Autors Tēma: ainavas veidošana  (Lasīts 2416 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Emīlija

ainavas veidošana
« : 2015. gada 18. jūlijs, 18:27:39 »
man nekā nav... vēl... :)

[attachment deleted by admin]

[attachment deleted by admin]

Atslēdzies Broņa

Re: ainavas veidošana
« Atbilde #1 : 2015. gada 18. jūlijs, 18:30:08 »
Jā, jā nekā nav, tikai mežs, ej iekšā un baudi ..

Atslēdzies Emīlija

« Atbilde #2 : 2015. gada 18. jūlijs, 18:33:07 »
nu taapeec jau saku, ka baidos sabojaat... bet kaadu kultuuraugu tomeer gribaas

Atslēdzies Pūka

« Atbilde #3 : 2015. gada 18. jūlijs, 19:10:02 »
Emīlij, man diploma nav, bet tava bilde iedvesmo! Ja man būtu tāda peizāža, tad es vispirms iztīrītu kādu gabalu to pamežu, lai vairāk telpas. Un tad skatītos ar ko aizpildīt!  Kas tur aiz meža, jūra? Cik metri biezs tas mežs ir?

Var iztīrīt visu līniju, n- metru biezā joslā, var iztīrīt, teiksim, līkloču platu taku, var asimetriski kādu daļu, ak Dievs, ja es tur tiktu klāt! Man šausmīgi patīk griezt krūmus, goda vārds!
« Pēdējās izmaiņas: 2015. gada 18. jūlijs, 19:15:40 no Pūka »

Atslēdzies reno

« Atbilde #4 : 2015. gada 18. jūlijs, 19:11:25 »
Skaisti gan!
Kultūraugi jau var būt, tādi, kas nedisonē ar mežu -ir lazdas, pīlādži, daudziem kokiem -kļavām, ozoliem dekoratīvas formas. Izvēlēties skaidru principu -nekādus svešus parūkkokus
Tik, cik bildē redzu -varētu patīrīt saaugušos krūmus pārdesmit m dziļumā, izcirst tos kokus, kas saauguši pārāk cieši kopā, likvidēt kļavu sējeņus ja tādi ir utt.
Pašlaik skaisti, bet ziemā bez lapām tā nebūs -jāliek krūmi ar krāsainu mizu
Ir speciāli pļavu puķu maisījumi ar magonēm margarietiņām, rudzupuķēm, pļauj 1x sezonā

Atslēdzies Pūka

« Atbilde #5 : 2015. gada 18. jūlijs, 19:19:51 »
Es ar par zālienu -pļavu. Tik tam prasās drusku vairāk vietas. Pie mājas tuvu parastais, cirptais mauriņš, tālāk smuki pāriet pļavā. Vārdu sakot tev jāveido angļu stila wood land parks!

Atslēdzies Camma

« Atbilde #6 : 2015. gada 18. jūlijs, 20:26:42 »
Aha, visu safrizēt! Baudi dabas mežonību, jo Tev viņa tur nemaz tik mežonīga nav. Es tur saliktu dažus podus ar krāsainām puķēm kontrastam. Podus var pavazāt un paskatīties, kur kas labāk iederās, ja nu akurāt sagribās pastāvīgu puķudobi.... Bet ir jau tādi, kuri dobes pārkašā un pārprojektē divreiz nedēļā...
Visus sakost!

Atslēdzies Emīlija

« Atbilde #7 : 2015. gada 18. jūlijs, 20:47:27 »
mums bija iztīrīts, gandrīz pa tīro. jo bija lūžņa baigā. pa 10 gadiem ir saaudzis, bet viss svaigs - tieši ar domu, ka skatīsimies, ko atstāt. par tām pļavas puķēm sētajām - ir tur mājai otrā pusē viena tāda mazpļaviņa kāreiz... pie piebraucamā ceļa. jā, ziemā tur padrūmi, tikvien kā prieds skaistas...

liels paldies par iedvesmu - saprotu, ka domāju pareizā virzienā...
« Pēdējās izmaiņas: 2015. gada 18. jūlijs, 21:10:12 no pitons »

Atslēdzies Pūka

« Atbilde #8 : 2015. gada 18. jūlijs, 20:50:17 »
Camma, nu kur tad safrizēts, mežu atstājam, pļavu atstājam, tik drusku tādu parka twistu piedodam! Ja jau ir lielie stiklotie logi "lai ainava ienāk telpā" tad nekādas dižās grjadkas ar 3 kārtu apmalēm un visādiem sīkiem knibučiem neveidojam, vot! ;)

Nez ko Emīlija par visu šito domā? Mēs jau tur tūlīt sāksim zāģēt un cirst! ;)

Atslēdzies reno

« Atbilde #9 : 2015. gada 18. jūlijs, 21:26:03 »
es šajā ainavā  vispār nekādas puķes "neredzu" ne dobēs, ne podos. Podi uz terases malas var stāvēt

Jā, krūmi aizaug trakā tempā, pie tam tikai lapu koki, siltāks tomēr.
Man ļoti patīk skatīties uz kaimiņu lapegli ar  priežu mežu fonā . Pavasarī maigi zaļa, rudenī spilgti oranža. Bet nu milzīga gan, palaiduši dārza dienvidu pusē, droši vien sevišķi priecīgi nav.

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #10 : 2015. gada 18. jūlijs, 21:32:30 »
Runājot par Emīlijas terases apzaļumošanu, es varētu iedomāties dažus košus rododendru krūmus meža zālājā.
Viengadīgās puķes podos vai kastēs terases malā - te ir vieta fantāzijai.

Atslēdzies reno

« Atbilde #11 : 2015. gada 18. jūlijs, 21:40:15 »
nu labi, pierunāji. Bet tad vasarzaļos, lai nelec ārā

Atslēdzies Emīlija

« Atbilde #12 : 2015. gada 18. jūlijs, 21:49:17 »
es nezinu, kas man ir pret rododendriem. nē nu citiem - jā, ok, bet te - negribu... manuprāt vajag kaut ko vairāk dabisku...

šobrīd redzu tikai pāris celmus ar alisītēm un moš kautko sīki zildzeltenu, to pļavu... krūmi te ir daudz tipa kā apstādījumos žogus audzē. tad nu ļāvu smuki ataugt un ir doma veidot dabisku norobežojumu, tos necērtot kautkādā puslokā... nē jūras man nav, un meža gabals ir pa kādiem 100 metriem uz abām pusēm un kādi 50 tajā, kur foto. tālāk cirsma (ne mūsu). mājaspriekša ir nopļauta starp priedēm, tur krūmu nav. ir liels akmens ar sviestabekām apkārt :)

Atslēdzies Emīlija

« Atbilde #13 : 2015. gada 18. jūlijs, 22:02:36 »
es jau jūtos neērti ka palaidu tēmu netēmā...

man ir svarīgs un vērtīgs jūsu viedoklis, tapēc palūgšu so apspriedi ielikt atsevišķā tēmā...

Atslēdzies ragana

« Atbilde #14 : 2015. gada 20. jūlijs, 08:37:46 »
Jo vairāk skatos uz bildi, jo labāk man patīk šādā tīrā, nesamākslotā veidā.