Autors Tēma: Skaistās, interesantās vietas Latvijā  (Lasīts 3226 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies taj

Skaistās, interesantās vietas Latvijā
« : 2015. gada 04. augusts, 07:06:28 »
Tēma: Skaistās, interesantās vietas Latvijā!

Jautājums: Vai esat šogad kaut kur pabijuši, kādā interesantā braucienā, pastaigā pa Latviju? Vai arī kopumā ir kāda vieta Latvijā, kas reiz ir ļoti patikusi un, kur gribētos vēl kādreiz atgriezties?

Maza piebildīte: būt labi, ja varētu nokļūt arī ar sabiedrisko transportu, pēc tam var staigāt kājām garākus gabalus.

Atslēdzies taj

Re: Skaistās, interesantās vietas Latvijā
« Atbilde #1 : 2015. gada 04. augusts, 07:36:55 »
Brauciens ar vilcienu no Rīgas līdz Ķemeriem ilga aptuveni stundu. Tad tika mērots ceļš līdz Ķemeru viesnīcai, kas šobrīd nestrādā, bet ir diezgan iespaidīgi saglabājusies. Aplūkojām arī bijušo Ķemeru sanatoriju, kuras abu korpusu pirmie stāvi nobrukuši un masīvs izskatās teju draudīgs. Vide Ķemeros kolorīta, taču kopumā cilvēku maz, viss tāds plašs un pamests izskatījās. Vairāki grausti, parkos veci šašķiebušies soliņi. Likās tā, it kā apkaimei būtu divi galvenie ceļi - viena ceļa malā laika zoba skarta ēka ar uzrakstu "Atpūta" un pie tās piestājuši iereibuši ļauži; otrs ceļs veda gar veikalu "Elvi" un bija skatāma arī strūklaka bez apmalītēm.

Iespējams, rudenī varētu atgriezties pie purva laipas apskates...

Kopumā brauciens patika! Bija interesanti. Lūk, arī daži foto.

[attachment deleted by admin]

[attachment deleted by admin]

Atslēdzies reno

« Atbilde #2 : 2015. gada 04. augusts, 08:20:12 »
Uz purva laipu noteikti aizbrauciet, fantastiski skati. Ideāli -ja agri no rīta, kad migliņa

Atslēdzies Emīlija

« Atbilde #3 : 2015. gada 04. augusts, 08:33:18 »
zinu, ka tūliņ dabūšu pa tāsi, bet... vot nesaprotu es tādu staigāšanu un skatīšanos. uz ko? nu - redzēji. vecu māju. un? nu nostaigāji/nobraukāji ar veļuku 158toto putekļaino krūmuceļu, un?

ja es kur braucu, mani intersē cilvēki, stāsti, garšas, paradumi... fanoju par igauņu salām, to īpatnējo un noslēgto dzīvesveidu, vēsturi. un atkal jau - kamēr es aizrautīgi pļāpāju ar vietējiem, ceļabiedri garlaikoti sēž kaut kur malā... nudien, gandrīz vai vienai pašai ar mugursomu jāceļo...

Atslēdzies reno

« Atbilde #4 : 2015. gada 04. augusts, 08:51:07 »
Veloceļotājus tiešām nesaprotu -īpašs žēlums mani pārņem, kad ieraugu viņus uz Engures -Mērsraga trases  un līdzīgiem ceļiem -desmitiem kilometru taisns kā diegs, meži abās pusēs. Bet kaut kādu kaifu jau ķer, ja jau brauc.

Pārmērīga skatīšanās -nemūžam nebraucu Impro tipa ceļojumos,ja esi redzējis vienu gotisko katedrāli Francijā, esi redzējis visas -tāds manas draudzenes arh. vēsturnieces ciniskais vērtējums. Bet ir, kam tieši tas patīk -aizved un pasaka, uz kuru pusi skatīties.Redz tiešām daudz, atbrauc mājās noguruši bet laimīgi.

Tai pašā laikā tik daudz brūnajām pieminekļu norādēm gadiem paskrienam garām, bet tur slēpjas interesantas lietas.

Atslēdzies Betons

« Atbilde #5 : 2015. gada 04. augusts, 08:57:22 »
Drupas, pilis un vecpilsētas - ļoti garlaicīga padarīšana. Mēs parasti braucam ceļojumos ar procesuālo uzdevumu, kas visbiežāk saistīts ar dažādām aktivitātēm.
Ir jau Latvijā daudz ko redzēt, bet daudz esmu jau redzējis un grūti te vairs atrast ko neredzētu. Tad nu vienīgi - apvienojumā ar kādu pasākumu - o.k. arī Latvijā, lai kur arī tas pasākums notiktu.

Reno, nav jau tas Kolkas ceļš nekāda transkontinentālā maģistrāle. Velosipēdistam piejūras priežu un sakarsēto smilšu smarža, kas tur jūtama visā piekrastē, ir kā laimes eliksīrs.

Atslēdzies taj

« Atbilde #6 : 2015. gada 04. augusts, 09:05:22 »
Nesanāk pabraukāt, paceļot bieži. Tāpēc bezgala priecājos par katru reto braucienu. Un klusībā vēlos, lai sanāk biežāk, varbūt arī izdosies. Kas tur patīkams? Izraušanās no ierastā. Iespaidi. Un, protams, ka visiem nevar patikt vienādas lietas, kā gan savādāk.

