Autors Tēma: Vējdzirnavas un citas mašīnas  (Lasīts 3898 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Camma

Vējdzirnavas un citas mašīnas
« : 2015. gada 23. jūlijs, 10:04:44 »
Rādās, ka šī sadaļa tikai man vienai vajadzga... Tad nu likšu savu prātuļojumu šeit, lai pļāpās nepazūd.
Sakars ar garāžu ir - runa būs par ietaisi ar zobratiem....
Pārlasīju vecos detektīvus un to starpā Alistera Maklīna "Slūžas". Pēdējā laikā esmu pasākusi reālās darbības vietas aplūkot tuvāk caur jūtūbi. Šoreiz uzzināju interesantu lietu par vējdzirmavām. Vienmēr esmu domājusi, ka ja jau dzirnavas, tad maļ. Bet pēc statistikas katram holandietim - pa dzirnavām! Nez kas šiem par ražu, ka tik traki jāmaļ? Izrādās, ka vējdzirnavu pamatuzdevums ir pārsūknēt ūdeni - lai var darbināt slūžas un izmantot ūdenstransportu pa visai biezo kanālu tīklu.
Un kā jums? Vai jums nav sajūta, ka vējdzirnavas holandiešiem tikai skaistu pastorālu ainavu radīšanai ar dārgu, zilu kobalta krāsu uz balta, dārga porcelāna?
Visus sakost!

Atslēdzies Spārka

Re: Vējdzirnavas un citas mašīnas
« Atbilde #1 : 2015. gada 23. jūlijs, 10:21:44 »
Nebiju aizdomājusies, paldies, ka pastāstīji!

Atslēdzies ragana

« Atbilde #2 : 2015. gada 23. jūlijs, 10:40:01 »
Cik nu bieži man sanācis pa Holandi pabraukāties, nekur tik daudz vējdzirnavu nemanīju. Pārsvarā esmu pablandījusies pa dienvidu galu, Amsterdamu, Roterdamu.
Nekas, vējdzirnavas un ar zilu apgleznotas porcelāna koka tupeles ir tīri interesants valsts simbols.

Atslēdzies Pūka

« Atbilde #3 : 2015. gada 23. jūlijs, 12:17:23 »
Šis ir netālu no Roterdamas. Man jau likās, ka ūdens tajos grāvjos ir augstāk par celiņiem! Nezinu, vai tieši šīs sūknē, jeb dekorācija tikai! Tā bija  kaut kāda vieta, "kur daudz vējdzirnavu"

[attachment deleted by admin]

[attachment deleted by admin]

Atslēdzies Betons

« Atbilde #4 : 2015. gada 23. jūlijs, 14:37:07 »
Da noteikti ka sen jau viņi sūknē ar elektriskajiem lieljaudas sūkņiem. Ko gan ar tām dzirnavām aizsūknēsi - uznāk lietus bez vēja - čības ūdenī.

Atslēdzies Camma

« Atbilde #5 : 2015. gada 23. jūlijs, 14:43:51 »
Beton - nesaki vis tā. Sūknē ka rūc! Efektivitāte ļoti pat laba un nav par elektrību jāmaksā. Jekoloģija, arīdzan saglabājas.
Visus sakost!

Atslēdzies Betons

« Atbilde #6 : 2015. gada 23. jūlijs, 15:41:46 »
Neapgalvoju, jo nezinu. Bet vienalga - kāda jēga pļeņčkā dzīvot un censties visu aizsūknēt prom. Kur viņi liek kanalizāciju? Izmaļ caur to pašu dzirnavu sūkni?

Atslēdzies mellene88

« Atbilde #7 : 2015. gada 23. jūlijs, 17:44:58 »
nezinu...
viedoklja nav...
patīk  :yes:
Ja Zeme tiešām būtu plakana, kaķi jau sen, visu no tās būtu nometuši lejā.
IG- mellenessniega

Atslēdzies Mao

« Atbilde #8 : 2015. gada 23. jūlijs, 17:55:57 »
Man patīk, ka daudz slapjuma. Čoms gandrīz kuģi dzīvošanai nopirka (sanāca krietni lētāk nekā dzīvoklis, bet čakara pietiekoši). Īstenībā skeptiķu bari atrunāja.

Atslēdzies mellene88

« Atbilde #9 : 2015. gada 23. jūlijs, 18:38:46 »
skeptiķu baram vajadzeeja :fryingpan: :fryingpan: nuu ja vien čoms nav LV...tur es arii atrunātu  :blushing:
IG- mellenessniega

Atslēdzies Mao

« Atbilde #10 : 2015. gada 23. jūlijs, 18:48:53 »
skeptiķu baram vajadzeeja :fryingpan: :fryingpan: nuu ja vien čoms nav LV...tur es arii atrunātu  :blushing:

Gan kuģis, gan čoms bij LV. Kuģi bij plānots tauvot uz palikšanu Klīversalā.

Atslēdzies mellene88

« Atbilde #11 : 2015. gada 23. jūlijs, 19:00:15 »
āaaa nutad man viedoklja atkal naf... ziemas tomēr aukstas... likumdošana figviņzinkāda utt...
citur pasaulē gan  :go_go:
IG- mellenessniega

Atslēdzies Mao

« Atbilde #12 : 2015. gada 23. jūlijs, 19:07:14 »
Tur privātā teritorija, ar stāvēšanu nav problēmu, vēl sargās, ka tik 100 par 20 metriem mēnesī maksā. Dzinējs taisa apkuri, kā pirtī. 

Atslēdzies Minne

« Atbilde #13 : 2015. gada 23. jūlijs, 22:52:39 »
Par dzirnavām un slūžām zināju, ka tik arī kkādā detektīvā nelasīju.

BET! Tāda dzīvošana uz neliela kuģīša - tas būtu man!

Atslēdzies Betons

« Atbilde #14 : 2015. gada 27. jūlijs, 10:10:39 »
romantiķi nelaimīgie. Dzīvošana uz kuģīša viņiem. Kur liksi kanalizāciju? D!rsīsi pie borta, kamēr zilaļģes pārņems visu akvatoriju un urīna smārds būs konstants pavasara vējiņu pavadonis? Kāda apkure ar motoru? ziemā darbināsi dīzeli 24/7? Cik tas maksās? Cik ir motora resurss? Kur liksi atkritumus? Katrreiz jāstiepj uz pilsētu. Ilgstoši stāvot tādam kuģelim sūce ir normāla parādība. Kruti katru vakaru atsūknēt ūdeni no zemākās vietas korpusā.
Tāda sajūta, ka romantikas pārņemtajiem cilvēkiem līdz realitātei nolaisties nesanāk..