Autors Tēma: Pamest dzimto vietu un doties strādāt uz Rīgu-sajūtas, jautājumi....  (Lasīts 9798 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Spārka

Re: Pamest dzimto vietu un doties strādāt uz Rīgu-sajūtas, jautājumi....
« Atbilde #30 : 2015. gada 13. augusts, 15:01:50 »
Manu lēmumu nebūt vairs rīdziniecei laikam ietekmēja gadījums, kad ar 0/2/4 gadīgiem bērniem bija jāpabrauc pāris pieturas ar tramvaju. Zīdainis uz rokas, divgadnieks pie rokas, bet 4-gadnieku pūlis gandrīz samina.

Jā, tagad pasakiet, ka ņefig bija dzemdēt, un galīgi nav ko ar bērniem apkārt vazāties.

Atslēdzies samtene

« Atbilde #31 : 2015. gada 13. augusts, 15:09:57 »
Latvija jau nav liela, no viena gala līdz otram var aizbraukt dienas laikā :) Viena pilsēta blakus otrai. Un meži... nav taču plašie Sibīrijas meži...

Vismaz pēc tam, kad vienas dienas laikā darba darīšanās pabiju Preiļos, Aglonā, Rēzeknē, Krāslavā, Daugavpilī un vakarā vēl arī atpakaļ Rīgā, man patiešām šķiet, ka Latvija nav liela.

Un darba vietai nepavisam nav jābūt blakus dzīvesvietai... Nē, protams, tas ir forši, ka darbs ir blakus mājām, bet mūsdienās pārvarēt attālumus kļūst aizvien vieglāk, internets, e-pasts, "zona" ir praktiski visur :)

Atslēdzies Trix

« Atbilde #32 : 2015. gada 13. augusts, 15:16:30 »
Un darba vietai nepavisam nav jābūt blakus dzīvesvietai... Nē, protams, tas ir forši, ka darbs ir blakus mājām, bet mūsdienās pārvarēt attālumus kļūst aizvien vieglāk

IMHO mūsdienās laiks ir kļuvis tik dārgs, lai to neizniekotu, pārsijājot smilšu kaudzi pa kreisi un atpakaļ. Lasi - bezjēdzīgi pārvietojoties no punkta A uz punktu B un atpakaļ tā vietā, lai kopā ar bērniem uzspēlētu Cirku vai aizietu pie gaiša kaimiņu tantuka, kam neviena cita, izņemot kaķi, nav. Nekāds globālisms un multikulturālās bezpersoniskās pilsētas neaizstāj cilvēcību. Ja šķiet, ka anonimitāte un neatpazīstamība gigapilsētā X ir tik pievilcīga, tad varbūt ir vērts padomāt, kāpēc tā gribas bēgt no sevis.
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies Spārka

« Atbilde #33 : 2015. gada 13. augusts, 15:18:05 »
darba vietai nepavisam nav jābūt blakus dzīvesvietai
Ceļā pavadāmo laiku un izdevumus pagaidām neviens nav atcēlis

Atslēdzies Alstere

« Atbilde #34 : 2015. gada 13. augusts, 15:31:15 »
Nu skaidrs taču, ka Rīgas fani pamatā ir tur dzimuši un auguši. Un nav pelnījuši uzbraucienus, cik tā Rīga tāda un šitāda.
Neviens jau nekritizē tos, kuriem patīk mazpilsētas/lauki.
Mani bērni uzauga Pierīgā un es par to priecājos. Tagad gan 3 dzīvo Rīgā, 1 uzaugšanas vietā.

Atslēdzies ineshuks

« Atbilde #35 : 2015. gada 13. augusts, 15:35:32 »
]

IMHO mūsdienās laiks ir kļuvis tik dārgs, lai to neizniekotu, pārsijājot smilšu kaudzi pa kreisi un atpakaļ. Lasi - bezjēdzīgi pārvietojoties no punkta A uz punktu B un atpakaļ tā vietā, lai kopā ar bērniem uzspēlētu Cirku vai aizietu pie gaiša kaimiņu tantuka, kam neviena cita, izņemot kaķi, nav. Nekāds globālisms un multikulturālās bezpersoniskās pilsētas neaizstāj cilvēcību. Ja šķiet, ka anonimitāte un neatpazīstamība gigapilsētā X ir tik pievilcīga, tad varbūt ir vērts padomāt, kāpēc tā gribas bēgt no sevis.
[/quote]

Nepiekriitu par to obligaato beegshanu, bet par paareejo gan... teereet n stundas celjaa (kaa es to shobriid daru)- garaam...

Atslēdzies Kikamora

« Atbilde #36 : 2015. gada 13. augusts, 15:45:53 »
Es esmu Rīgas fans :)
Mazpilsētā dzimusi un augusi (ziemā dzīvoklis 5-stāvenē, vasarā privātmāja ar dārzu). Un jau no pamatskolas laika zināju, ka es gribu dzīvot Rīgā (vai jebkurā citā lielākā pilsētā). Atnācu studēt.... un te arī paliku. Un es nezinu, kam būtu jānotiek, lai mani kāds aizdzītu atpakaļ  ;)
Man patīk tas, ko ļoti labi noformulēja Flyingcat - anonimitāte. Es nezinu, kas ir mani kaimiņi un viņi nezina, kas esmu es. Es varu veikalā nopirkt tekilu un laimu, un pēc nedēļas neizdzirdēt jautājumu no attālas paziņas - kas tad tev par ballīti bija? Jā, es neiešu pastaigāties uz noteiktiem pilsētas rajoniem vēlu vakarā. Bet arī manā mazpilsētā bija vietas, kur labāk nerādīties.

