Autors Tēma: Skolu slēgšana laukos nepietiekama skolnieku skaita dēļ  (Lasīts 2640 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Pūka

Skolu slēgšana laukos nepietiekama skolnieku skaita dēļ
« : 2015. gada 03. augusts, 19:00:03 »
Ap 80 vidusskolās maz skolnieku, vajagot slēgt.
Lūk šis reāli satracināja! Reģionālā attīstība, cik tur ierēdņu, ministrija, pie tā nav strādājusi! .... Tālāk seko visrupjākie mongoļu-tatāru lamuvārdi šo darboņu virzienā!
Ceļu nav, medicīnas nav, transporta nav, vēl skolas vajag slēgt!!!

Manuprāt skolā varētu būt kaut 3 skolēni un 10 skolotāji 5 gadus no vietas un valstij tas būtu jāuztur, jādotē! Skolām jābūt uz vietas! Gan sākuma, gan vidusskolām, gan profesionāli tehniskajām!

Goda vārds, laikam atbrīvo vietu Āfrikas bēglīšiem....

Līdz šim Seile likās sakarīga, bet šis.... nesaprotu!

Atslēdzies Broņa

Re: Skolu slēgšana laukos nepietiekama skolnieku skaita dēļ
« Atbilde #1 : 2015. gada 03. augusts, 19:04:41 »
Pūka, tas nav reāli! Tu pati gribētu tādā skolā bērnu sūtīt? Es nē.. Viņi tomēr tur būs apdalīti, salīdzinot ar normālu vidusskolu, kur skolotāji ir sava priekšmeta speciālisti.
Cilvēki ir aizbraukuši, un bērnu nav. Tā ir realitāte.

Atslēdzies Nāra

« Atbilde #2 : 2015. gada 03. augusts, 19:11:16 »
Skolotāju ir par daudz. Valstij nav izdevīgi maksāt. Kā arī no laukiem tāpat lielākā daļa brauc uz pilsētu mācīties. Un nav godīgi, ka lauku skolotājs ar dažiem skolēniem saņem gandrīz tikpat, cik pilsētas ar pilnu klasi.
Kaut, protams, forši jau bija laiki, kad katrā miestā bij pilna skola.

Atslēdzies Pūka

« Atbilde #3 : 2015. gada 03. augusts, 19:17:39 »
Nesaprotu loģiku - maz bērnu= slikti nekvalificēti skolotāji. Es jau minēju, ka šī nu ir tā lieta, kas valstij būtu jādotē.

Atslēdzies Koffi

« Atbilde #4 : 2015. gada 03. augusts, 19:22:03 »
Nāra- kompliments, Tu sāc izskatīties arvien jaukāk!
Par skolām- es domāju, ka uz vietas būtu jābūt pirmo klasīšu skoliņām, bet tikko pa radio teica, ka vidusskolas fizikas vai ķīmijas kabinets maksājot daudz naudiņas, tā ka katrā pagastā nelon videni turēt. Nu padomā, tā taču ir!
Cilvēka lielumu nosaka problēmu lielums, kuras viņš ignorē..

Atslēdzies Pūka

« Atbilde #5 : 2015. gada 03. augusts, 19:30:09 »
Kapēc tāda diskriminācija? Kapēc pilsētas vidusskolnieks tērē , teiksim, 1st laika , lai nokļūtu lidz skolai un pārējā laikā var darīt ko derīgu priekš sevis, bet lauku bērnam jātērē 3st vai vairāk?

Un par dārgo kabinetu aprīkojumu, oi nevajag. Nav dārgs. Nevar novirzīt to naudiņu , kas izpļakarēta neskaitāmos "sabiedrības izglītošanas projektos"? Diskutējama varētu būt skolotāju alga, ja vienam jāmāca 3 otram 20 skolnieki par to pašu naudu , teiksim...

Atslēdzies Broņa

« Atbilde #6 : 2015. gada 03. augusts, 19:34:43 »
Pūka, skolotāji nav slikti, bet, kas, piemēram, mācīs ķīmiju, tās ir pāris stundas nedēļā. Pateikšu kas. Tā būs bioloģijas skolotāja. Angļu val. mācīs latviešu val. skolotāja, jo drusku jēdz no tās valodas. Ģeogrāfiju vēstures skolotāja vai otrādi.. Tā jau ir bijis. Slikti ir tas, ka cilvēku vairs nav. Ka paliek tikai pensionāri. Bet skolu tādā situācijā nevar turēt, vēl sākumskolu es saprotu. Bet tālāk es gribētu, lai mans bērns mācās normālā skolā ar atbilstošiem skolotājiem, ar kori un deju kolektīvu, visādiem pulciņiem un sportiem un interesantu skolas dzīvi.

Atslēdzies Broņa

« Atbilde #7 : 2015. gada 03. augusts, 19:35:57 »
Vidusskolēni paliek internātā, pat manā laikā tā bija. Tie, kas no tālākām vietām.

