Autors Tēma: Koka klucīšu krāsošana  (Lasīts 1436 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies krustmaate agate

Koka klucīšu krāsošana
« : 2015. gada 06. augusts, 17:07:33 »
Opis mazdēliņam (10 mēneši) uztaisīja koka klucīšus, bet pietrūkst padoms - ar kādu krāsu un laku tos apstrādāt, lai būtu smuki un nekaitīgi veselībai? Vēl kādu laiku pasaule tiks izzināta to pagaršojot...

Atslēdzies flyingcat

Re: Koka klucīšu krāsošana
« Atbilde #1 : 2015. gada 06. augusts, 17:23:18 »
Ir tādas krāsas- uz lineļļas bāzes: http://www.stafor.lv/index.php?part=2&part2=1&part3=11&lng=lv

Atslēdzies Kikamora

« Atbilde #2 : 2015. gada 06. augusts, 17:30:06 »
Var meklēt arī krāsu, kam ir virsū atbilstības sertifikāts (? varbūt sauc savādāk), ka var izmantot rotaļlietu krāsošanai. Caparol ir gan grunts, gan krāsa, gan lakas.

[attachment deleted by admin]

Atslēdzies reno

« Atbilde #3 : 2015. gada 06. augusts, 18:20:54 »
es ierīvētu ar kādu visparastāko eļļu, varbūt var mazliet uzlabot ar kādu smaržīgo

Atslēdzies Pūka

« Atbilde #4 : 2015. gada 06. augusts, 20:06:16 »
Var ar to pašu lineļļu. Var lineļļa plus 1/3 terpentīns . Eļļu uzsilda drusku. Ierīvē vismaz 2-3 reizes, pa starpai lai kārtīgi izžūst apm dienu.

Cik novēroju bērni vienlīdz labi spēlējās ar nekrāsotiem , gan koši krāsotiem klučiem.

« Atbilde #5 : 2015. gada 06. augusts, 20:33:36 »
Paldies par padomiem! Mamma jau domā ilgtermiņā - iemācīt krāsas, burtus, ciparus. Smaržo viņi arī neapstrādāti - opis cilā un rāda - šitā apse, šitā priede! :o

Atslēdzies tex

« Atbilde #6 : 2015. gada 06. augusts, 21:02:02 »
Paldies par padomiem! Mamma jau domā ilgtermiņā - iemācīt krāsas, burtus, ciparus. Smaržo viņi arī neapstrādāti - opis cilā un rāda - šitā apse, šitā priede! :o
varbūt tiešām koku struktūras vērtīgāk? Burti un cipari būs vēl daudzkur citur

Atslēdzies tex

« Atbilde #7 : 2015. gada 07. augusts, 10:33:49 »
Es to nopietni. Pilsētas bērns pamatā... durvju un laminātu/parketu katalogi: "osis", "ozols"... a kādi tie būtu, -jāiet uz veikalu apskatīties.
Būtu man tāds opis bijis...
Burti, cipari un krāsas nekur nepazudīs, gan iemācīsies. Lai opis māca to, ko tikai viņš var iemācīt - šajā gadījumā kokus un to struktūras atpazīt. Tas būs vērtīgāk. It sevišķi, ja jau sataisījis klucīšus no dažādiem kokiem, tātad tāda droši vien bija sākotnējā doma... vrb, sievieši, nemaisieties tur pa vidu ar savām krāsu burkām ;)

Atslēdzies Betons

« Atbilde #8 : 2015. gada 07. augusts, 10:44:44 »
Ja tik noteikti nepieciešams piešķirt krāsu klucīšiem, kas tiks bāzti mutē, es izmantotu beices. Jebkura krāsa, ko uzklāj ar kārtiņu, tiks skrubināta nost. Krāsu mācīšanai taču ir pietiekami nekaitīgi plastmasas izstrādājumi, kas no labajām firmām (neķīnas) ir gana droši, bet, protams, arī maksā.
Un beidziet par to koka struktūru mācīšanu 10 mēnešu vecam bērnam :D

Atslēdzies tex

« Atbilde #9 : 2015. gada 07. augusts, 11:01:33 »
Da ne to vien var iemācīt arī 10 mēn vecam. Turklāt, klucīši nekur nepazudīs tuvākajos pāris gados.
Un vairākiem svešiem bērniem ir gadījies šo to iemācīt vnk spēlējoties, un pat tad, kad vecāki saka, ka viņš to nevar, vai brīnās, kā to samācījies.

Piemēram, tāds mazs bērnkrēsliņā pie galda sēž. konfektes - kkādas karameles laikam - papīriņos uz galda. Jaunskungam tikko 1. zobs... Es šim rādu, kā aiz abiem galiem var paņemt to konfekti, pavilkt un iztinas no papīriņa. Māte man nolasa lekciju, ka gudrās bērnkopības grāmatas rakstīts, ka šajā vecumā vēl rociņu muskulīši neesot tik attīstīti, lai tādas darbības izveiktu (gan jau ka tā tiešām ir). A sīks, paskatās pāris reizes, pastaipa konfekti, ar rociņām īsti nesanāk, piepalīdz ar vienīgo zobu un iztin. Ja ļoti grib, tad var. Gudro grāmatu autori nebija iedomājušies, ka var piepalīdzēt ar zobu, ja ar rociņām vēl nesanāk :D

Atcerēsies viņš i to apsi, i priedi, i opi ar labu vārdu vēlāk...

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #10 : 2015. gada 07. augusts, 11:29:42 »
Manam vecākajam puikam bērnībā krusttēvs - kokmākslinieks - uzdāvināja parastus koka klucīšus no savas darbnīcas atgriezumiem. Nebija noteikta izmēra - kubi ar malu vismaz 5 cm, taisnstūrveida, visi nekrāsoti, bet gludi, bez skabargām. Nav ne jausmas, kāda koka. Bet bērnam bija milzu prieks būvēt torņus un pēc tam ar lielu blīkšķi sagāzt. Ak jā, un pasmagi viņi arī bija.

10 mēnešu vecam mazulim es tomēr dotu vieglas plastmasas vai gumijas rotaļlietas.

« Atbilde #11 : 2015. gada 07. augusts, 12:26:27 »
Paldies par viedokļiem! Esmu ,,ietekmēta'' - klucīši jāatstāj naturālajā veidolā! Opis ļoti akurāti nodrreijājis visus asumiņus. Tiešām - kāda jēga aizkrāsot gan koka smaržu, gan strīpiņas (piem. apsei šitā ||, bet priedei - ==). Opim izteikšu slavinošos vārdiņus! :in-love: