Autors Tēma: Pret blusām ar vērmelēm - kāds ir mēģinājis?  (Lasīts 3355 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Trix

Pret blusām ar vērmelēm - kāds ir mēģinājis?
« : 2015. gada 04. augusts, 07:41:37 »
Esot "tautas medicīna"...
Vajagot ar vērmeļu tinktūru iezieķēt kaķi un māju arīdzan.

A kā kaķis pēc šitā "mazgāsies"? Vai šim cita garšas izjūta un tas netraucē?

Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies Luīze

Re: Pret blusām ar vērmelēm - kāds ir mēģinājis?
« Atbilde #1 : 2015. gada 04. augusts, 08:52:45 »
Par vērmelēm pirmā dzirdēšana. 

Blusu periodā cenšos biežāk mazgāt grīdu un pie mazgājamā ūdens piešauju dabisko terpentīnu.

Ja nu gluži kāda blusa sāk uzmācīgi kost (man), tad veterinārajā aptiekā nopērku Neostomozanu  - tirgo ampulās, jāatšķaida ar ūdeni, pietiek ilgākam laikam, nav dārgs - un izpūšu dzīvoklī pa visiem kaktiem.

Atslēdzies Trix

« Atbilde #2 : 2015. gada 04. augusts, 09:12:24 »
Oi, pardon, aizmirsu atsauci - par standarta līdzekļiem drīkst neizteikties. :( Nu nedarbojas, nedarbojas tas viss! Man laikam karma tāda  :sarcasm:  - kas visiem labi, tas man nestrādā.

Kaķis ir pilināts ar dažādu firmu ražojumiem - blusām pie kājas, ērcēm tāpat. Ar Neostomosan vienu ampulu es nepilnus 25 m2 izindēju - kādam "ilgam laikam"!!! -, pati gandrīz noindējos, visas šķirbas izsmidzināju, drēbes pārmazgāju, visu izpurināju, kaķi ar blusu šampūnu izmazgāju. Jau vakarā lēkāja atkal. Izpūtu Cobra - tas pats. Izpūtu vēl kaut kādu blusu indi - vakarā atkal noķēru. Pēc trešās bezrezultāta indēšanas (izvākt bērnus no mājas uz veselu dienu, pardon, ir problēma) es meklēju tantiņu padomus.
Nevienu gadu augustā man nav bijušas blusas. Ja ir, tad kaķa blusas, kas sēž, kur pierakstītas, bet šogad kaķis atnesa cilvēka blusas-mutantus. Sen jau cīnos. Bezceris.

Atslēdzies ragana

« Atbilde #3 : 2015. gada 04. augusts, 09:41:03 »
Kalmes sagrieztas un izkaisītas pa grīdu, vērmeles tāpat. Var jau mēģināt. Ir arī kukaiņu vārdi.

Atslēdzies reno

« Atbilde #4 : 2015. gada 04. augusts, 09:46:38 »
Ārprāts. Es laikam pēdējo blusu redzēju tālajā 1985. gadā

Atslēdzies Trix

« Atbilde #5 : 2015. gada 04. augusts, 09:56:00 »
Ārprāts. Es laikam pēdējo blusu redzēju tālajā 1985. gadā

Dod adresi! :D

Tā arī neesmu sapratusi, kas ir kalmes un pēc kā izskatās.

Atslēdzies Spārka

« Atbilde #6 : 2015. gada 04. augusts, 10:01:59 »
Trix,  katrā kārtīgā upmalā ir kalmes:
https://lv.wikipedia.org/wiki/Parast%C4%81_kalme
Tikai nezināju, ka absintam pievieno :)

Atslēdzies itta

« Atbilde #7 : 2015. gada 04. augusts, 10:21:59 »
Galvenais regulāri visas telpas ar putekļusūcēju, lai oliņas kādās šķirbās nepaliek, ja privātā māja tad es vienu gadu visur, kur mani lopiņi dzīvojās un kur ir smiltis arī izpūtu ar neostomozānu  divas reizes, ja daudzstāvene nu paņem un izpūt trepju telpu, plus visus paklājus izpurināt utt. vienvārdsakot pamatīga ģenerāltīrīšana, tad neostomozāns, profilaktiski arī tuvākajai apkārtnei un regulāri pa māju ar putekļusūcēju (gan grīdas, gan paklājus, gan gultas - es pūtu vienreiz pirms neostomozāna izsmidzināšanas un otreiz pēc), man līdzēja divreiz šāda pieeja (gan daudzstāvenē dzīvoklī, gan privātmājā)...
... visvairāk cilvēkus satuvina kopīga nodarbošanās ar muļķībām ...

