Autors Tēma: Mājas aptieciņa  (Lasīts 4019 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Spārka

Mājas aptieciņa
« : 2015. gada 06. augusts, 17:23:49 »
Kas ir jūsu mājas aptieciņā un kāpēc?
Kad berni bija mazi, loģiski, vienmēr bija pa rokai viss pret sasitumiem, skrāpējumiem. Pret vēdergraizēm un saaukstēšanos.
Dīvainā kārtā vienmēr pa rokai bijis arī ksanakss, leksotanils un tamlīdzīgas drapes. Nekad neesmu lietojusi, bet citus "cienāt" gan gadījies.
Šobrīd aptieciņa kaut kā ļoti iztukšījusies.
Draugu draugs tālbraucējs regulāri brauc uz Krieviju. Tur esot daudz labu medikamentu bez receptēm un lēti. (?)
Šobrīd domāju Nimesilu viņam pasūtīt.. kādas a-biotikas? Ko vēl?

Atslēdzies Kalniņa

Re: Mājas aptieciņa
« Atbilde #1 : 2015. gada 06. augusts, 17:41:21 »
Aptieciņā vienmēr ir no-špa, sorbex, imodium, omeprazols; Ibumetīns u.tml.galvassāpēm; lexotanil, kaut kādas miega zāles; Paracetamols. Laikam viss.
Neredzu jēgu pasūtīt, lai atved ko no Krievijas, kaut zinu, ka daudzas šeit dārgas zāles tur ir daudz  daudz lētākas. Mums darbā reizēm tirgo, nepērku, jo tomēr nav ES zāles. Nesaprotu arī to, kāpēc vajag dzīvsudraba termometrus, vai nu tik svarīgi ir tas, ja pāris grādi uz vienu vai otru pusi, kā arī mērīt ilgi un neērti.
Jebkurām zālem var dabūt recepti un nopirkt tepat. Es kaut kā esmu PRET kontrabandas zālēm. Iespējams, ka domātu citādi, ja vajadzētu lielā vairumā šeit dārgas, bet tur daudz  lētākas zāles.

Atslēdzies tuk

« Atbilde #2 : 2015. gada 06. augusts, 18:17:01 »
Mūsējā ir patukša .Dezinfekcijas šķidrums, pārsienamie,putas pret apdegumiem,C vitamīns,
zivju eļļa .Īpaši krājumus. netaisu jo pārsvarā beidzas termiņš pirms ievajagās .
Ja ko savajagās tad arī pērku .

Atslēdzies Mango

« Atbilde #3 : 2015. gada 06. augusts, 18:20:51 »
Termometrs. Ogle. Laringosprejs.
Tpfutpfutpfu, neko nevajag. Es ar tējam ārstējos, medus, ķiploki.

Atslēdzies Broņa

« Atbilde #4 : 2015. gada 06. augusts, 18:22:03 »
Es piekrītu Justīnei, es principā nepirktu Krievijas zāles. Nu vienīgi smagas slimības gadījuma, ja tās ir kādas labas zāles un citur tādu nav.

Atslēdzies flyingcat

« Atbilde #5 : 2015. gada 07. augusts, 11:41:18 »
Aizdomājos...ir pustukša citramona paciņa. Un alvejas gēls pret visu ko. Viss.

No Krievijas vedu draudzenei levomicitīnu un kaut kādas antibiotikas, neatceros. Principā, tur aptiekās viss tas pats, nu, drusku lētāk. Importa zāles pat dārgāk. Ā, vēl bija tāda medicīniskā līme- to arī vedu. Starpība cenā ar Latviju- 5 x :)

Atslēdzies tex

« Atbilde #6 : 2015. gada 07. augusts, 12:38:09 »
oooooi, i negrasos visu uzskaitīt. Paliela atvilktne ar dažādu vecumu un tematiku medikamnetim, visi nemaz nav mani... daļai termiņus derētu pārskatīt...
sasitumi, skrāpējumi, sāpes, temperatūras, ogles, alerģijas u.t.t. un kkādas laikam psihotropās ...āms beigās... daudz vārdu sakot, revīziju vajadzētu, kas no tā vsp ir derīgs. Bet kamēr nekas no turienes nesmird, slinkums revidēt.

citramonu mierīgi varētu no rus iepirkt. Tikai, cik es lietoju, nav jēgas ķēpāties ar pasūtīšanu - var tos pāris eur grindexam pārmaksāt...

