Autors Tēma: broņas citāts par itāļiem un nacionālo ēdienu  (Lasīts 5204 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies reno

broņas citāts par itāļiem un nacionālo ēdienu
« : 2015. gada 28. jūlijs, 19:28:21 »
[Jul 28 16:36:09] Broņa:Kāpēc itāļi, piemēram, neēd speķmaizes vai neskrien meklēt pelēkos zirņus? Kāda hrena pēc jūs skrienat pēc katra ievazāta sūda?

Pareizi jau ir. It kā. Bet smieklīgi sasaucās ar lenta.ru ziņām:
Viens deputāts rosinās likumprojektu, lai visās sabēstuvēs 50% ēdienu būtu krieviskas izcelsmes (laikam izņemot nacionāos, tipa suši restorānus)
Brāļi dižrežisori itkā jau guvuši valsts atbalstu taisīt ēstuves ar tautisku ēdienkarti

vēl kaut kas bija par nacionālajiem gurķiem un tamlīdzīgi

Ziemeļnieku ēdienkarte jau visur ir smagnēja un vienkārša. Ja tagad būtu tāda fiziska slodze, ar vidusjūras ēdienkartes vieglo galu nepavilktu

« Pēdējās izmaiņas: 2015. gada 28. jūlijs, 20:41:42 no pitons »

Atslēdzies ineshuks

Re: broņas citāts par itāļiem un nacionālo ēdienu
« Atbilde #1 : 2015. gada 28. jūlijs, 20:07:53 »
Visai vienmulja jau taa muusu eedienkarte senaak bija... man patiik, ka naak jaunumi...

Atslēdzies Kalniņa

« Atbilde #2 : 2015. gada 28. jūlijs, 20:28:32 »
Vienmuļa ir gan, bet mājās jau arī, cik parunā, tomēr cilvēki taisa tos pašus vecos labos ēdienus, ne nu kādu ārzemju virtuvi, kā arī ipārsvarā iztiek ar sāli un pipariem. Smalkie ēdieni piedien krogiem, ne ikdienai. Ieradumam un tradīcijām liels spēks.

Atslēdzies flyingcat

« Atbilde #3 : 2015. gada 28. jūlijs, 20:36:43 »
Nezinu, neēdu speķmaizes :) Zirņus- varbūt reizi gadā...laikam tāpēc, ka sabiedriskajā tie iet kopā ar speķi, a mājās man slinkums vārīt. Nedz arī miežu putru ar kartupeļiem. Nedz arī laukus aru vai kokus gāžu :)

Atslēdzies reno

« Atbilde #4 : 2015. gada 28. jūlijs, 20:40:02 »
Patiesībā tik vienmuļa nemaz nav -ja nemēģina galīgos senlatviešus atdarināt

Atslēdzies Emīlija

« Atbilde #5 : 2015. gada 28. jūlijs, 20:46:06 »
vai, man tas citāts riktīgi trāpīgs liekas...:)

heh, es jau ar skraidu - ne pēc katra sūda, bet šis tas no cittautiešu virtuves ir manā iesakņojies.

Kuskuss. Grieķu salāti. Mousaka. pasta ar visādām zilo sieru mērcēm un, protams, bolonjēzi... Un paši smkirdeklīši - sieri... un Pesto, un ciabata... mm...
Bet - ja tā padomā, tās jau tādas cittautu pamatvērtības. Nu velk mani uz tām pamatīgajām lietām, velk, ko lai dara...

tas, ko neizprotu un nepieņemu - kā tajā Četru sezonu konkursā, kur palīdzējām meitenei vinnēt, kad ēdienā tiek sastūķēts viss tā, ka i garšu vairs saprast nevar... kišmiš ar rozīnēm...

Atslēdzies Narcise

« Atbilde #6 : 2015. gada 29. jūlijs, 00:29:55 »
Citāts ļoti labs, bet vairāk par ievazātiem ēdieniem mani uztrauc ievazātie svētki - Valentīnd., īpaši -Hellovīni un hrenviņziņkas. Kad samērā nesen dzirdēju, ka letiņi, izrādās, sākuši svinēt arī sv.Patrika dienu, piedodiet, bet biju uz d.... :rat:

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #7 : 2015. gada 29. jūlijs, 08:42:57 »
Es ēdu to, kas man garšo, bet nevis tāpēc, ka no kaut kurienes ievazāts.

Latviešu tradicionālajā virtuvē ēdieni ir ir visai smagi un kalorijām bagāti, tā ka gribot negribot jāmeklē alternatīva. 

Par svētkiem ir tā, ka valstu un informācijas plūsmas robežas jau sen ir nojauktas, tad nav brīnums, ka aktuālas kļūst valentīndienas, helovīni un tamlīdzīgas "svētku" dienas.
Svētā Patrika dienu laikam svin tie, kas kādu laiku ir dzīvojuši Īrijā. Man personīgi šie svētki neizsaka absolūti neko.

Atslēdzies Emīlija

« Atbilde #8 : 2015. gada 29. jūlijs, 08:49:21 »
nez, Ramadānu ar drīz svinēsim...?

Atslēdzies Camma

« Atbilde #9 : 2015. gada 29. jūlijs, 08:57:20 »
Droši, ka ir ģimenes, kur arī Ramadanu svin. Tagad stipri vien jāpameklē ģimenes, kur visi vienas tautības. Kādreiz tautību jaukšana nekādi netika atbalstīta, tagad pat ticības maina mīlestības dēļ. Un ja viduslaikos tas notika tikai karaliskajās ģimenēs, tad tagad otrpuša ņemšana no svešam zemēm ir ikdiena priekš visiem mirstīgajiem. Veku kaimiņam sieviņa venecuēliete...
Visus sakost!

Atslēdzies tex

« Atbilde #10 : 2015. gada 29. jūlijs, 08:57:35 »
Un kāpēc ne? Visa dzīve vienos svētkos :D
no otras puses, clv tak nedrīkstot diskriminēt pēc reliģiskās piederības, tad man, lūdzu, gan kristiešu, gan ramadānu, gan visu citu reliģiju brīvdienas - TIK reliģiozu vecu ateistu aš redzējuši nebūsiet :P

Atslēdzies imho

« Atbilde #11 : 2015. gada 29. jūlijs, 09:01:47 »

ramadanu ieveero, ne svin )

Atslēdzies Mangusts

« Atbilde #12 : 2015. gada 29. jūlijs, 10:43:06 »
Nu Sv. Patrika diena, ir papildus iemesls iedzert alu, tikvien svinēšanas :D Kad 18.11. iztaisīja par brīvdienu, arī starp ielās TV aptaujātajiem pilsoņiem viens puisis tā arī pateica - varēs uz to iedzert kādu aliņu.

Emīlija, kas ir mousaka? Kāds grieķu ēdiens?

Patiesībā arī vīns pieskaitāms pie cittautiešu virtuves.
No amount of advance planning will ever replace dumb luck

Atslēdzies Emīlija

« Atbilde #13 : 2015. gada 29. jūlijs, 13:54:46 »

beigās jau svin...:) nekad neesi trāpījusies arābu valstīs uz prazdņceku? es esmu...:)

Atslēdzies imho

« Atbilde #14 : 2015. gada 29. jūlijs, 14:24:39 »

beigās jau svin...:) nekad neesi trāpījusies arābu valstīs uz prazdņceku? es esmu...:)

preciizaak sakot, Iid al-Fitr svin uzreiz peec Ramadana beigaam, pirms tam pasha ramadana laikaa meenesi ir stingrs rezhiims. Analogi svin Lieldienas, nevis gaveeni.