Atslēdzies Camma

« Atbilde #8 : 2015. gada 03. augusts, 19:42:35 »
Par visiem tiem speciālajiem kabinetiem man smiekli nāk. Tur nu nekādu dižo kabinetu nevajag, lai tās pāris reakcijas parādītu, ko vidusmēra skolotājs riskē rādīt mūsdienu ar drošību apsēstajiem (viņu vecākiem, protams) skolnieciņiem. Bez tam, ja skola izvēlās humanitāro ievirzi, tad ķīmija un fizika nemaz nedraud (ja ko galīgi nejaucu). Un ja ļoti vajag, tad var arī jutubē sameklēt rādāmo.
Drīzāk varētu būt "skolotājs uz riteņiem" - paskaidro, uzdod lasāmo un pēc 2 ned. atbrauc pārbauda un stāsta jauno. Pārējā laikā skolotājs, kas piekata, lai tiešām lasa uzdoto. Pēc kara tā arī esot izlīdzējušies, ka vienā klasē sēdējuši 15 bērni - katrs ar savu zināšanu bagāžu.
Bet nu, nav jau mums karš. Tik vēl sūdīgāk, nez kāpēc...
Visus sakost!

Atslēdzies Broņa

« Atbilde #9 : 2015. gada 03. augusts, 20:03:16 »
Jā, tāda pēckara situācija, bet nav jau karš bijis.. Tad kāpēc bērnus nolemt tādai paviršai zināšanu apgrābstīšanai, nevis kārtīgām stundām? Skolotājs uz riteņiem? Jā, ja pagasts piešķirtu ķīmijas učukam transportu par brīvu un labu piemaksu, tad viņš no raj. centra izbraukātu.. A tā, benzīnā to aldziņu notērētu.

Atslēdzies ineshuks

« Atbilde #10 : 2015. gada 03. augusts, 20:16:14 »
Nemaaku teikt par smo!aam, betslimniicu sleegshana bija pareizs solis... vb ne liidz galam pareizi atrisinaats, bet mums joprojaam slimniicaas gulj dafigacilveeku, kurivareetu maajaas tabletes eest...

vb arii skolu jomaa jeedziigaak kaadu busu uz blakusmiestu nofrakteet kaa uztureet tos 10 skolotaajus uz 3 skoleeniem...

Atslēdzies Pūka

« Atbilde #11 : 2015. gada 03. augusts, 20:21:36 »
Inešuk, piekrītu par tabletēm. Bet miestā nav neviena, kas tabletes jēdz parakstīt... Vai atšķirt kad tabletes, kad ne tabletes

Skolas buss protams ir variants, bet man labāk patiktu, ka ķīmijas skolotāju vadātu kā laimes lāci apkārt, nevis skolēnus.

Atslēdzies ineshuks

« Atbilde #12 : 2015. gada 03. augusts, 20:27:14 »
Oi, lielpilseetas ljauzhi to pashu pukst, ka ar tableteem nav shtelle...

var domaat tajaas rajonu slimniicaas=pseidopansionaatos baigaa aarstnieciiba notika...

jeedziigaak un ekonomiskaqk shkjiet skoleenus vadaat...

Atslēdzies Broņa

« Atbilde #13 : 2015. gada 03. augusts, 20:43:49 »
Nu kā, ja runa tikai par vidusskolu, tad rajona centrā ir vidusskola un varbūt vēl kādas pāris pa rajonu. Jau padomju laikos vidusskolēni brauca uz skolu un palika internātā vai pie kādas tjotkas. Tās lauku vidusskolas jau nīkuļoja varbūt ne gluži padomju laikos, bet 90 - tajos noteikti. Tad tādi absurdi jau bija, kā es iepriekš aprakstīju. Skolēnus tur mēģināja paturēt tādus, kuriem vidusskolā nebija, ko darīt, labāk uz kādu profeni būtu gājuši. Nu tās arī ir tās skolas, ko klapēs ciet, ja līdz šim vēl nav aizklapējušās.

Atslēdzies Mao

« Atbilde #14 : 2015. gada 04. augusts, 14:04:25 »
Ideja par skolotāju vadāšanu pa skolām ir varen laba.
Bet jāsaprot divas lietas - arī vecajā Eiropā jau sen viss centralizējies un ir ciemi kur nedz bankomats, nedz pasts, nedz kaut kāda nebūt mācību iestāde nav jau 30 gadus. Ar to es gribu pateikt, ka varas samazina izdevumus.
Otrā lieta - mēs jau pa lielam cepamies, ka it kā nav naudas valstij, bet pēc apkārt notiekošā spriežot, skaidri saprotams, ka valsts dir@ zaļu vasku. Atliek tikai piedomāt, kā mēs katrs un kopā varam atspēlēties. Un vai mēs drīkstam vispar pretoties jo valstiskuma noliegšana uz doto brīdi ir galvenais mūsu ienaidnieku uzdevums.