Autors Tēma: Tīrība  (Lasīts 8502 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Camma

Tīrība
« : 2015. gada 11. augusts, 08:37:22 »
Te saaka spriedeleet par tiiriibu. Nu tad - lai top atseviskja teema!
Roku un citu anatomisko vietu mazgaashana liidztekus visu auglju un daarzenu mazgaashanai ar hlorkalkji ir paliidzeejusi izskaust daudzas negantas kaites. Shajaa tiiriibas sakaraa ik pa laikam sanaak galvu palauziit.... Ne nu taa, ka baisi, bet tomeer...
Civilizaacija ar ziepeem ir nenoliedzami laba lieta. Bet te atkal cilveeks iet pret dabas likumiem. Un sanjem pa njunjaam. Jo daba nemiil, ka shamo apjaaj... Tikai nevaig uzreiz klupt kraagaa! Vienkaarshi, neaizmirstam, ka jebkuram medaalim ir vismaz divas puses.
Daba paredzeejusi, ka muusu imunsisteemai buus buut intensiivi ciiniities pret paraziitiem - dabaa to ir taaaaads daudzums, ka shausmas. Ziepes un baadeeshanaas ir saliidzinoshi nesens izgudrojums. Un tad nu ir taa, ka muusu imuunsisteema lielaako tiesu paliek bezdarbiibaa. A ja nav ko dariit, tad izdomaas - garlaiciigi takshu! Ja nevar kauties ar paraziitiem, kausies ar kaut ko citu - ar putekljiem, ar eedienu, ar miiljotaa kakja vai kaamiisha spalvaam. Aha, un saimniekam alergjija plaukst visaa kraashnjumaa.
Vot i domaa tagadiit. No vienas puses - nu neapaugsi ar piepeem un mazgaasi rokas. No otras - taa kaa dereetu ik pa laikam kaadu spaliiti atrauties...
Aa, un veel - katru dienu zinjaas redzam baismu skatus - kat kur atkal rittiigi nolijis, pluudi ne pa jokam - akas piegaaniitas, atejas pludo. Logjiski - gaidaam naakamo zinju - baisa dizenteerijas epideemija tajaa vietaa plosaas. A figu jums! Neplosaas vis! Nez, kaa tas taa?...
Nu shitaadi, tie puspiedegushie piiraadzinji...
« Pēdējās izmaiņas: 2015. gada 11. augusts, 08:44:10 no Spārka »
Visus sakost!

Atslēdzies reno

Re: Tīrība
« Atbilde #1 : 2015. gada 11. augusts, 09:06:48 »
http://www.dailymail.co.uk/health/article-3193002/Want-house-free-bugs-Ban-pets-dry-dishes-paper-towels-Oh-NEVER-washing-hand-doctors-protect-families-infection.html

Te nu ir tīrības mānija visā krāšņumā, jau maniakāli. Šur tur es piekrītu. Publiskās tualetēs pēc roku mazgāšanas bieži atveru durvis ar elkoni, lai nav jāpieskaras kliņķim.

Es nezinu, vai Japānā viduslaikos ir bijis ievazāts mēris, tā nācija vienmēr ir bijusi ļoti tīrīga.16.gds. pirmie ieceļotāji viņos iedvesuši šausmas tieši ar savu smirdoņu un netīrību. Bet nu -jūrnieki tieši no kuģa

Atslēdzies Trix

« Atbilde #2 : 2015. gada 11. augusts, 09:07:29 »
Kas par daudz, tas par skādi! :D  Tas par hipertrofēto vides sterilizēšanu 5 km radiusā ap zīdaini.
Un puņķu ēšana bērnībā arī palīdz organismam iepazīties ar apkārtējiem mikromēsliem.

Plūdi ar piesūdotajām akām IMHO norakstāmi uz citas birkas - totālā stresa situācijā rumpis aiziet overdraivā un pāris lieku baciļu vienkārši netiek pamanīti. Ja stress ieilgst, tad gan sākas atslābums/pārdegšana un ļautiņi sāk apkrist ar elementārām kaitēm. Parasti tik tālu nenonāk, jo šos evakuē, plūdi beidzas, piegādā mucas ar kaut kādu puslīdz tīru ūdeni...

