Autors Tēma: Preču kvalitāte LV  (Lasīts 2406 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies daddy

Preču kvalitāte LV
« : 2015. gada 21. jūlijs, 11:36:07 »
Reku TVNETĀ rakstiņš "Kāpēc pie mums pārdod sliktākas preces nekā Vācijā?" http://financenet.tvnet.lv/zinas/568088-kapec_pie_mums_pardod_sliktakas_preces_neka_vacija

Mana pieredze rāda, ka ar Vaideres pieminēto sadzīves ķīmiju (šampūni, zobpastas u.c.) tā tiešām ir.

Par apģērbiem, apaviem grūti spriest - ir izbalējusi arī Frankfurtē pirkta jaka un izjukušas Itālijā pirktas kurpes. No LV pirkta apģērba apaviem neko dižu negaidu - 2 sezonas un degradējas uz "lauku darba apģērba" kategoriju :)

Par sadzīves elektroniku un visādiem katliem, pannām, grūti teikt - ir gadījies nopirkt gan labas lietas, gan draņķus, gan "tur", gan te. Šeit pirktajiem "draņķiem" viena priekšrocība - var aiziet pa garantiju samainīt uz citu "draņķi", bet sliktas kvalitātes pannu uz Stokholmu ar prāmi nevedīšu mainīt :D   

Jūsu pieredze/novērojumi?

Atslēdzies ragana

Re: Preču kvalitāte LV
« Atbilde #1 : 2015. gada 21. jūlijs, 11:38:21 »
Saimniecības preces ārzemijās neesmu gādājusi. Katrā ziņā jebkurai Latvijā pirktai teflona pārklājuma pannai pēc gada ir tikai 1 ceļš - uz miskasti.

Atslēdzies Minne

« Atbilde #2 : 2015. gada 21. jūlijs, 11:55:02 »
Kopš vairāk esmu "pa otru pusi", redzu lielu atšķirību gan kvalitātē, gan cenās. Protams, ir nobīdes, bet pa lielam diemžēl piekrītu rakstītajam

Atslēdzies flyingcat

« Atbilde #3 : 2015. gada 21. jūlijs, 12:06:31 »
Rimi pirktais noname blenderis (12.99 Ls) čakli strādā jau piecus gadus :)
Ar drēbēm un apaviem problēma pastāv, un nav nekāds brīnums- pie mūsu mazā tirgus un relatīvi augstajām pārdošanas izmaksām esam nolemti pirkt sūdus par augstu cenu.
Par sadzīves ķīmiju neko daudz nezinu- neesmu fans. Joprojām lietoju veļas ziepes un " parasto veļas pulveri". Traukus pie mana ēšanas stila vispār var skalot auksta ūdenī :)
Smieklīgi bija Frankfurtes Zara Home ieraudzīt ķīniešu gultas pārklāju, kura vairumcena (droši zinu!) ir ap 15 USD par 99 EUR ...ar atlaidi :) bet laikam jau pie augstiem ienākumiem to tik sāpīgi neizjūt.

Atslēdzies daddy

« Atbilde #4 : 2015. gada 21. jūlijs, 12:09:50 »
Saimniecības preces ārzemijās neesmu gādājusi. Katrā ziņā jebkurai Latvijā pirktai teflona pārklājuma pannai pēc gada ir tikai 1 ceļš - uz miskasti.

tāpat ar keramisko un kādu tur vēl tik ne pārklājumu... zinām.

Lai gan 1x man paveicās, bija Alfā jauns veikals atvēries un viņi ar 50% atlaidi deva pannas (ar visu to 25-30Ls maksāja). Tā gan iet jau trešo gadu. ok, termopunkts sen kā noēsts, bet panna klāt nerauj un uz indukcenes silst vienmērīgi :)

Atslēdzies Alstere

« Atbilde #5 : 2015. gada 21. jūlijs, 12:12:56 »
Šopavasar bija izdevība paceļot pa Vāciju. Nebiju jau pirmo reizi, bet šoreiz tā īpaši sāpīgi bija skatīties uz cenām, kas pārsvarā visam bija zemākas kā Latvijā. Izņemot kafijai benzīntankos. Sapirkāmies gan vešpulveri, gan vitamīnus, gan zobupastu...bet visam mūžam jau neiepirksi.

