtu varējusi būt normāla, izglītojoša informācija - zeme, zināt, griežas lēnāk un tā.. Bet nē, vajag veco triku ar iebiedēšanu - ziepes būs, gals būs klāt :(