Atslēdzies reno

« Atbilde #7 : 2015. gada 04. augusts, 09:17:50 »
Droši vien ar mūsu satiksmes autobusiem var saplānot pietiekoši jaukus ceļojumus. Izkāpj kaut kur pa ceļam, pāris stundas mazpilsētai, tad uz galamērķi, kur nakšņo -tā kaut kā

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #8 : 2015. gada 04. augusts, 09:41:41 »
Man patīk paceļot pa Latviju un arī tālāk. Pārsvarā izvēlos skatīties dabas objektus, aktīvu atpūtu ar pārgājienu vai kalnā kāpšanu. Pilsētas ātri sāk garlaikot.

Ja pārvietojas ar sabiedrisko transportu, tad viss maršruts ir jāpakārto tieši tam. Jo tālāk no Rīgas, jo tizlāks autobusu saraksts, tāpēc dodu priekšroku personīgajam auto.

Pagājušo vasaru atstājām mašīnu Gulbenē un ar mazbānīti aizbraucām uz Alūksni. Ja nebūtu laiks noskaidrojies, tad paliktu neredzējuši Tempļa kalnu un citus objektus, jo nāktos sēdēt kādā kafejnīcā, kamēr sagaidītu nākamo mazbānīti. Nekāda cita transporta uz Gulbeni tajā dienā vairs nebija.

Atslēdzies Emīlija

« Atbilde #9 : 2015. gada 04. augusts, 10:04:34 »
Man vismīļākais objekts ir jūra.  Varu skatīties krāsās un brīnīties  - kā pa labi var būt melna ar sudrabainiem vizuļiem - jo debesīs tieši virs ir melns mākonis, bet pa kreisi - dzidri zila. Kā vienurīt var būt tērauda krāsā, bet citu - baltāka par debesīm...

Un mans pagalms, arī mīļš dabas objekts. :)

es laikam vispār esmu vairāk sajūtu cilvēks. aizbraukt un nofotografētis pie katedrāles toč neinteresē...

Atslēdzies diddly

« Atbilde #10 : 2015. gada 04. augusts, 11:04:12 »
Pagājušo vasaru pirmoreiz mūžā biju Stāmerienā. Un pilnīgi iemīlējos turienes skaistumā. Bānītis palika velmju sarakstā,bet noteikti iesaku tur pavadīt dažas dienas.

Atslēdzies dille

« Atbilde #11 : 2015. gada 19. augusts, 15:36:11 »
Sietiņiezis pie Valmieras, vēl labāk braukt ar velosipēdu Cēsis-Valmiera pa velomaršrutu (meža takas un celiņi). Skaisti skati, mellenes un zemenes. Ir darīts, gan ar personīgiem riteņiem, bet bija iespējams riteņus īrēt Cēsīs un nodot Valmierā.
Lielogu mellenes pie Amatciema, pa ceļam Āraišu dzirnavas kalna galā, ja grib, arī Āraišu ezerpils, kura mani tā nesajūsmina.
Kuldīga, vasarā tur vispār fantastiski, jutos kā mazā, sakoptā Ārzemē.
Talsi, ar pastaigu pa laipu taku apkārt ezeram, pusdienām mīlīgajā kafejnīcā Rooom, kāpelēšanu pakalnos, skatu torņiem talsu tuvumā.
Skatu tornis Dzintaru mežaparkā.
Ar riteņiem uz Rīgas lidostas "aizmuguri" pie Skultes - skatīties lidmašīnu nosēšanos un pacelšanos, kopā ar saldējumu un alu no vietējās bodītes.
Latgale, mana mīla, atsevišķs stāsts...
Sēlija un Jaunsudrabiņa muzejs Neretā, tur apkārt tik skaistas vietas.
Ķienes līcis, Dāvida avoti.
Raunas staburags.
Vizlas dabas taka gar Vizlas upīti. Ļoti, ļoti patika, tikai līdzņemtais sīcis neļāva noiet visā garumā.   
ja tajā pusē - noteikti Zvārtavas pils -"hic habitat felicitas" - '"šeit mājo laimība" un J.Vītola "Anniņas".
Ceļš no lielajiem Kangariem līdz Ērgļiem - skaists jebkurā gadalaikā.

Atslēdzies Džesika

« Atbilde #12 : 2015. gada 19. augusts, 19:57:30 »
Drupas, pilis un vecpilsētas - ļoti garlaicīga padarīšana.
Tādās vietās es tīksminoties varētu aizmirst par laiku un tad nogurusi apsēsties drupās, lai pasapņotu, kādas senas kultūras pēdas atklātos šajā zemē kārtu pa kārtai...
„Traci es netaisu, nevienu neaiztieku, laboju pats savu prīmusu.”

Atslēdzies Kalniņa

« Atbilde #13 : 2015. gada 19. augusts, 20:24:58 »
Ja uzstādījums- ar satiksmes autobusu, tad neko daudz jau nevar. Izvēlies kādu LV pilsētu par galamērķi un tur arī pavadi dienu. Piemēram, apvieno Cēsis ar kādu izrādi/koncertu Cēsu koncertzālē, Valmieru at teātra skatīšanos, Siguldu jau laikam nav ko pieminēt, tur jau katrs ir bijis. Bez auto kko vairāk kā vienu galapunktu apskatīt ir diezgan neiespējami.

Atslēdzies Kikamora

« Atbilde #14 : 2015. gada 19. augusts, 21:11:38 »
Ja ir opcija - nakšņot, tad var arī vairāk. Mums ar mammu bija ideja (gan jau arī piepildīsim) par maršrutu 2 dienām - Rīga-Gulbene (autobuss) - Alūksne (bānītis) -Rīga (autobuss). Ar nakšņošanu Alūksnē.