Atslēdzies Kikamora

« Atbilde #6 : 2015. gada 21. jūlijs, 16:13:08 »
Man tāpat kā Alsterei - pirms Z-svētkiem nedēļu padzīvoju Berlīnē (nebija šopinga brauciens) - uz cenām skatīties skumji (parēķinot atšķirību starp ienākumu līmeņiem tur un šeit). Kafija, kas pie mums maksā 9€ par 0.5kg, tur - 4.50€... (vīrs bija Holandē arī ieklīdis - tur vēl lētāk). Garšo pēc kafijas vairāk kā mūsējā :) Šampūns arī 15-20% lētāks (un labāks). Sapirkāmies krājumus uz pāris gadiem. Par veļas pulveriem nezinu, es tik taupīgi tērēju, ka nav bijusi doma vest no kaut kurienes (kaut arī, ja būtu iespēja, droši vien iepirktu arī to). Vīrs saka, ka cukurs tur esot saldāks - ja Vācijā un Francijā pirkto tējai pieber vienu tējkaroti, tad LV esot jāber gandrīz 2 identiska salduma sasniegšanai ;) Cik tur taisnības, cik pašiedvesmas, nezinu.

Atslēdzies Camma

« Atbilde #7 : 2015. gada 21. jūlijs, 16:42:48 »
Ir iznācis pavazāties viskur...
Sadzīves ķīmija mums viennozīmīgi ir draņķīgākā. Tāpat kā kafija. Un piena produkti. Un desas. Un žāvēts bekons brokastomletei. Vienīgais, kas mums vēl palicis - mellmaize.
Visus sakost!

Atslēdzies Alstere

« Atbilde #8 : 2015. gada 21. jūlijs, 16:45:46 »
Ir iznācis pavazāties viskur...
Sadzīves ķīmija mums viennozīmīgi ir draņķīgākā. Tāpat kā kafija. Un piena produkti. Un desas. Un žāvēts bekons brokastomletei. Vienīgais, kas mums vēl palicis - mellmaize.
Ir jau arī pie mums kas labs. Kad braucu ciemos uz to pašu Vāciju, bez maizes lūdz vest žāvētu vistu, žāvgaļu, končas.

Atslēdzies Camma

« Atbilde #9 : 2015. gada 21. jūlijs, 16:52:52 »
Par končam neizteikšos, bet ja godīgi - tikai ekskluzīvie ir daudz maz OK, pārējais - zemastes cauruma aizbāžamie.
Tirgū varbūt vēl šis tas labs dabūjams no privātajiem. Bet tas, kas kaut mazliet rūpnieciskos apmēros vai ievests - fūij, kaka!
Visus sakost!

Atslēdzies Pūka

« Atbilde #10 : 2015. gada 21. jūlijs, 17:37:06 »
Mani tracina tas, ka identiskai precei nenormāla cenu atšķirība. Kurpītes STOCKMAN 75 lati , tādas pašas Londonā 54 GBP. Tas man tāds spilgtākais piemērs, labi atceros, vēl no latu laikiem. A toreiz GBP bija 0,86 lati. Ok, es saprotu transporta izdevumi, bet ne jau tādi!!! RRRR!

Atslēdzies tuk

« Atbilde #11 : 2015. gada 21. jūlijs, 17:49:18 »
Nomale mēs esam un mazais tirgus.Māsa Vāčos nopirka manteli 300eiro,pēc sezonas Berga logā 900. Nožēlojami.

Atslēdzies Minne

« Atbilde #12 : 2015. gada 21. jūlijs, 19:16:46 »
Kūkas gan Vācijā ir briesmīgas

Atslēdzies tuk

« Atbilde #13 : 2015. gada 21. jūlijs, 19:39:25 »
Citāts: M
inne link=topic=2361.msg43551#msg43551 date=1437495406
Kūkas gan Vācijā ir briesmīgas
Piekrītu.Man vācu virtuve vispār ne visai.Parasti eju uz itāļiem,arī lētāk.