Pirms apmēram mēneša ieliku informāciju par iespēju lēti aizbraukt uz Varšavu. Tēmā dalījās viedokļi, vai ir vērts uz Varšavu braukt, vai tur ir, ko darīt. Es tagad ar pārliecību varu teikt - jā, ir vērts braukt, ir interesanti (lai gan par interesanti - tas ir mans subjektīvais viedoklis). Ja šobrīd būtu jāplāno šāds ceļojums, noteikti brauktu uz ilgāku laiku, jo šis tas palika neapskatīts.
Bruaciens bija mūsu ar mammu ikgadējais Mātes-meitas ceļojums. Protams, mēs esam ne pārāk izlutinātas ceļotājas, ārpus Eiropas neesam bijušas, uz Alpiem slēpot vai Ēģiptes pludmalē gulēt nebraucam. Mums patīk pastaigas pa pilsētām, statujas, baznīcas (kā kultūras pieminekļi, ne reliģiski objekti), muzeji, parki... Tas, kā Varšavā ir pietiekoši
Maršruta veidošanai izmantojām
www.warsawtour.pl saitā atrodamos gatavo maršrutu bukletus ar kartēm. Tā kā viesnīcu rezervējām pāris soļu attālumā no Nowy Swiat ielas, kas ir daļa no Karaļu ceļa (vienā galā ir vecpilsēta, otrā galā Lazenku parks), tad arī maršruts izveidojās sekojošs:
1. diena Pa Nowy Swiat ielu līdz vecpilsētai, vecpilsēta, strūklaku parks (diemžēl šovu neredzējām, tie notiek tikai 5-6dienu vakaros). Atpakaļceļā iemetām aci Sakšu dārzā (Saxon gardens), bet, tā kā jau krēsloja, tad tālāk par strūklaku un dažām tuvākajām statujām negājām.
No viesnīcas izgājām 15.00, atgriezāmies 22.00
2. diena Pa Nowy Swiat ielu līdz Lazenki parkam, tad viss parka komplekss, pils utt.
Lazenku parkā paņēmām ieejas biļeti uz visiem objektiem, klāt dabūjām audiogidu - vispār ļoti laba ierīce. Pie tam daļai objektu bija pieejami divi dažādi audiostāsti - pieaugušajiem (nopietnais variants ar gadiem, arhitektūras stiliem un sarežģītiem personvārdiem) un bērnu variants - ar interesantiem faktiem, mītiem utt. Mēs klausījāmies bērnu variantu
Pēcpusdienā ar autobusu aizbraucām atpakaļ līdz vecpilsētai, izstaigājām bibliotēkas jumta dārzu (grandiozi) un Kopernika zinātnes centru. Patiesībā tas bija daudz par daudz vienai dienai. Pareizāk būtu veltīt dienu Lazenku parkam (un varbūt aizbraukt uz Vilanovu), un bibliotēku un Kopernika centru atstāt citai dienai.
No viesnīcas izgājām 9.00, atgriezāmies atpakaļ 21.00.
Ko nepaspējām apskatīt (no gribētā) - Vilanovas parks, Šopēna muzejs, botāniskais dārzs. Arī Kopernika centram praktiski izskrējām cauri - ne planetārijā bijām, ne robotu teātrī...

)
Un vienkārši dažas bildes (es neesmu labs fotogrāfs, godīgi atzīstos) ieskatam no tā, kas man pašai visvairāk patika
Pirmajā dienā visapkārt staigāja lietus mākoņi, bet mums paveicās - vienīgā lietus gāze uznāca tieši tad, kad bijām kafijas pauzē. Toties vēlāk daba mūs pārsteidza ar fantastisku varavīksni...
[attachment deleted by admin]
[attachment deleted by admin]