Autors Tēma: Vai kāpuri dēj olas???  (Lasīts 2466 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Trix

Vai kāpuri dēj olas???
« : 2015. gada 10. augusts, 08:46:26 »

Vakarrīt pamanīju, ka pagalmā uz viena vada izstiepies kaut kāds kāpurs - ap 2 cm, pelēcīgi garstrīpains, sarains - nu kā kāpuram pieklājas.
Vakarā mazliet apstulbu - šis tajā pašā vietā šņukurējas ap dzeltenīgu oliņu kaudzīti. Nu nebija tur to olu no rīta!

Manos erudīcijas plauktiņos kaut kā bija ierakstījies, ka kāpuri no olām izšķiļas, nevis tās dēj, nu i neiet man tā bilde kopā. Vai tiešām ir kāpuri, kas dēj olas? Vai man tur "evolūcija" pilnā sparā? :D
 Bildes nav - vakar tumsa, šodien - bezlaiks.
Ja sanāks, - ja vēl būs ko -, nobildēšu.

Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies Camma

Re: Vai kāpuri dēj olas???
« Atbilde #1 : 2015. gada 10. augusts, 09:11:20 »
Nuuu, ni kaapuriem ni kuunijaam olas deet nepieklaajas... ja nu taa evoluucija pie vainas vai modificeetaa... ciete? paartika?
Visus sakost!

Atslēdzies Betons

« Atbilde #2 : 2015. gada 10. augusts, 09:31:37 »
moš tās ir spiras?

Atslēdzies Nāra

« Atbilde #3 : 2015. gada 10. augusts, 09:37:46 »
Tikai interese - kā var ievērot kko tādu????

Atslēdzies tex

« Atbilde #4 : 2015. gada 10. augusts, 09:43:18 »
Nevar būt, ka tās olas izdēja pa dienu kāds cits redījums, bet šis tagad degustē? Vai tik tiešām spiras...

Atslēdzies tex

« Atbilde #5 : 2015. gada 10. augusts, 09:56:16 »
Tev dārzs ir? Neskaties tikai, kas uz Taviem augiem un vsp dārzā mitinās, un i neattapsi, kad Tavu ražu būs noēdis kāds cits...

Atslēdzies Trix

« Atbilde #6 : 2015. gada 10. augusts, 10:12:29 »

:D
Ja laiku pavada čatā, tad nudien neko TĀDU ievērot nevar! :P
Ja nopietni - neredzēt acu augstumā atrodošos subjektu vietā, kur tu strādā un kur tādam nav jāatrodas, IMHO gan būtu dīvaini. Ilglaicīgs novērojums ir tapis, jo tas kāpurs mani nekādi neaiztiek un man nav zināms kā kaitēklis - ko ta es šo dzenāšu? Man pietiek žmiedzamu un slaktējamu vaboļu, lai apmierinātu savas ataviskās mednieka tieksmes. :D

moš tās ir spiras?

Hmmm. Kāds dižkukainis, pamanījis kāpuru, nolēma šo noslīcināt fekālijās? Viņs pats tādu čupu izkakāt nudien nav spējīgs. Mātītes vēl diezgan ticami spēj izdēt tādu kaudzi olu, ka no malas nepateiksi, kurš mamuts sadējis, bet ne izķēzīt.
Piedēt blakus citai sugai arī tā dīvaini. Tas, ka parazīti iedēj saimniekorganismā, tas saprotams, bet blakus? Tak ņems un aizies tas kāpurs, ko ta tie sadētie darīs? Sūkās manu kabeli?

Papildjautājumi -
a) vai tārpi mēdz būt saraini?
b) vai tārpi dēj olas?

Protams, piedodiet par nepolitiskiem un dīvainiem jautājumiem - man karma tāda! (Un sen jau bija laiks pierast!)  :angel:

Atslēdzies Betons

« Atbilde #7 : 2015. gada 10. augusts, 10:15:44 »
Es lieku uz to, ka kāds cits kukainis piedēja tās olas un tad sarunāja mataino kāpuru, lai šams pieskata drusciņ olas. Un tad garām (otrreiz) gāja Trix un, protams, radās jautājumi.

Atslēdzies Camma

« Atbilde #8 : 2015. gada 10. augusts, 10:22:17 »
Tārpi ir tārpi un metamorfoze šamiem parasti nepiemīt (nu tur kāpurs, kūniņa, taurenis...). Olas dēj kā traki (cērmes un lenteņi kaut vai). un saraini arī var būt. Tik ne mums parasti redzamie.
Tārps slieka. Tie, kas pa lapām dzīvojas - kā likums ir kāpuri. Arī gaļas "tārpi" ir kāpuri, jo no tiem vēlāk izbizos muša - liela, zili zaļa.
Visus sakost!

Atslēdzies Trix

« Atbilde #9 : 2015. gada 10. augusts, 10:28:15 »
Nu vot tārpus no kāpuriem pēc teorijas es atšķiru - vieni ir mūžam tārpi, no otriem kaut kas lidojošs mēdz izkūņoties. T.i. āboli un kāposti ir kāpuraini, nevis tārpaini. :D
Tikai neatcerējos, kā šiem ar olām (vienīgais piemērs, ko atcerējos - sliekas gredzens, bet tas nav redzamu olu gadījums. :D)

Vells, būs jāmeklē bilde pa internetu (pēc atmiņas meklēt nav viegls uzdevums)... Nav miera manai zinātkārei. :D

Tie, kas pa lapām dzīvojas - kā likums ir kāpuri.
A tie, kas tup uz elektrības vadiem? :D

Atslēdzies Nāra

« Atbilde #10 : 2015. gada 10. augusts, 10:35:22 »
Es domāju, ka Tev laba dzīve,ja ir pat vēlme iedziļināties kāpuru dzīvē :)

Atslēdzies Trix

« Atbilde #11 : 2015. gada 10. augusts, 10:36:28 »
Nu, padomā vēl. Varbūt Tavas labās domas materializēsies. :D

Atslēdzies Trix

« Atbilde #12 : 2015. gada 11. augusts, 10:47:37 »
Tā, vakar vakarā tās olas jau bija kļuvušas par strumpulīšiem... Ātra gan tā evolūcija...
Bildēts, piedodiet, ar nokiju pustumsā...

[attachment deleted by admin]

[attachment deleted by admin]

Atslēdzies flyingcat

« Atbilde #13 : 2015. gada 11. augusts, 11:02:46 »
Tagad jāskatās, kas izšķilsies- ja kaut kas līdzīgs tam matainajam, tad būs bijis olas dējošs tārps :)

Atslēdzies Emīlija

« Atbilde #14 : 2015. gada 11. augusts, 11:03:18 »
Man patīk Betona teorija, bet es tomēr par to, ka šis nāk uzēst tās olas - cita zoodārza iedzīvotāja atstatās...