Tās sērgu epopejas viduslaikos ir ilgstošas cūkošanās rezultāts. Pārprasta higiēna (visādu sikspārņu olnīcu un peļu mēslu tinktūru lietošana), pilnīgi sviestains dzīvesveids pilsētās, ne pārāk veselīgs psihoklimats (reliģija, inkvizīcija)... Nez kāpēc indiāņi un visādi klejotāji, kas daudzmaz ar dabu saskaņā dzīvoja, nemaz tā neapmira ne no kā (līdz eiropieši neievazāja milzu lērumu sērgu).

Bet IMHO liela daļa slimību sākas galvā. Īpaši pie šām pieskaitāmas modernajai medicīnai nesaprotamās kaites kā alerģijas, psoriāze un vēl vesela plejāde. 
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies reno

« Atbilde #3 : 2015. gada 11. augusts, 09:08:31 »
<Aa, un veel - katru dienu zinjaas redzam baismu skatus - kat kur atkal rittiigi nolijis, pluudi ne pa jokam - akas piegaaniitas, atejas pludo. Logjiski - gaidaam naakamo zinju - baisa dizenteerijas epideemija tajaa vietaa plosaas. A figu jums! Neplosaas vis! Nez, kaa tas taa?.>

šodien visur saved ūdens pudeles, neviens vairs nedzer no peļķes,tauta izglītota

Atslēdzies Camma

« Atbilde #4 : 2015. gada 11. augusts, 09:19:45 »
Oj, nu tikai nevaig! Kursh ta tiem kjiiniizeriem Minj Jang Njau provincee ko ved, ja pluudi tur un tauta peld kaa tie pashi suudi no pluudu rajoniem... Un kursh peec pluudiem mazgaa miiljotos madrachus un rotalju laaciishus? Izzhaavee un lieto nost.
Visus sakost!

Atslēdzies Emīlija

« Atbilde #5 : 2015. gada 11. augusts, 11:01:40 »
Nu to, ka pedantiska higiēna un sterila vide no rīta līdz vakaram iet rokrokā ar alerģijām var tikai aklais nepamanīt...

esat redzējuši kādu laukos augušu, basām kājām skraidījušu, burkānu no dobes, gar bikšu staru noslaucītu, uzēdušu - ar alerģiju?

Atslēdzies flyingcat

« Atbilde #6 : 2015. gada 11. augusts, 11:14:53 »
Noteikti piekrītu, ka pārliecīga ņemšanās ar visu ko samazina dzīvo radību pretestības spējas. Kad runā par sociāli nelabvēlīgām ģimenēm, bieži piemin, ka mājā ir bijis netīrs kā zīmi tam, ka bērni aug sliktos apstākļos. Bet vai tas tiešām ir objektīvi kaitīgi? Kopumā tas ir filozofisks jautājums: vai vēlme kontrolēt pilnīgi visu tiešām ved pie lielākas kontroles pār notikumiem? Varbūt tieši otrādi- nespēja pieņemt mazas nepatikšanas noved pie aizvien lielākām un nu jau pilnīgi nekontrolējamām (tipa dezodoranti, kas noēd ozona slāni)? Spriežot pēc tā, ka Twitter pazīst haštagu #overhigiene, mēs neesam vienīgie, kam tas ir ienācis prātā.

Mans ieguldījums pārliecīgas tīrības apkarošanā: visus dārzeņus un augļus ēdu nemazgātus. Nekad nekas nav kaitējis :)

Atslēdzies flyingcat

« Atbilde #7 : 2015. gada 11. augusts, 11:20:15 »
Re, atradu:

[attachment deleted by admin]

[attachment deleted by admin]

Atslēdzies Alstere

« Atbilde #8 : 2015. gada 11. augusts, 11:20:21 »
Man roku mazgāšana nav cieņā.
Arī augļus, dārzeņus nemazgāju.
Par baciļu daudzumu sabiedriskās vietās galīgi neiespringstu.
Dzīva, vesela, bez alerģijām. Praktiski nezinu arī, kas ir skrejamais.
Bērni arī bija/ir  dzīvi un veseli virs vidējā rādītāja valstī.

