Autors Tēma: Ko domājat par dzīves sūtību/jēgu?  (Lasīts 6075 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Alstere

Re: Ko domājat par dzīves sūtību/jēgu?
« Atbilde #15 : 2015. gada 21. jūlijs, 17:30:49 »
Par to dzīves jēgu ...Nav tādas VIENAS JĒGAS.Tā katram sava.Izaudzināt bērnus,atklāt ko zinātnē,radīt mākslā,palīdzēt lidzcilvēkam,izglābt kaķi,u.c.Galu galā būt jaukam cilvēkam.
Paldies. Šis vieš nedaudz optimisma.

Atslēdzies tuk

« Atbilde #16 : 2015. gada 21. jūlijs, 18:03:53 »
Prieks dzirdēt. :d_w:. Gan būs labi .Viss reiz beidzas.Arī sliktais,grūtais,bēdīgais... :)

Atslēdzies Kalniņa

« Atbilde #17 : 2015. gada 21. jūlijs, 18:28:41 »
Šai tēmai līdzīga vai pat tāda pati bija Nomadei, bet varbūt ir pazudusi.

Atslēdzies Spārka

« Atbilde #18 : 2015. gada 21. jūlijs, 18:35:49 »
līdzīga vai pat tāda pati bija
Ja domā šo, tad tur vairāk bija par rutīnu attiecībās nevis dzīves jēgu. Protams, var vienmēr nonākt pie tā paša :)

Atslēdzies flyingcat

« Atbilde #19 : 2015. gada 21. jūlijs, 18:46:50 »
Ja cilvēka dzīves jēga būtu bērnos, tad ap gadiem 40-45 varētu mierīgi mirt nost. Nu labi, pēc mūsdienu korekcijām- 55 maksimums. Dzīvniekiem tieši tā arī parasti notiek- pēdējie bērni palaisti dzīvē, un dzīve beidzas. Man liekas, tas, kas cilvēku izdevīgi atšķir no dzīvnieka, ir tieši tas, ka cilvēka dzīvē ir paredzēts kas vairāk kā tikai fiziska rosīšanās, meklējot pārtiku un veidojot midziņu.

Pirmā lieta, ko dod vecums- brīvība. Brīvība no nepieciešamības rosīties, gādāt resursus, būt par kādu atbildīgam. Vecums ir garīgajai dzīvei, tam, kam nekad nepietiek laika, kamēr esi aizņemts ar iztikas iegūšanu un bērnu pieskatīšanu. Vecuma depresija iestājas tad, kad cilvēks nesaprot, ka tagad ir cita veida uzdevumi, un izmisīgi mēģina darīt vai imitēt visu to pašu, ko jaunībā. Cept pīrāgus, kurus nav, kam izbarot, meklēt deju [gultas] partnerus, plīties virsū sen izaugušajiem bērniem ar savam rūpēm...bet vecums ir patiesībā domāts pārdomām, visu aizvainojumu un kreņķu atlaišanai, mūzikai, mākslai, eksistenciālu problēmu neierobežotai mīlestībai pret dzīvi un visām dzīvam radībām.

Nu, vismaz man šobrīd tā liekas :)

Atslēdzies mellene88

« Atbilde #20 : 2015. gada 21. jūlijs, 18:53:10 »
ewww..nēē, kāds atražot :confused:   šitā nekad neesmu domājusi. Cilvēkam drīzaak pašam gribas lai pēc viņa kaads paliek...lai ir kam nodot savu mantu(kam ta ir) un zināšanas ,kuram savukart tās ir.Un tak tā ūdensglāze,kuru kāds pienesīs  :sad_smiley:

bet tak tik daudzi sevi realizē savadāk ,netikai beernos ieliekot visu dzīves mērķi.
es pat domaju ka tāds 120% zinatnieks,mākslinieks uttutjp nevareetu buut,ja vinji audzinātu bariņu bērnu...tur jaasadala uzmaniiba ..stipri ,bet visiem diennaktii tikai 24h...
galvenais lai katrs ir apmierinats ar to ko dara un kaa dziivo...
šits tukšās ligzdas sindroms vareetu piemesties,ja gad. dzivots tik dēļ bērniem...aizmirstot par sevi...un kad nu beidzot, esi pats ar sevi aci pret aci..tad vairs nezini,ko ar to sevi sadarīt.
padomi no malas neliidz...jo katram pašam javeic atklāsme- ko man dariit ar savu dziivi.
Ja Zeme tiešām būtu plakana, kaķi jau sen, visu no tās būtu nometuši lejā.
IG- mellenessniega

Atslēdzies mellene88

« Atbilde #21 : 2015. gada 21. jūlijs, 18:55:00 »
vaiii flyingcat..cik tu smuki pateici... 100% pievienojos  :thumbsup:
Ja Zeme tiešām būtu plakana, kaķi jau sen, visu no tās būtu nometuši lejā.
IG- mellenessniega

Atslēdzies Kalniņa

« Atbilde #22 : 2015. gada 21. jūlijs, 18:56:14 »
Nē, tā bija cita tēma, tāda pati kā šī - par garlaicību dzīvē.

