Autors Tēma: Pamest dzimto vietu un doties strādāt uz Rīgu-sajūtas, jautājumi....  (Lasīts 9768 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Emīlija

Re: Pamest dzimto vietu un doties strādāt uz Rīgu-sajūtas, jautājumi....
« Atbilde #75 : 2015. gada 13. augusts, 22:10:12 »
Kur nu vēl, ja 22 sagribas ēst un mājās nekā nav un gatavot nesagribas :D Tur rīga vienos vārtos ...

nu... pat visai viduvēji sievišķīga sieviete "kad mājās nekā nav" salātus pagatavos. lai nu neko nemàcētu - tur vaig dadzīvoties. i pilsēta nepalīdzēs, i lauki...

unvispār. pēc 22 ēst var sagribēties tikai stikla desu tā ka acīs cērt... :D

Atslēdzies tex

« Atbilde #76 : 2015. gada 13. augusts, 22:29:24 »
Kurš nu vēl pēc savas mērauklas... Visu ko var sagribēties ;)
Bail pat jautāt, kas ir stikla desa...

Lai gan pēc sievišķīgas dāmas(lasi, tādas, kam patik pavadīt laiku virtuvē) ieskatiem tātad esmu pilnīgi nesievišķīga un dadzīvojusies tik tālu, ka ne laukiem, ne pilsētai, neiešu vis kārties, bet ēst :P  Pareizajām miegamicēm labu nakti, -gan jau saldi gulēs, kad būšu atpakaļ netā :D

Atslēdzies Kikamora

« Atbilde #77 : 2015. gada 13. augusts, 22:32:16 »
Kur nu vēl, ja 22 sagribas ēst un mājās nekā nav un gatavot nesagribas :D Tur rīga vienos vārtos ...

nu... pat visai viduvēji sievišķīga sieviete "kad mājās nekā nav" salātus pagatavos. lai nu neko nemàcētu - tur vaig dadzīvoties. i pilsēta nepalīdzēs, i lauki...

unvispār. pēc 22 ēst var sagribēties tikai stikla desu tā ka acīs cērt... :D

Ja mājās nekā nav, ar gatavot mācēšanu būs par maz ;) Es māku gatavot, bet, ja mans "nekā nav" ir eļļas pilīte, pussauja rīvmaizes un 2 lauru lapas... ;) Tur i salātu mērcei nesanāks, kur nu vēl salātiem... :D

P.S. Mani dikti interesē - kas ir stikla desa?

Atslēdzies Mango

« Atbilde #78 : 2015. gada 13. augusts, 22:40:47 »
Dzeramais. Alko. Šņabis. Vai kas cits.

Atslēdzies tex

« Atbilde #79 : 2015. gada 14. augusts, 00:03:33 »
Paldies, Mango - mūžu dzīvo, mūžu mācies...

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #80 : 2015. gada 14. augusts, 00:35:35 »
Es laikam tāda netipiska rīdziniece - visu mūžu dzīvoju Rīgas nomalē, bet naudu pelnīt braucu ārā pa Pierīgu :) un pēc dzīvesveida un interesēm aizvien vairāk jūtos dabai un lauku dzīvei piederīga. Protams, ir ērti, ka vajadzības gadījumā visi pilsētas labumi un pakalpojumi ir pa rokai, bet nepakam negribētu dzīvot tādu īsta pilsētnieka dzīvi - dienas vadīt kkādā ofisā, mīcīties pa pilsētas burzmu un vienīgo zaļumu skatīt puķupodā uz palodzes - man tas šķiet vienkārši briesmīgi.

Atslēdzies tex

« Atbilde #81 : 2015. gada 14. augusts, 00:40:54 »
nav jau tik traki arī biroju žurkām. Vnk vajag braukt nestandarta laikos ;) Lūk, šovakar zinošā gaitā un plānotās darīšanās uz Rietumu banku devās ezis. No biķernieku meža uz Mežciemu ik nakti agrāk devās sirma lapsa un prātīgi ielas malā apstājās - palaida auto. Biķernieku ielai ir pāri skrējusi arī sturnu ģimene - stirna, buks ar ragiem un, neatceros 1 vai 2 bērni...
Slavenās mežacūkas un bebrus pat neminot...
un kaijas, kas ir vērotas no lodžijas mēģinot aizvazāt cilvēku iegādāto jēlo vistu un citu reizi - zivi.

