flyingcat - labāk pievērs uzmanību profesionāla zoologa (biologa 3. paaudzē) viedoklim, atļaušos iekopēt :
"Uģis Piterāns: ...visam Apiņa kunga teiktajam varētu arī piekrist, taču tas diemžēl ir balstīts galvenokārt uz emocijām, nevis faktiem... Turklāt iemesls, kāpēc mazputniņi neligzdo Rīga parkos, noteikti nav kaķi. Tas kaut kā atstāj nedaudz sliktu pēcgaršu par rakstu, kura doma patiesībā nav nemaz tik slikta... "
http://www.videsvestis.lv/content.asp?ID=138&what=38Mani novērojumi - tur, kur nav kaķu, parasti pieaug ar parazītiem apsēstu putnu skaits. Zināms plēsēju spiediens uz populāciju ir nepieciešams.
Imantā, šķiet, kaķu vietā būs vistu vanags, žurkas laikam viņam neinteresē. Baložus u.c. daudz nomedījis...
Bezsaimnieku kaķu apzīmēšana (pēc konteksta - nievājoša!) par bomžu kaķiem šķita dīvaina.
Cilvēks (Apiņa k-gs) neapjēdz, ka kaķa kļūšana par bomzi stipri atšķiras no cilvēka pārbomžosanās.
Cilvēku suga arī nav apdraudēta...
Mani var saukt par kaķuveceni, kaut nereti esmu arī baložu, dzeņu, zīlīšu, ežu u.c. vecene:D
Daži par vecenēm sauc arī 15-gadīgas meitenes:D
Kaķus pavairot necenšos (

), bet grūsnu izmestu mājas kaķeni gan esmu pievākusi, nekāda saukšana neietekmēs manu attieksmi pret dzīvniekiem, pret saukātāju - atkarībā no konteksta.