Autors Tēma: Jaunums par darbnespējas B lapu  (Lasīts 3945 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Spārka

Jaunums par darbnespējas B lapu
« : 2015. gada 17. jūlijs, 10:30:25 »
Ja nu nebijāt pamanījuši:

Darbnespējas B lapās, kas izsniegtas no 1.jūlija, vairs nav nepieciešams darba devēja apstiprinājums par darbinieka neierašanos darbā par laiku, kad viņam ir izsniegta darbnespējas lapa. Taču darbiniekam darba devējs par darbnespējas lapu ir jāinformē.
Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūra (VSAA), piešķirot slimības vai maternitātes pabalstu, pēc Valsts ieņēmumu dienesta sniegtās informācijas pārliecinās, ka darbnespējas lapas periodā cilvēks nav guvis ienākumus, jo saskaņā ar likumu „Par maternitātes un slimības apdrošināšanu” vienlaikus saņemt slimības vai maternitātes pabalstu un darba ienākumus nav tiesību.

P.S. Sen bija laiks.

Atslēdzies Emīlija

Re: Jaunums par darbnespējas B lapu
« Atbilde #1 : 2015. gada 17. jūlijs, 13:41:21 »
laikam gadus desmit nekādas lapas neesmu ņēmusi...

Atslēdzies Kalniņa

« Atbilde #2 : 2015. gada 17. jūlijs, 13:53:26 »
Tā izlasot, nesaskatīju izmaiņas, jo, kad ņemu slimības lapas, nododu tās darbā un neiedziļinos. Tā arī nesapratu, kas tur tāds tajās izmaiņās un ko tas maina.

Atslēdzies Spārka

« Atbilde #3 : 2015. gada 17. jūlijs, 15:02:22 »
nododu tās darbā un neiedziļinos
A lapa ir pirmās 10 dienas, to apmaksā DD. Pēc tam, ja darbnespēja turpinās, ārsts izsniedz B lapu, ko apmaksā VSAA. Līdz šim uz tās vajadzēja DD parakstu un zīmogu un tikai pēc tam VSAA to pieņēma apmaksai. Tagad DD apliecinājumu vairs nevajag un ar lapu jāiet pa taisno uz "sociāalajiem".

Atslēdzies kuulaps

« Atbilde #4 : 2015. gada 17. jūlijs, 15:09:01 »
Un kaa tieshi darba deveejs var zinaat, ka vinja darbiniekam B lapa ir bijusi liidz konkreetam datumam? Aarsts izsniegs papildu izzinju, ko iedod DD?

Atslēdzies ragana

« Atbilde #5 : 2015. gada 17. jūlijs, 17:43:56 »
Taču darbiniekam darba devējs par darbnespējas lapu ir jāinformē. (c)
Cilvis pats pazvana, ja vien nav dziļā bezsamaņā.

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #6 : 2015. gada 17. jūlijs, 20:12:11 »
Nu, par saslimšanas sākumu jau informēs - galu galā A lapu apmaksā darba devējs. Bet nesaprotu, kā tagad DD lai zina, vai saslimušais to B lapu noslēdzis un kad tieši, ja reiz jāatrāda vairs nav.  Atradīsies tak gudrīši, kas gribēs reizē gan slimības naudu no sociālajiem saņemt, gan darbavietā algu. Vai vienkārši datumos saputrosies. Iznāks darbā, sacīs, ka "izrakstīts", i kā zināt? Jebšu ārsts izsniegs kādu noslēguma izziņu darbavietai?

Atslēdzies tuk

« Atbilde #7 : 2015. gada 17. jūlijs, 22:46:03 »
Visticamāk iespējams VSAA elektoniski sajūgts ar VID.Tā arī zinās .Atbildība darba ņēmējam ne devējam .

Atslēdzies Ezme

« Atbilde #8 : 2015. gada 20. jūlijs, 14:17:55 »
Šis jautājums man ir aktuāls.Cilvim piešķirta B lapa ar 18.07.2015.Tagad gribu redzēt,kurā vietā lai pārliecinos,ka tā lapa tiktiešām ir izsniegta.EDS es tādu vietu neatrodu.Zvanu uz VID-vietējo,neviens man nevar paskaidrot.Zvanu uz VID konsult.telefonu 67120000.Tur man skaidri un gaiši pasaka,ka tādas vietas vēl pagaidām nav,lai atslābstu ,un vismaz tuvākā laikā tāpat lai gaidu,kad cilvēks atnesīs savu B lapu,ko es izpildīšu parastajā kārtībā.
Jautāju,kad sāks darboties izsludinātā VID-VSAA informācija par slimības lapām-saņemu atbildi-ka nevarot pateikt.Šogad būšot!!