Autors Tēma: jautras grāmatas  (Lasīts 4614 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Luīze

jautras grāmatas
« : 2015. gada 02. jūlijs, 10:39:04 »
Uzsāku tēmu, kurā visi tiek aicināti pastāstīt par grāmatām, kuras lasot bija jāsmejas.

Mans pēdējais atklājums ir Stīvena Klārka "Ellīgs gads Parīzē". Grāmata ir par angli, kuru darbs aizved uz Parīzi, par abu valstu kultūras atšķirībām visās jomās. 

Kerstina Gīra "Patiesība vai meli..." Galvenajai varonei viss ir pakaļā - privātā dzīve, darbs un attiecības ar tuviniekiem, tāpēc viņa nolemj taisīt pašnāvību, bet pirms tam nosūta visiem atvadu vēstules, kurās pasaka visu, ko domā. Jautrība sākas tad, kad vēstules ir sasniegušas adresātus, bet no pašnāvības nekas nesanāk, un varonei jātiek galā ar sekām.

Sofija Kinsela "Man ir tavs telefons", "Tikai nevienam nesaki", grāmatas par šopoholiķi.

Ritas Falkas detektīvgrāmatu sērija.

Atslēdzies Minne

Re: jautras grāmatas
« Atbilde #1 : 2015. gada 02. jūlijs, 10:49:08 »
Manas Top grāmatas, kas uzlabo garīgo - "12 krēsli" un "3 vīri laivā"

Pieslēdzies reno

« Atbilde #2 : 2015. gada 02. jūlijs, 10:56:43 »
Zoščenko un O'Henry stāsti

Pieslēdzies reno

« Atbilde #3 : 2015. gada 02. jūlijs, 10:57:28 »
Daļu no Liksomas arī var likt jautrajos

Atslēdzies Mangusts

« Atbilde #4 : 2015. gada 02. jūlijs, 10:58:03 »
No pēdējām lasītajām:
Miko Rimminens "Alus tarbas romāns" (arī Maimas Grinbergas tulkojums)
un fantastika (latviski nav, bet pieejama angliski un krieviski) Lois McMaster Bujold "A Civil Campaign". Tā gan ir tikai viena no grāmatām sērijā un, iespējams, vajadzīga priekšvēsture šim visam.
No amount of advance planning will ever replace dumb luck

Atslēdzies Spārka

« Atbilde #5 : 2015. gada 02. jūlijs, 10:58:13 »
Visvairāk laikam esmu smējusies, lasot Darelu. Vēl detektīvautore Joanna Hmeļevska.

Atslēdzies flyingcat

« Atbilde #6 : 2015. gada 02. jūlijs, 11:35:09 »
Pirmā reize, ko atceros- vecmāmiņa lasīja man priekšā Zoščenko "Рогулька". Tas ir stāstiņš par cilvēku, kurš peld atklātā jūrā, pieķēries pie mīnas un nesaprot, kāpēc viņu neglābj :)
Pārsmējos arī par " Hipohondriķa ceļš dzīvē un nāvē". Bet nu tas tāds pamelns mediķu humors. Bridžita Džonsa un šopoholiķe drīzāk nokaitināja- pat, ja tādas sievietes eksistē, būtu bijis labāk to nezināt. Regulāri smejos, lasot Peļevinu. Varbūt vēlāk vēl kaut ko atcerēšos.

Atslēdzies Narcise

« Atbilde #7 : 2015. gada 02. jūlijs, 12:09:53 »
Man smieklīgākās grāmatas vienmēr ir šķitušas mūsu pašu A.Skaiļa feļetoni, -viņa grāmatas "Grietiņa pie ratiņa", u.c. Un vēl A.Lindgrēnas "Emīla nedarbi", piem.frāzes, "kāpēc sava seja ir jābāž tur, kur plūst pladiņu mīkla", "nošķūrēja kalpu kaudzes virsējo kārtu", u.c.  :rofl:

Atslēdzies Mina

« Atbilde #8 : 2015. gada 02. jūlijs, 12:14:04 »
Arto Paasilinna "Zaķa gads", Jūnass Jūnasons "Simtgadnieks, kas izkāpa pa logu un pazuda", Jozefs Lada "Mikešs" un "Jautrās pasakas".
Un tad jau vēl klasika - Hašeka Šveiks, Lindgrēnes "Emīla nedarbi"...
Patiesība dara brīvu.

Atslēdzies faraons

« Atbilde #9 : 2015. gada 02. jūlijs, 12:44:49 »
Darels, Džeroms, Eža elegance (M.BArberi) - atsevišķas vietas, šis un tas no Blaumaņa, A.Eglītis Pansija pilī, 12 krēsli, Zoščenko.
no Pelevina gan man smiekli nenāk, drīzāk raudāt gribas.
rakstu un saprotu, ka agrāk laikam smējos vairāk. un laikam tagad arī lasu mazāk un nopietnu literatūru.
internetā ir tāds Slava Se - krieviski raksta, dzīvo (vai dzīvoja) Rīgā; nežēlīgi, bet vietām ļoti smieklīgi.

Atslēdzies Broņa

« Atbilde #10 : 2015. gada 02. jūlijs, 13:21:08 »
Remarks "Melnais obelisks", arī Vonnegūts, tas tāds melnais humors. Bet tas gaumes jautājums. Zinu, ka citiem Vonnegūts nepatīk, man gan ļoti.

Atslēdzies Nāra

« Atbilde #11 : 2015. gada 02. jūlijs, 13:31:22 »
Patīk gan Remarks, gan Vonnegūts, bet diez vai tur jāsmejas :)

Ja runā par smieklīgām vai jauki jautrām grāmatām, tad vienīgais, kas man nāk uzreiz prātā ir Džeimsa Heriota grāmatas, viņam tās ir vairākas - stāsti par vetārsta darba ikdienu, pārsvarā jautru un interesantu. Parasti tādas grāmatas nelasu, bet kā vienu izlasīju, tā izlasīju arī pārējās.

manuprāt, grāmatas reti kura ir smieklīga, smieklīgas man liekas anekdotes.

Atslēdzies lumbergs

« Atbilde #12 : 2015. gada 02. jūlijs, 13:34:44 »
Pievienojos visiem minētajiem , plus Tomsona Reņģu ēdāji un Poļakova un Doncova . Liānas Miķelsones Ārsti un auni ,  gan jau vēl , tikai ātrumā neatceros !

Atslēdzies Broņa

« Atbilde #13 : 2015. gada 02. jūlijs, 13:38:53 »
Nāra, smiekli caur asarām.

Atslēdzies flyingcat

« Atbilde #14 : 2015. gada 02. jūlijs, 14:08:11 »

no Pelevina gan man smiekli nenāk, drīzāk raudāt gribas.

Raudāt arī, tas tiesa...bet ir arī nenormāli smieklīgi momenti. Kad lasīju "Числа", reāli pārsmējos.
Par Darelu-  pievienojos.
Vonnegūts arī labs. Mans mīļākais citāts: " viņš iedomājās, ka ir vienīgā domājošā būtne Visumā"...