Atslēdzies Kalniņa

« Atbilde #23 : 2015. gada 21. jūlijs, 19:07:23 »
Par šo tēmu gribu teikt, ka man izskatās, ka šiet nav vainīgi ārējie apstākļi, bet iekšējā sajūta, ko nevar mainīt ne ar kādām peldēm, meditācijām utt. Zinu cilvēkus savā lokā, pat jaunus un veiksmīgus( skatoties no malas), kas tieši tāpat mokās ar dzīves jēgas meklējumiem. Visu laiku atrod kādu iemeslu, kāpēc tā, bet, kad to piepilda, atkal saprot, ka nav apmierinājuma, nav jēgas. Tāds apburts loks. Esmu novērojusi, ka tas visbiežāk ir mazliet depresīva tipa cilvēkiem, jo mēs taču visi pazīstam mūžam priecīgos, kam it kā pat nav, par ko priecāties, bet  tādiem pat prātā nenāk meklēt kādu jēgu, jo viņi jau no dabas ir optimisti. Tāpat zinām vecus cilvēkus, kam viss liekas tik jauki un tieši tikpat vecus, kam dzīvei nav jēgas. Tam, manuprāt, ir ļoti maz sakara ar ārējiem apstākļiem. Šāda tipa cilvēki bieži dzīvo it kā pilnasinīgi, bet iekšējā apmierinājuma nav. Kur ir izeja, nezinu. To nekad nesapratīs tas, kuram pietiek ar peldi vai tamborēšanu. Tāpat kā ir cilvēki, kam diena par īsu un tādi, kam tā kaut kā jānovelk.

Atslēdzies tuk

« Atbilde #24 : 2015. gada 21. jūlijs, 19:21:29 »
Viss pareizi, vienīgi, kas ir vai precīzāk, KAD ir vecums? Prātā nāk Vija Vētra,Ēvalds Valters u.c. Arī mūsmāju omes. Lai arī pie 90par večiņām nenosauksi. Varu vien apbrīnot enerģiju un apgriezienus   :)
« Pēdējās izmaiņas: 2015. gada 21. jūlijs, 19:31:18 no Spārka »

Atslēdzies Broņa

« Atbilde #25 : 2015. gada 21. jūlijs, 19:25:56 »
Man arī tie flyingcat nosauktie 55 liekas stipri dīvaini. Tādā nozīmē, ka beidzot brīvs cilvēks (no darba un bērniem) mūsdienās varētu būt ap 65. Bet mūsu paaudze to sasniegs varbūt 75 gados. Līdz tam tomēr vēl būsim apritē.

Atslēdzies reno

« Atbilde #26 : 2015. gada 21. jūlijs, 20:08:56 »
es ļoti labprāt izstātos no lielās aprites un atbildības, lai pievērstos tikai sev pašai. Bet vēl gadus 5 nespīd

Atslēdzies flyingcat

« Atbilde #27 : 2015. gada 21. jūlijs, 20:23:49 »
Man arī tie flyingcat nosauktie 55 liekas stipri dīvaini. Tādā nozīmē, ka beidzot brīvs cilvēks (no darba un bērniem) mūsdienās varētu būt ap 65. Bet mūsu paaudze to sasniegs varbūt 75 gados. Līdz tam tomēr vēl būsim apritē.

Nu, kad esi atbildīgs tikai par sevi, tad arī strādāt var savādāk- pušu neplēšoties. Un bērniem pārlieku ilga aizbildniecība nemaz par labu nenāk :)

Atslēdzies tuk

« Atbilde #28 : 2015. gada 21. jūlijs, 20:25:09 »
Pievienojos.Man nespīd vēl ilgāk . :cry:  :)

Atslēdzies Broņa

« Atbilde #29 : 2015. gada 21. jūlijs, 20:26:37 »
Man pavisam ilgi nespid..