Atslēdzies Lynx

« Atbilde #7 : 2015. gada 07. augusts, 12:58:53 »
Man ir vienmeer pretsaapju pulveri. Te mums "Spidifen" saucas. Tie perfekti paliidz pret visa veida saapeemm. Antibiotikas neturu, jo uzskatu, ka taas uz savu galvu dzert nepraats. Ja ievaidzeesies, doks kursu izrakstiis. Veel ir aspiriins, kompleksie vitamiini, kaut kaadas ripas pret kungja dedzinaashanu viiram. Gradusnjiks - jaa ir pat divi. To elektronisko nelietoju. Nu jaa veel uudenjrazha paarskaabe, kaut kas jodveidiigs un viss. Vispaar es saveejos no daudzaam kaiteem ar naturaaliem liidzekljiem aarsteeju. Nu piemeeram ingvera teeja gan pret klepu gan pret gremishanas trauceejumiem der

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #8 : 2015. gada 07. augusts, 13:47:02 »
Pārsienamās saites, vate, plāksterīši, termometrs, homeopātiskā arnika, Riņķa ziede... Viss laikam. Mana medicīna ir netradicionālā.

Atslēdzies itta

« Atbilde #9 : 2015. gada 07. augusts, 13:49:41 »
Ir daudkas, bet ik pa laikam jāparevidē derīgumu termiņus, parasti daudzas lietas paliek pēc slimošanas, kaut ir arī šis un tas, kas tiek turēts speciāli, piem. antihistamīni, pretsāpju tabletes, dezinfikcijas līdzekļi, apsienamie, termometrs, un vēl šis un tas, tai skaitā patīk, ja ir rezerves antibiotiku kurss, jo ne vienmēr var tikt kad vajag līdz ārstam, lai izraksta ...
... visvairāk cilvēkus satuvina kopīga nodarbošanās ar muļķībām ...

Atslēdzies Betons

« Atbilde #10 : 2015. gada 07. augusts, 14:40:36 »
zinu, ka aptieciņā ir pudelītes, tūbiņas, tablešu paciņas un vēl daži man nezināma pielietojuma priekšmeti un substances. Kamēr neesmu izmisumā, gar turieni negrābstos.

Atslēdzies Pūka

« Atbilde #11 : 2015. gada 07. augusts, 21:42:00 »
Gadiem ilgi divas zāles - aktīvā  ogle un baldariāna pilieni. Pēdējā laikā  uz citu pieprasījumiem tiek ieviests Ibumetīns. Kāds plāksteris un saite.

Atslēdzies ineshuks

« Atbilde #12 : 2015. gada 08. augusts, 09:40:44 »
zinu, ka aptieciņā ir pudelītes, tūbiņas, tablešu paciņas un vēl daži man nezināma pielietojuma priekšmeti un substances. Kamēr neesmu izmisumā, gar turieni negrābstos.

Gribi uzziinaat, kaadas zaales viirs lieto, jautaa sievai...

Atslēdzies tuk

« Atbilde #13 : 2015. gada 08. augusts, 09:56:14 »
Citāts: Betons link=topic=244 8.msg45587#msg45587 date=1438947636

Gribi uzziinaat, kaadas zaales viirs lieto, jautaa sievai...

:thumbsup: 99% realitāte. 

Atslēdzies Mango

« Atbilde #14 : 2015. gada 08. augusts, 11:05:20 »
Ja vēl sieva kko no zālēm lieto, tad vīri zāles nelieto vispār.