Tas gan nenozīmē netīrību. Dušu un tīru apģērbu cienām visi.

Atslēdzies reno

« Atbilde #9 : 2015. gada 11. augusts, 11:20:58 »
tīrība jau ir arī estētisks pasākums

Man piem riebjas, ka mīļdzīvnieks vispirms ar mēli apkopj savu dibenu un tad lien mīļoties pie sejas

Atslēdzies Camma

« Atbilde #10 : 2015. gada 11. augusts, 11:28:43 »
Reno - maini savu skatupunktu. Tas miiljdziivnieks ruupeejas par Tevi. No taa, ka shams palaiziis savu kazhoku uz saana, nekas labaaks nebuus, kaa kad palaiziis zemasti. Zemastee var buut mazaak kaiteeklju, kaa uz saana, kursh vaartiijies visaadaas seetmalees un pagultees...
Visus sakost!

Atslēdzies tex

« Atbilde #11 : 2015. gada 11. augusts, 11:42:40 »
Rokas mazgāju. Gan ienākot mājās, gan birojā. Arī ēstuvē pirms ēšanas meklēšu tādu iespēju. Ja nebūs, neko - iztikšu. Arī auto ir ēsts. Labi zinot, ka ar rokām vispirms pa lielveiklau, tad pa stūri u.t.t.
Pirktos augļus un dārzeņus mazgāju, smilšainos nepirktos arī.  Grieztu arbūzu nemazgāju, bet mizu nelaizu.
Ar baisu pucēšanu un tīrīšanu gan neaizraujos. Ja pat mani tie mēsli sāk traucēt, tad visticamāk tie briesmīgi izskatās vai ož...

Peldēšana publiskā baseinā, jūrā un ezerā, domājams, savazā pietiekami baktēriju visās iespējamās vietās, ar ko organismam cīnīties (peldu ar galvu zem ūdens, nevis izmisīgi mēģinu to noturēt virs :D ).

Alerģijas ir.
Riktīgu skrejamo pārskatāmā laikā neatceros.
Vīrusi ir ķēruši, bet pārsvarā tie, kas ceļo pa gaisu...

Atslēdzies Nāra

« Atbilde #12 : 2015. gada 11. augusts, 11:58:04 »
Rokas mazgāju bieži, varbūt pat pārāk, augļus un dārzeņus arī, vispār visu, kas attiecas uz manu ķermeni :). Toties mājās man nav baigā tīrība, pat nemaz nav.

« Atbilde #13 : 2015. gada 11. augusts, 13:20:37 »
godīgi sakot, lielāku spriedzi man rada nevis paši mikrobi un domas par tiem, bet gan cilvēki, kas visur staigā ar roku dezinfekcijas līdzekļiem un šausmās noelšas, kad ēdu nenomazgātu banānu. :P

psihologi sāk runāt par pāraprūpi kā vienu no vardarbības veidiem. manuprāt, over hygiene arī ir vardarbība.

pašai alerģiju nav, rokas mazgāju. bet nav mirstama vaina, ja pēc zaļās pieturas mežā, nav opcijas nomazgāt. to, ko mizoju mazgāju reti, no omes dārza mazgāju tikai tad, ja piebrīdināts, ka vajadzētu. dzīva.
psihiski slimi cilvēki nesaprot humoru un sarkasmu. kopš es to zinu, mani māc bažas par dažiem cilvēkiem...

Atslēdzies tuk

« Atbilde #14 : 2015. gada 11. augusts, 13:48:55 »
Baciļi ta baciļi bet ir arī tāāārpi!  Tos negribu nemaz.Tāpēc mazgāju gan rokas,gan augļus.