Autors Tēma: Skolu slēgšana laukos nepietiekama skolnieku skaita dēļ  (Lasīts 2631 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies daddy

Re: Skolu slēgšana laukos nepietiekama skolnieku skaita dēļ
« Atbilde #15 : 2015. gada 04. augusts, 17:16:23 »
Ideja par skolotāju vadāšanu pa skolām ir varen laba.
Bet jāsaprot divas lietas - arī vecajā Eiropā jau sen viss centralizējies un ir ciemi kur nedz bankomats, nedz pasts, nedz kaut kāda nebūt mācību iestāde nav jau 30 gadus. Ar to es gribu pateikt, ka varas samazina izdevumus.
Otrā lieta - mēs jau pa lielam cepamies, ka it kā nav naudas valstij, bet pēc apkārt notiekošā spriežot, skaidri saprotams, ka valsts dir@ zaļu vasku. Atliek tikai piedomāt, kā mēs katrs un kopā varam atspēlēties. Un vai mēs drīkstam vispar pretoties jo valstiskuma noliegšana uz doto brīdi ir galvenais mūsu ienaidnieku uzdevums.

jāsaprot pavisam cita lieta - ja ir politika visus "sadzīt" lielpilsētās, tad tas lieliski strādā šobrīd. Bet vai tā ir pareizi, nedomāju. Pretstats Tavai minētajai vecajai Eiropai ir skandināvija, kura izdod traku naudu, lai perifērijā, arī zapoļārijā nodrošinātu apstākļus, ka tur kāds vēl dzīvo... citādi tak jābūt slimam, lai ciestu polāro nakti, tā vietās lai mierīgi dzertu lielpilsētā...  un tie apstākļi nav tikai skolas, bet arī medicīnas iestādes u.c. 

Atslēdzies daddy

« Atbilde #16 : 2015. gada 04. augusts, 17:18:56 »
Ar to es gribu pateikt, ka varas samazina izdevumus.

"varas" samazina izdevumus šobrīd, savam "valdīšanas" periodam, bet ilgtermiņā izdevumi būs daudz lielāki - civilizēt (lasi uzbūvēt no jauna infrastruktūru un iedzīvināt tur cilvēkus) kādu attālāku LV nostūri

Atslēdzies Mao

« Atbilde #17 : 2015. gada 04. augusts, 17:27:03 »
Nu jā, Aļaskā ar piemaksā 1000 par to, ka tu tur dzīvo. Es domāju, ka varai ir algoritms, pie kura tādā un tadā rādiusā nedrīkst pārklāties objekti. Un šis algoritms nav paredzēts labošanai, kad atnāks vieglāki laiki. Nu doma tāda, ka tiek pieņemts par standartu, ka būs sabiedrības grupas, kuras pēc pakalpojumiem, lai arī dotēti, brauks pa 20 km kaut katru dienu. Optimizācija citiem vārdiem. Kā lielā firmā - atcēla 5 gadus apakaļ dienesta auto, tagad sabiezēja, a vadības noteikumos stāv rakstīts, ka nebūs un viss - darbinieki pieraduši, jaunie ar, zinot normatīvu, nekačā pravas - nafig tērēties?

Atslēdzies Betons

« Atbilde #18 : 2015. gada 04. augusts, 19:22:22 »
daddy, skandināvu nodokļu sistēma, cik man zināms, ne tuvu nav tik maiga kā mūsējā. Pie kam visi maksā.

Atslēdzies reno

« Atbilde #19 : 2015. gada 04. augusts, 20:19:36 »
Ja tie tomogrāfu miljoni būtu ieguldīti ceļu būvē, neviens neraudātu par tālajām skolām un slimnīcām. Jeb raudātu mazāk.Katram miestam vajadzēja savu slimnīcu ar 3 operāciju zālēm, tas nekas, ka nav ko operēt, toties kas par otkatu!
Bet dakteru mafija saeimā savu padarīja.
\Līdz 3 klasei vajadzētu  arī mazās skolas, varbūt 5. Bet arī skolu ēkas būtu jāizmanto racionāli -lai viss ciems lieto telpas, biblioteku, ēdnīcu.

Vidusskolai jābūt lielai un labi aprīkotai

Atslēdzies tex

« Atbilde #20 : 2015. gada 05. augusts, 09:19:09 »
Ar to es gribu pateikt, ka varas samazina izdevumus.

"varas" samazina izdevumus šobrīd, savam "valdīšanas" periodam, bet ilgtermiņā izdevumi būs daudz lielāki - civilizēt (lasi uzbūvēt no jauna infrastruktūru un iedzīvināt tur cilvēkus) kādu attālāku LV nostūri
lūk, kur vajag izvietot bēgļus. Vrb vēl aizskries atpakaļ uz āfriku :D