Toties, jā, man viss ir pa rokai (tā kā dzīvoju pašā centrā, tad uz jebkuru man vajadzīgo vietu (izņemot muitu)  varu nokļūt kājām. Teorētiski to, ko es daru, es varētu darīt no jebkuras vietas, kur ir Interneta pieslēgums un pasta nodaļa. Bet, sākot rēķināt visus izdevumus, Rīga man iznāk daudz izdevīgāka, nekā ne-Rīga.

Atslēdzies Trix

« Atbilde #37 : 2015. gada 13. augusts, 15:58:56 »
Neviens jau nekritizē tos, kuriem patīk mazpilsētas/lauki.

...tikai katrs otrais nekautrējas saviebties un komentēt, ka tie dubļainie ceļi, obligātie lopi un mūžīgās biešu vagas - kurš normāls cilvēks to var gribēt... :D
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #38 : 2015. gada 13. augusts, 16:02:05 »
Katrai vietai savas priekšrocības un trūkumi, tāpat cilvēkiem ir atšķirīgas vēlmes un prasības.
Pie vienota kopsaucēja šis jautājums nenonāks nekad.  :smoker:

Atslēdzies tex

« Atbilde #39 : 2015. gada 13. augusts, 16:08:10 »
Diemžēl zinu, ko prasa uzturēt lauku māju (īstos laukos): te sūknis jālabo, te tas un šis jāpiezāģē, malka jāgādā, jo cita apkures veida vnk nav, zāle jāpļauj u.t.t... Ir jau jauki, kamēr kāds cits to dara :)
Kur nu vēl cik K maksā nomainīt jumtu un ka visi citi remontdarbi un papildinājumi ir never ending. Un visi esošie bijušie un nākamie ienākumi never ending izdevumos...

Paldies, man to nevajag. Dzīvokli tomēr kkādā laikā var izremontēt un tad ilgi ir miers.
Jā, bērnus laukos var ārā laist, ir dāŗziņš, aks arī jākopj, u.t.t.Lopu vēl tikai pietrūkst, lai vsp izkustētiies no tās mājas nevarētu...
Ja komplektā ietilpst vīrieC, kas to visu darīs, vai kaudze $, par ko nolīgt sētai uzturētāju, tad cita runa. Būtu forši.

Aber ja mazpilsētelē dzīvoklis, tad vsp neredzu jēgu nedzīvot Rīgā...

IMO vienīgais labums laukos ir tā lielā māja un savs pagalms, dīķi (kam paveiccas vairāk ar jūru, upēm vai ezeriem, pavisam forši). Ja i tā nav... nu sorre...

Dīķi ir jauki līdz brīdim, kad tos vajag tīrīt :D u.t.t.

Atslēdzies samtene

« Atbilde #40 : 2015. gada 13. augusts, 16:21:28 »
Un darba vietai nepavisam nav jābūt blakus dzīvesvietai... Nē, protams, tas ir forši, ka darbs ir blakus mājām, bet mūsdienās pārvarēt attālumus kļūst aizvien vieglāk

Un darba vietai nepavisam nav jābūt blakus dzīvesvietai... Nē, protams, tas ir forši, ka darbs ir blakus mājām, bet mūsdienās pārvarēt attālumus kļūst aizvien vieglāk, internets, e-pasts, "zona" ir praktiski visur :)

Ar attālumu pārvarēšanu biju domājusi pavisam ko citu, t.i. strādāšanu mājās, jo internets un e-pasti ir gandrīz katram, protams to nevar visās profesijās, bet nu jau daudz kur tas ir iespējams.

Bet, protams, cik dzīves situācijas, tik arī iespējami varianti.:)

Atslēdzies reno

« Atbilde #41 : 2015. gada 13. augusts, 16:24:26 »
Īstos laukos man galīgi nepatiktu. Tikai Rīgā arī nē.  Bērniem augot tomēr bija baigi forši, sevišķi puikam -bariņš apkārt dauzījās pie viena, pie otra.
Manējā jau arī mazpilsēta vien ir, pārsimt metru rādiusā kaimiņus pa šiem gadiem esmu iepazinusi, bet ne jau draudzēšanās līmenī

Atslēdzies tex

« Atbilde #42 : 2015. gada 13. augusts, 16:36:29 »
Ok, ja tā mazpilsētele būtu Jūrmala vai saulkrasti, tad derētu arī dzīvoklis, t.i. dzīvoklis (gandrīz) pie jūras.

A tā, nesaprotu clv,kas dzīvo padomju dzīvokļos ārpus rīgas... Tiešām nesaprotu. OK, izņemot vientuļus pensionārus. Kāds dzīvoklis ir, tādā dzīvo...

Atslēdzies Kalniņa

« Atbilde #43 : 2015. gada 13. augusts, 16:42:43 »

Aber ja mazpilsētā dzīvoklis, tad vsp neredzu jēgu NEDZĪVOT Rīgā - rakstīja Tex.

Vairākreiz pārlasīju, bet domu nesapratu. Jā, man ir dzīvoklis, bet kāpēc lai es to gribētu Rīgā?!?
« Pēdējās izmaiņas: 2015. gada 13. augusts, 21:25:04 no pitons »

Atslēdzies ineshuks

« Atbilde #44 : 2015. gada 13. augusts, 16:44:54 »
Ok, ja tā mazpilsētele būtu Jūrmala vai saulkrasti, tad derētu arī dzīvoklis, t.i. dzīvoklis (gandrīz) pie jūras.

A tā, nesaprotu clv,kas dzīvo padomju dzīvokļos ārpus rīgas... Tiešām nesaprotu. OK, izņemot vientuļus pensionārus. Kāds dzīvoklis ir, tādā dzīvo...

Es dziivoju dziivoklii aarpus Riigas... unvisai labi saprotu sevi ;)