Atslēdzies diddly

« Atbilde #8 : 2015. gada 04. augusts, 10:39:50 »
 Ir tāda romiešu kumelīte,Piretrum saucas. Ziedi aromātiski,saka,esot labs.

Atslēdzies Mangusts

« Atbilde #9 : 2015. gada 04. augusts, 10:45:26 »
Šogad būs blusu gads?  :faint:
Kad pirms pāris gadiem Jūrmalas mītnē bija saviesušās, domāju traka palikšu. Pašiem zvēru nav, bet mājas otrā pusē gan kaķi, gan suns un lai ko apgalvotu suņu/kaķu īpašnieki (ne viens vien), ka dzīvnieku blusas cilvēkiem nekož, man kož un papildus ir kkāda alerģiska reakcija, jo kodumi ellīgi niez un zīmes paliek pat pāris nedēļas.
Arī izmēģināju viskautko, beigās glāba vetaptiekā pirktais Virbac pūšamais, ar ko izpūtu visus kaktus un pat dīvānu. Maksāja pie 10 Ls. Inde pamatīga, galvenā sastāvdaļa permetrīns, kas iedarbojas uz aukstasiņu radību nervu sistēmu, t.i. ir nāvējošs visiem kukaiņiem un zivīm, tāpēc sākumā vilcinājos to lietot (nu labi - bišu telpās nav, taču zirnekļi rosās), bet esot toksisks arī kaķiem. Uz flakona minēts, ka efekts saglabājas līdz pusgadam. Uzsvērts, ka iedarbojas ne tikai uz blusām, bet arī to oliņām.
No amount of advance planning will ever replace dumb luck

Atslēdzies Trix

« Atbilde #10 : 2015. gada 04. augusts, 10:53:35 »
Šogad būs blusu gads?  :faint:

Kukaiņu šogad nav - odu nav, ērču ļoti maz (viena nedēļā, nevis sešas dienā), dunduri tikai pa kādam, lapseņu arī praktiski nav, sirseņus knapi pāris subjektus pavasarī apsitu, avenes un zirņi praktiski nav tārpaini.

Tās nav parastās augusta blusas, bet atstieptas no kaut kādas dārza mājiņas, domāju, ka pat zinu, no kuras, bet neiešu eksperimentēt ar ielaušanos.

Un kaķu blusas patiešām cilvēku liek mierā - 5 gadus ar tām sadzīvoju - pa kādai kaķim atradu, bet neviena pat netaisījās pārvākties pie manis, kaut gan kašaks regulāri guļ mūsu gultā.

OK, skaidrs, neviens nav mēģinājis kaķi ar vērmelēm smērēt. :D
Plds par ieteikumiem, - ir jauni apvāršņi.

Atslēdzies Mangusts

« Atbilde #11 : 2015. gada 04. augusts, 11:05:45 »
Atcerējos - kaltētas vērmeles pret kodēm skapī lika. Karājās auduma maisiņš starp pakaramajiem, un pēc rakāšanās pa skapi reizēm ilgi bija jādomā, no kā tā rūgtā garša mutē...
No amount of advance planning will ever replace dumb luck

Atslēdzies Koffi

« Atbilde #12 : 2015. gada 06. augusts, 15:30:42 »
Esmu dzirdējusi, ka arī vībotnes pret blusām palīdz. Nu vērmeļu radinieces bet biežāk sastopamas. Un kodēm- vaivariņi. Varbūt arī blusām? Aiz izmisuma jau var pamēģināt!  :coffee:
Cilvēka lielumu nosaka problēmu lielums, kuras viņš ignorē..

Atslēdzies reno

« Atbilde #13 : 2015. gada 06. augusts, 19:13:25 »
kā tad, vaivariņi -pēc tam ne tikai  visas drēbes bet arī pašu skapi nest uz miskasti. Smaka drausmīga. Viena veca radiniece tā bija savu kumodi  saindējusi, gadiem smirdēja šķūnītī

Atslēdzies Koffi

« Atbilde #14 : 2015. gada 06. augusts, 23:14:04 »
Ūja, dieniņ! Ku ta nu vaivariņi tā piesmirdina! Tur jau kas cits būs pie vainas bijis! :smile:
Cilvēka lielumu nosaka problēmu lielums, kuras viņš ignorē..