Autors Tēma: Sēņu tēma  (Lasīts 5053 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies lumbergs

Re: Sēņu tēma
« Atbilde #15 : 2015. gada 19. oktobris, 10:20:34 »
pēc salnām viena paziņa salasījusi diezgan daudz cūceņu , pati brīnās , kur radās , pēc sala vēl turklāt! laukumājās aiz malkasšķūņa!

Atslēdzies reno

« Atbilde #16 : 2015. gada 19. oktobris, 10:28:00 »
gandrīz vai uz mežu būtu jāaiziet

Atslēdzies Betons

« Atbilde #17 : 2015. gada 19. oktobris, 11:00:22 »
ja es mācētu atšķirt cūcenes, tad man sēņu būtu kaudzēm. Ir tāda aizdoma, ka tās, kas papilnam mežā, ir cūcenes. Vienreiz pat ēdu un izdzīvoju. Bet joprojām pārliecināts neesmu, kas tas bija, ko ēdu :)

Atslēdzies Mango

« Atbilde #18 : 2015. gada 19. oktobris, 11:01:40 »
Cūcenes arī dabūju. Un gaileņu mērce arī vakar bija.
Nobrīnījos, likās, pēc sala nekā nebūs.

Atslēdzies ragana

« Atbilde #19 : 2015. gada 19. oktobris, 12:54:03 »
ja es mācētu atšķirt cūcenes, tad man sēņu būtu kaudzēm. Ir tāda aizdoma, ka tās, kas papilnam mežā, ir cūcenes. Vienreiz pat ēdu un izdzīvoju. Bet joprojām pārliecināts neesmu, kas tas bija, ko ēdu :)
Beton, ja redzi tumši zaļi-brūnu (var teikt patumšā olīvkrāsā) sēni ar lapiņu cepurītes apakšu, kātiņš ar caurumu vidū, un jaunākām izdalās piensula, un ja vēl izvārot tā kļūst tumši pelēkvioleta, tad zini, tā ir cūcene. :)

Atslēdzies Betons

« Atbilde #20 : 2015. gada 19. oktobris, 13:10:09 »
Beton, ja redzi tumši zaļi-brūnu (var teikt patumšā olīvkrāsā) sēni ar lapiņu cepurītes apakšu, kātiņš ar caurumu vidū, un jaunākām izdalās piensula, un ja vēl izvārot tā kļūst tumši pelēkvioleta, tad zini, tā ir cūcene. :)

Nu.. tādas laikam tās arī ir :)

Atslēdzies lumbergs

« Atbilde #21 : 2015. gada 19. oktobris, 13:10:17 »

perfekts apraksts, ragana! īsi un kodolīgi! :clap:

Atslēdzies Betons

« Atbilde #22 : 2015. gada 19. oktobris, 13:12:27 »
Lai gan nē - šitādas gan tās nav... :(

Atslēdzies ragana

« Atbilde #23 : 2015. gada 19. oktobris, 13:14:01 »
Šī ir kailā mietene. Skaitās baisi indīga. Es tās lasīju un ēdu gadus 20. Tagad nobijos un vairs nē.

Atslēdzies Betons

« Atbilde #24 : 2015. gada 19. oktobris, 13:15:43 »
Kaut kas šitām līdzīgs, bet, būšu mežā, nofočēšu. Moš tās ir Govju bekas...

Atslēdzies Betons

« Atbilde #25 : 2015. gada 19. oktobris, 13:18:14 »
Bet zini kā ir - sēnes it kā garšīgas, bet kad ēdot jādomā - a moš ir indīgas, tad visa baudīšana tutū

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #26 : 2015. gada 19. oktobris, 14:35:29 »
Pēdējā bildē ir govju bekas. Esmu marinējusi, ēst varēja, bet nekas īpašs. Mērcei nekad nelasu.

Labāk nelasi sēnes, par kurām neesi pārliecināts!

Atslēdzies Betons

« Atbilde #27 : 2015. gada 19. oktobris, 15:18:25 »
Pēdējā bildē ir govju bekas. Esmu marinējusi, ēst varēja, bet nekas īpašs. Mērcei nekad nelasu.

Labāk nelasi sēnes, par kurām neesi pārliecināts!

zinu, zinu, šitādu šilti vajag mežā pie koka pienaglot :)

Atslēdzies daddy

« Atbilde #28 : 2015. gada 19. oktobris, 18:46:50 »
Lai gan nē - šitādas gan tās nav... :(

latviski šī sauc kailā mietene (krieviski - свинушка) esmu ēdis, dzīvs...bet skaitās nelaba, tāpēc nelasu.

cūcene ir šitāda http://www.latvijasdaba.lv/senes/lactarius-necator-j-f-gmel-fr-p-karst/ (krieviski груздь) arī kādreiz skaitījās laba sēne, bet izrādījās, ka satur mutagēnu vielu un tāpēc tās uzturā lietot nedrīkst.

Kas, normālu sēņu trūkst?? :)

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #29 : 2015. gada 19. oktobris, 21:17:51 »
Tās kailās mietenes savos pusauga gados lasīju vairumā, ēdām visa ģimene, i nekas. Bet tad izskanēja info par to kaitīgumu, un vairs kaut kā roka neceļās ņemt. 
Cūcenes (kas груздь) lasu un ēdu joprojām.
Figviņzin, varbūt esam tā aizd**suši dabu, ka tās sēnes, kas agrāk ēdamas un nekaitīgas bija, uzņem sevī visādus draņķus un kļūst neveselīgas vai pat indīgas?