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #82 : 2015. gada 14. augusts, 00:57:34 »

Manā izpratnē laiks ir pārāk dārgs, lai to tērētu, šķūrējot sniegu, grābjot lapas, apgriežot krūmus, ravējot dobes...

jā, ja šitas viss nav jādara, var izbrīvēt laiku sporta zālei.
Ak jā, vēl arī šis... Kādreiz, pa sporta zāles logiem skatot visādus trenažierus darbinošus ļaužus, pieķeru sevi pie domas, ka esam kā no dažādām pasaulēm - man ir tik daudz iespēju izkustēties darbos un jēgpilnās nodarbēs, ka tāda mākslīga sevis kustināšana šķiet tāds kā... nožēlojams surogāts, vai... 

Atslēdzies mellene88

« Atbilde #83 : 2015. gada 14. augusts, 01:42:46 »
nuu bljiin...jau no kadas 3ās lpp.domāju ,iesaistītiities ,vai labak nē :)
jo talāk braucat ,jo vairāk šļūcu pa diogonali...
a kada starpība,kaa kuram un kas kuram :confused: šitā nu atkal no tēmām,kur nav recepšu.... 100 cilvēki būs un visiem 100ts savs ,labākais variants...
Tak pats galvenais jau ir tajaa,lai ir labi tur ,kur tu esi...un pofig,ka citiem 99iem.liksies ,ka taa nav pareizi.
Ja nu obligati jasamēras..tad par sevi varu teikt..ka esmu bijusi visās frontēs :)
un nezinu kas man tā par iezīmi,ka katra vieta,kur tobriid esmu ,ir bijusi tā vislabākā..kuru žēl pamest  :thinking:
tagad jau protams, juutos tāda gudra,ka varu spriedelēt(a citiem nepatiik) ,ka tas labi,ka katru savu situāciju pieņēmu...tadējādi ejot pa spirāli talāk un apgūstot jaunas pieredzes blablabla..
bet patiesi nenožēloju nevienu vietu, tikai katra no viņām bija savam laikam un savai skolai...
p.s man gribas izpluust, bet nebuus smuki...par cik ir nakts, tad turpinajumu aiznesishu uz savu nakts teemu..:D
Ja Zeme tiešām būtu plakana, kaķi jau sen, visu no tās būtu nometuši lejā.
IG- mellenessniega

Atslēdzies Nāra

« Atbilde #84 : 2015. gada 14. augusts, 11:21:23 »
"laukos" viss ir lētāks. Svaigs piemērs - Dailes teātra izrāde EQUUS. Rīgā šīs izrādes biļetes maksā 22 eiro, Dailes viesizrādes Valmierā 10-18eiro. Ko no nabaga lauku ļaudīm var prasīt :D

Atslēdzies Betons

« Atbilde #85 : 2015. gada 14. augusts, 13:01:45 »
Baigie lauki Valmiera. Kāda starpība, kur kvarķīrā dzīvo - Rīgā vai Valmierā.

Atslēdzies Nāra

« Atbilde #86 : 2015. gada 14. augusts, 13:09:06 »
Beton, laikam nelasīji visu diskusiju, Tex tak teica, ka nesaprot, kā var dzīvot dzīvoklī un vēl ārpus Rīgas, tā varot ja nu vienīgi pensionāri :)

Atslēdzies Betons

« Atbilde #87 : 2015. gada 14. augusts, 13:13:34 »
Nu, piedod, Nāra, tā bija atbilde tikai uz Tavu frāzi "Ko no nabaga lauku ļaudīm var prasīt"

Atslēdzies Mango

« Atbilde #88 : 2015. gada 14. augusts, 18:27:05 »
Man principā pilnīgi pietiek tā daba sestdien, svētdien. Nav jau problēma iesēsties mašīnā, paķert laivu un maukt laivot divas dienas. Rudenī/ Ziemā vispār nekāda daba neprasās.

Atslēdzies Murenīte

« Atbilde #89 : 2015. gada 16. augusts, 20:03:50 »
Dzimusi un augusi Rīgā. Reiz gribēju par vetu mācīties, bet pēc mīlošo radiņu kolektīvas ģīPšanas to noliku uz augstākā plaukta, lai vairāk neaiztiktu. Patreiz dzīvoju laukos.. ok, lauku ciematā, esmu laimīga, redzot stirniņas pa manu dārzu ziemā tusējam.
Dārza/ mājlopu nav, ja neskaita kaķus un suni. Veselība neļauj...  Bet citādāk- būtu gan govs vai kaza kūtī, un pašai savas dilles (vismaz).  Viens no bērniem, tas kurš jau izlidojis, dzīvo Rīgā un ir laimīgs tieši tur, abi mazākie arī uz lielpilsētu skatās. Bet man patīk mani lauki, izņemot brīžus, kad vēlā vakarā lietū velkos tos 5 km no dzc stacijas. Rīgā atpakaļ nudien negribētu.