Autors Tēma: Pamest dzimto vietu un doties strādāt uz Rīgu-sajūtas, jautājumi....  (Lasīts 9770 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Kalniņa

Re: Pamest dzimto vietu un doties strādāt uz Rīgu-sajūtas, jautājumi....
« Atbilde #45 : 2015. gada 13. augusts, 16:47:42 »
Ok, ja tā mazpilsētele būtu Jūrmala vai saulkrasti, tad derētu arī dzīvoklis, t.i. dzīvoklis (gandrīz) pie jūras.

A tā, nesaprotu clv,kas dzīvo padomju dzīvokļos ārpus rīgas... Tiešām nesaprotu. OK, izņemot vientuļus pensionārus. Kāds dzīvoklis ir, tādā dzīvo...

Izstāstīšu noslēpumu-  liela daļa cilvēku labprāt dzīvo dzīvoklī ārpus Rīgas un dzīvoklis Rīgā nav sjebkura nerīdzinieka apnis :D Pilnīgi sasmējos!

Atslēdzies Trix

« Atbilde #46 : 2015. gada 13. augusts, 16:49:31 »
Arī privātīpašumā esošam dzīvoklim Rīgā izmaksas mēnesī par kārtu pārsniedz sīkmiesta vai lauku mājas izmaksas gadā. Ja jāīrē, tad vispār nesalīdzināmi lielumi, uz kā fona kaut kāda malka nemaksā neko.
Jumts nav maināms katru gadu, visādi sūkņi utt. tāpat. :D Tad jau Rīgas dzīvoklī visādu brīnumu ir vairāk - tad kaimiņi nopludina, tad skaitītāji jāmaina, tad kanalizācijas trubas plīst, tad radiatoru pārbaudē palaiž pārāk lielu spiedienu un viss dzīvoklis melnos mēslos. :D

"Aber ja mazpilsētelē dzīvoklis, tad vsp neredzu jēgu nedzīvot Rīgā..." -
Lieku galvu ķīlā, ka jebkura mazpilsēteles dzīvokļa apkārtne ir daudz mazāk piečurāta un mazāk smirdīga nekā jebkura Rīgas dzīvokļa apkārtne. :D Tur tev aiz loga ir parks vai pļava, nevis pleķains brandmūris un kaimiņa logi. :D

Un lopi, kā jau teikts, nav obligāti - Satversmē nav noteikts, ka lopu skaits uz cilvēku ir atkarīgs no attāluma līdz Rīgai - jo tālāk, jo vairāk obligāti turamu kustoņu :D
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies Emīlija

« Atbilde #47 : 2015. gada 13. augusts, 16:50:46 »
padomjlaiku dzīvoklis (gara acīm) - šaurs tumšs, apdrupušu ķieģeļu mājā... ar šā tā saplākšņiem aizpilinātām lodžijām un balkoniem... smirdīgiem pagrabiem...

aaa! šaumene!

P.S. var redzēt, ka cilvēks sen nav bijis nevienā pilsētā ārpus Rīgas, nēnu ok, moš ir bijis, bet tad nelabvēlīgajos rajonos, kas ir katrā pilsētā, arī Rīgā...

P.P.S toties tā trakā nauda, ko Rīgā par katru aplupušu iztabeli prasa, izīrējot... laukos tādos toč tikai nelabvēlīgas ģimenes dzīvo...

Atslēdzies ineshuks

« Atbilde #48 : 2015. gada 13. augusts, 16:54:27 »
Kas nemaina to, ka neatteiktos no dziivoklja jmalaa... 4 gadi bulduros- ideJaali... un Dzho bi prieciigs...

Atslēdzies samtene

« Atbilde #49 : 2015. gada 13. augusts, 16:56:15 »
Kas vispār ir domāts ar "mazpilsētele"? Vieta, kur dzīvo tikai pensionāri? Strādājošiem tā kā būs dzīvot Rīgā? Vai arī sliktākajā gadījumā privātmājās mazpilsētelēs?

Atslēdzies Kalniņa

« Atbilde #50 : 2015. gada 13. augusts, 16:58:39 »
Katram sava taisnība, katram savas domas, katram citāda uztvere.
Es pirms padaudziem gadiem, kad biju viena un brīva, pametu savu pilsētu, pārdevu dzīvokli, nopirku dzīvokli Rīgā....Izturēju apmēram 2 gadus, kaut rajons bija labs, dzīvoklis ekselents. Tad pārdevu Rīgas dzīvokli, lai nopirktu citu dzīvokli....atkal savā pilsētiņā.
Tagad, iedomājoties, ka būtu tur jātgriežas, paliek neomulīgi, vēl pie tam tagad man būtu jāīrē, jo nu vairs iepriekšējo kļūdu neizdarīšu.

Atslēdzies Kikamora

« Atbilde #51 : 2015. gada 13. augusts, 17:01:58 »
Arī privātīpašumā esošam dzīvoklim Rīgā izmaksas mēnesī par kārtu pārsniedz sīkmiesta vai lauku mājas izmaksas gadā. Ja jāīrē, tad vispār nesalīdzināmi lielumi, uz kā fona kaut kāda malka nemaksā neko.
Jumts nav maināms katru gadu, visādi sūkņi utt. tāpat. :D Tad jau Rīgas dzīvoklī visādu brīnumu ir vairāk - tad kaimiņi nopludina, tad skaitītāji jāmaina, tad kanalizācijas trubas plīst, tad radiatoru pārbaudē palaiž pārāk lielu spiedienu un viss dzīvoklis melnos mēslos. :D

Hmm... Par šo gan es nedaudz varētu iebilst... Man ir dzīvoklis (privātīpašumā) Vecrīgā. Vecāki dzīvo mazpilsētā, 200km no Rīgas, privātmājā (celta, šķiet, 50tajos gados). Nesen ar mammu paskaitījām vidējos izdevumus gadā. Sanāca apmēram tas pats (dzīvoklis pat nedaudz lētāk).

