Autors Tēma: Filipa Gregorija Karaļa lāsts  (Lasīts 1783 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies reno

Filipa Gregorija Karaļa lāsts
« : 2015. gada 20. jūlijs, 11:15:11 »
Iesaku visiem vēsturisko romānu cienītājiem. Autore tā pati, kas "Otra Boleinu meita", laika periods tas pats -Henrija VIII laiks

Atslēdzies Luīze

Re: Filipa Gregorija Karaļa lāsts
« Atbilde #1 : 2015. gada 20. jūlijs, 12:13:59 »
Kādu brīdi es diezgan cītīgi lasīju tos vēsturiskos romānus. Nebija ne vainas, it īpaši, ja esi žanra cienītājs, bet kaut kādā brīdī piegriezās. It īpaši, ja vienā romānā galvenā persona ir karaļa mīļākā, bet citā romānā - tā paša karaļa sieva. Attiecīgi tiek interpretēti un tulkoti vēsturiskie fakti. :)

p.s. Konkrēto romānu lasījusi neesmu. :)

Atslēdzies Nāra

« Atbilde #2 : 2015. gada 20. jūlijs, 12:17:29 »
Man ir līdzīgi kā Luīzei, bet pieļauju, ka, ja nelasa pēc kārtas, nemaz nepamana, kas kuram sieva :) Vienu laiku biju riktīgi aizrāvusi8es ar to Boleinas laiku. Uz Gregoriju reizēm paskatos, bet nepaņemu, varbūt tagad atkal pienācis laiks :)

Atslēdzies reno

« Atbilde #3 : 2015. gada 20. jūlijs, 12:37:00 »
Henrijam VIII jau tās mīļākās un sievas mainījās itin bieži

Man atkal tieši patīk, ka varu salīdzināt dažādus skatu punktus. Un Gregorija jau nav nekāda trallallā Heijere -fakti diezgan stingri ievēroti. Anglijā jau izpētes materiāls biezā slānī

Atslēdzies Mango

« Atbilde #4 : 2015. gada 20. jūlijs, 12:43:06 »
8 sievas, cik bērnu, cik mīļāko, skatpunkti ujujuj. :)

Atslēdzies reno

« Atbilde #5 : 2015. gada 20. jūlijs, 13:00:09 »
redz, ar tiem bērniem bija pašvaki -no tā arī visas nelaimes.
pirmajai sievai Katrīnai -4 miruši,no tiem 3 zēni; vārgulīga meita Mērija
Ārlaulības -dēls  mirst jau paliels, laulībā dzimušais arī vārgulis un nomirst. Monarham, kam dzīves mērķis ir veselīgs mantinieks, diezgan traki

Elizabete jau arī bija vienīgā, kas izdzīvoja

Atslēdzies Mango

« Atbilde #6 : 2015. gada 20. jūlijs, 16:05:49 »
Tu to no galvas zini? Jēziņ. :) Man patīk palasīt par monarhiem, bet noteikti neatceros tādās detaļās.

Atslēdzies reno

« Atbilde #7 : 2015. gada 20. jūlijs, 17:15:09 »
Tak tikko atkārtoju. Par tiem 4 nedzīvajiem vai pāris nedēļu dzīvojošiem arī nezināju

Atslēdzies hm@

« Atbilde #8 : 2015. gada 21. jūlijs, 10:35:37 »
man arī ļoti patika Boleinu meitu abas ( vai trīs? ) grāmatas. Un par tām mīļākajām - tas taču loģiski, ka nākamajā grāmatā viņa ir sieva :)

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #9 : 2015. gada 22. jūlijs, 10:06:23 »
"Otra Boleinu meita" (divas grāmatas) ir lasītas, bija ok.

Tas piemērs, ko es minēju iepriekš, ka viena autora romānā galvenā varone ir karaļa mīļākā, bet cits autors (vai autore) - par galveno varoni izvēlējās tā paša karaļa sievu, neattiecas uz Henriju VIII. Mīļākā šajā gadījumā bija Diāna de Puatjē, kura ar karali tā arī neapprecējās. Tikai vienā romānā viņa bija "labā", jo mīlēja karali un karalis mīlēja viņu, bet citā romānā viņa tika uzskatīta par traucēkli karaļa laulībai.

Atslēdzies hm@

« Atbilde #10 : 2015. gada 22. jūlijs, 12:20:41 »
Nupat vakar iesāku , uzmetu aci Gregorijas grāmatai par Sarkanās un Baltās Rozes karu - Elizabete Greja ar saviem diviem mazajiem puikām satiek jauniņo karali Henriju(?), abi viens otrā iemīlas. Vēl neesmu sapratusi, kurā vietā manā Anglijas vēstures (ne)zināšanu laiklīnijā tas iederas, bet tā misis Greja dzirdēta, tāpat dēli ( vienmēr kaut kur figurē divi puikas?) , vēl arī Stīvensona grāmata par ļauno Ričardu Kuru-tur, manas bērnības grāmata par Sark un Baltās Rozes karu..  Jāsaliek būs viss kopā ;)

Atslēdzies Nāra

« Atbilde #11 : 2015. gada 22. jūlijs, 12:34:36 »
Iespaidojos un p asūtīju  Čeisas "Troņa cena", arī Henrija VIII laiks.