Autors Tēma: Cik bieži pērkat un ēdat svaigas ogas?  (Lasīts 4759 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Kalniņa

Cik bieži pērkat un ēdat svaigas ogas?
« : 2015. gada 27. jūlijs, 20:29:37 »
Tagad ir visādu dārza ogu laiks, it kā vajadzētu ēst un ēst dabīgo vitamīnus, bet mums sava dārza nav un visas ogas ir jāpērk. Vajadzētu droši vien pirkt un ēst saujām, bet vienreiz nopērc un tad liekas, kāda jēga, paēst no ogām nevar, liekas tikai lieka naudas tēŗešana. Tad padomāju - kad tad ēdīs, ja ne tagad?
Kā darāt jūs, kam nav dārzu(ad ēd par brīvu, Cck lien) un kam nav mazu bērnu(tad pērk bērniem). Vai pērkat sev ogas un cik bieži ēdat, katru dienu?

Atslēdzies Kikamora

Re: Cik bieži pērkat un ēdat svaigas ogas?
« Atbilde #1 : 2015. gada 27. jūlijs, 20:35:39 »
Uff... Es nepērku. Alerģija pret ķimikālijām (?). T.i., no "sava" dārza varu ēst visu un jebkādos apjomos. Pirktās ogas un augļi - momentā pumpas sametas :( Eksotiskajiem augļiem tas pats - no kivi pumpojos kā negudra. Kolēģei meita no ārzemēm (no sava lauka) atveda kivi vairākas kastes, šī padalīja apkārtējiem, man arī tika. Nekādu pumpu...
Un vispār, man ogu ēšanā kaifs ir tieši ta`iespēja pašai no krūma noplūkt (zemenes, avenes, upenes....mmmm), nevis no bļodiņas smuki paņemt un apēst :)

Atslēdzies reno

« Atbilde #2 : 2015. gada 27. jūlijs, 20:38:56 »
Neesmu īstā mērķauditorija, jo ir pāris savi krūmi. Ja nebūtu, kaut ko jau pirktu ēšanai dēļ vitamīniem, zemenes piem. pirku. Ievārījumam pērku aprikozes pāris kg. Nakts tirgū -ja esi Rīgā  -ir lētāk.

Atslēdzies Kalniņa

« Atbilde #3 : 2015. gada 27. jūlijs, 22:18:35 »
Vai ēdat svaigas ogas katru dienu? veselības pēc.

Atslēdzies flyingcat

« Atbilde #4 : 2015. gada 27. jūlijs, 22:30:01 »
Es pērku un ēdu! Nezinu pat, veselības pēc vai vienkārši tāpēc, ka garšo :) Nedaudz, max 0,5 kg kopsummā pa dienu, bet praktiski visu laiku. Šodien bija upenes un lielogu mellenes- pusdienas nevajadzēja :)

Atslēdzies rudzupuke

« Atbilde #5 : 2015. gada 27. jūlijs, 22:49:22 »
Ja ogas garšo un gribas sevi palutināt ar kādām garšīgām ogām,tad vienkārši ir jāpērk un jāēd.

Atslēdzies tex

« Atbilde #6 : 2015. gada 27. jūlijs, 23:26:42 »
Nē. Pat ar visu dārza esamību ģimenes lokā ēdu reti un maz. Cik iedod, tik arī apēdu.
Ķirši ir izņēmums: tos gan pērku un ēdu, jo vnk garšo, bet ne katru dienu, kad sanāk....
Lai tie visi kanoni, ko vajag darīt, lai izdabātu sabiedrībai, iet un ieskrienās, ja šiem pie manis nepatīk :P

Atslēdzies true detective

« Atbilde #7 : 2015. gada 27. jūlijs, 23:38:39 »
sezonā ogas ēdu katru dienu, man garšo gandrīz visas.  citreiz vakariņās man ir ogas, un ar to pietiek.
“Be good to yourself ’cause nobody else has the power to make you happy.” – George Michael

Atslēdzies Alstere

« Atbilde #8 : 2015. gada 28. jūlijs, 09:00:00 »
Atzīstu tikai ogas ar zināmu izcelsmi. Reti gadās.
Un pretruna: manas brokastis parasti ir nezināmas izcelsmes ābols un banāns.

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #9 : 2015. gada 28. jūlijs, 09:04:39 »
Šobrīd ir sezona, un man ir ogas no mammas dārza. Ja pie dārza ogām netieku, regulāri nopērku lielās mellenes.
Lauko ievācu jāņogas un upenes, attīru no kātiņiem, bišķi uzberu cukuru, lieku maisiņos un sasaldēju. Nesezonā ēdu saldētas ogas, cukurs viņām neļauj salipt vienā lielā klucī.

Atslēdzies ragana

« Atbilde #10 : 2015. gada 28. jūlijs, 09:19:57 »
Pērku un ēdu praktiski katru dienu, jo garšo. Arī importīgos augļus. Pumpu nava un netaisās būt. Pa gadu ābolus vien kādus 150 kg apēdu. Nezinu, man kaut kāda ābolu rīšanas liga uznākusi, pilnīgi lomkas, ja nedabūju kādu dienu. :sad_smiley:

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #11 : 2015. gada 28. jūlijs, 09:47:23 »
Dodu priekšroku sezonas augļiem. Āboli tagad nekādi, pērku persikus un nektarīnus.

« Atbilde #12 : 2015. gada 28. jūlijs, 11:07:04 »
Pērku un ēdu diezgan regulāri, bet nevis tāpēc, ka veselīgi, bet tāpēc, ka garšo :) Pumpas ir metušās epizodiski un no dažādiem augļiem/ogām. Pēdējos gados ogas gan ir gandrīz vai zelta vērtē - vakar krūmmellenes vai kā nu viņas tur sauc (tās lielās) mūsu rajonā tirgoja par EUR 6/kg  :rat:         
Turn that sh*t up louder, make it all go faster!

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #13 : 2015. gada 28. jūlijs, 11:20:19 »
Pērku un ēdu diezgan regulāri, bet nevis tāpēc, ka veselīgi, bet tāpēc, ka garšo :) Pumpas ir metušās epizodiski un no dažādiem augļiem/ogām. Pēdējos gados ogas gan ir gandrīz vai zelta vērtē - vakar krūmmellenes vai kā nu viņas tur sauc (tās lielās) mūsu rajonā tirgoja par EUR 6/kg  :rat:         

Centrāltirgū esot pa 4 eiro/kg.

Atslēdzies Afrora

« Atbilde #14 : 2015. gada 28. jūlijs, 11:29:11 »
ja ogas un cena apmierina pērku.
protams sezonāli kaut kas tiek pirkts intensīvāk, kaut kas nemaz. teiksim ziemā netiek pirktas zemenes, vai pavasarī vīnogas.
šogad beidzot atklāju pamello, ēdu visu pavasari, vasaras sākumā zemenes protams, tagad mellenes. rudenī nāks vīnogu laiks.
Под самым красивым хвостом павлина скрывается самая обычная куриная жопа. Так что меньше пафоса, господа. /Ф. Раневская/