Atslēdzies Emīlija

« Atbilde #52 : 2015. gada 13. augusts, 17:03:45 »
Katram sava...

uhu, Rīgas piekritējiem žēl nabadziņu, kam mazpilsētelēs jāmitinās un jumti jāremontē, a mazpilsētelniekiem - rīdzenieku, kam garas stundas sabiedriskajā u.c. transportos jāpavada un pa sastrēgumiem jāmīcās...:)

nevaru vien sagaidīt kad tikšu pie krāsns kurināšanas un malkas kraušanas, kā ikdienas pienākuma... krūmu griešanas un meža tīrīšanas... citādi no pilsēteles mazkustīguma jau sāk visādas vainas un liekais svars uzrasties...

Atslēdzies Narcise

« Atbilde #53 : 2015. gada 13. augusts, 17:20:27 »
Pārdevām māju pierīgā pirms 3 gadiem un atgriezos savā dzimtajā Rīgā. Ar lielu laimes izjūtu. Esmu tipiska urbāniste, un man šķiet, ja kādi apstākļi mani iesviestu uz dzīvesvietu vairāk kā 50-60 km attālumā no Rīgas, es laikam ķemmēties pārstātu no nomāktības un garlaicības. ;d;d Tas, protams, simboliski teikts, bet domu sapratāt. :D

Atslēdzies flyingcat

« Atbilde #54 : 2015. gada 13. augusts, 17:52:21 »

IMHO mūsdienās laiks ir kļuvis tik dārgs, lai to neizniekotu, pārsijājot smilšu kaudzi pa kreisi un atpakaļ.

Ja šķiet, ka anonimitāte un neatpazīstamība gigapilsētā X ir tik pievilcīga, tad varbūt ir vērts padomāt, kāpēc tā gribas bēgt no sevis.

Manā izpratnē laiks ir pārāk dārgs, lai to tērētu, šķūrējot sniegu, grābjot lapas, apgriežot krūmus, ravējot dobes...ja man ko tādu gribētos, es strādātu par sētnieku vai dārznieku.

Un es nebēgu no sevis. Es tāda esmu- dažāda. Vienu dienu man var būt solīda pasēdēšana ģimenes lokā, bet citu- iedzeršana daudznacionālā kompānijā vai randiņš ar svešinieku. Man tā patīk. Bet es nevēlos to nevienam skaidrot vai pielāgoties svešu cilvēku gaumei, jo viņiem gadījuma pēc pieder zemesgabals man kaimiņos.

Atslēdzies Emīlija

« Atbilde #55 : 2015. gada 13. augusts, 17:55:13 »

Manā izpratnē laiks ir pārāk dārgs, lai to tērētu, šķūrējot sniegu, grābjot lapas, apgriežot krūmus, ravējot dobes...

jā, ja šitas viss nav jādara, var izbrīvēt laiku sporta zālei.

Atslēdzies flyingcat

« Atbilde #56 : 2015. gada 13. augusts, 18:01:10 »

jā, ja šitas viss nav jādara, var izbrīvēt laiku sporta zālei.

Var vienkārši pastaigāt vai paskriet pa parku.  :) Kad ir laiks un noskaņojums. Noskaņojums ravēt dobes man nav bijis nekad dzīvē.

Atslēdzies ineshuks

« Atbilde #57 : 2015. gada 13. augusts, 18:02:50 »
Hei, retaa reize dziivee, kad aBzoluuti piekriitu abaam puseem jeb- katram savs... to es par Emii un FC

Atslēdzies tex

« Atbilde #58 : 2015. gada 13. augusts, 18:03:49 »

Hmm... Par šo gan es nedaudz varētu iebilst... Man ir dzīvoklis (privātīpašumā) Vecrīgā. Vecāki dzīvo mazpilsētā, 200km no Rīgas, privātmājā (celta, šķiet, 50tajos gados). Nesen ar mammu paskaitījām vidējos izdevumus gadā. Sanāca apmēram tas pats (dzīvoklis pat nedaudz lētāk).

aha, un tas ir, ja visas būves jau gatavas un tikai jāuztur :D
Ja vēl kkas jādabūvē... un visu laiku vēl kkas jārestaurē (ja viena ēka krietni vēcāka, citas daļēji gatavas)... ohhhhhhhhhhhhhhh, to vajag un šo... nemaz nepieminot, ka tikšanai uz/no daždesmit eur un 5-6h abos virzienos...
Turklāt kādam jābūt uz vietas un praktiski katru dienu kkur roka jāpieliek.
A man patīk atnākt mājās dzīvoklī, pacelt kājas pie datora, un viss :P

Ja jau ir fani, negrib kāds lauku mājas noīrēt/patapināt? Ja vēl apsolās drusku dabūvēt, tad ļoooti lēti un ilgtermiņā. Alkoholiķi neizturēs face control. Pārējie PZ

Atslēdzies tex

« Atbilde #59 : 2015. gada 13. augusts, 18:05:44 »
Noskaņojums ravēt dobes man nav bijis nekad dzīvē.
KĀĀ es piekrītu...