Autors Tēma: Kā izvēlēties riepas?  (Lasīts 5130 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Mao

Kā izvēlēties riepas?
« : 2015. gada 13. augusts, 15:50:29 »
Šeit var izspiest neatkarīga speciālista viedokli par kritērijiem, kā izvēlēties riepas. Vesela zinātne, vai zinies, izrādās! Jautājumus un atbildes virzam neformālā, diskusijas formāta, gaisotnē. Šī nav reklāma!

P.s. Laikam, lai sāktu "iebraukt" ko jautāt, jāsaprot ko ar tam taisās darīt? Kaut kā tā.
« Pēdējās izmaiņas: 2015. gada 13. augusts, 16:01:23 no Mao »

Atslēdzies Luīze

Re: Kā izvēlēties riepas?
« Atbilde #1 : 2015. gada 13. augusts, 15:54:34 »
Tas tikai par autoriepām vai arī veloriepām tajā skaitā?

Atslēdzies Mao

« Atbilde #2 : 2015. gada 13. augusts, 15:56:07 »
Labs jautājums. Nezinu. Pajautā.

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #3 : 2015. gada 13. augusts, 16:10:22 »
Man nav konkrēta jautājuma. Ir velo, un es rullēju. :)

Atslēdzies Camma

« Atbilde #4 : 2015. gada 13. augusts, 18:06:07 »
Ha! Riepas neizvēlās - tās vienkārši PARĀDĀS. Ko ar tām darīt? Var audzēt tālāk, līdz kamēr vairākas riepas saplūst vienā lielā tauku klucī. Var mēģināt izdaiļot ar apspīlētiem sarkanas krāsas drēbju gabaliem. Var mēģināt nodzīt... Bet tas ir smags pasākums, kuram labāk pieaicināt kādu Āfrikas šaitandzinēju-jujubiedētāju. Ar parasto "nē, nē, es jau neko neēdu!" diemžēl to riepu nekādi piemānīt nevar... Tā ir kā suns ar labu ožu - būs klāt uz katru biezpiena sieriņu, bulciņu, maskarpones sierakūku, vīnogu ķekaru un siera standziņām un aliņu... hēhhhh....
Visus sakost!

Atslēdzies Mao

« Atbilde #5 : 2015. gada 13. augusts, 18:10:50 »
Atļaušos nepiekrist - neizvēlās tikai vecākus.  :fryingpan: :flowers: :betons:

Atslēdzies tex

« Atbilde #6 : 2015. gada 13. augusts, 18:54:05 »
Labāks jautājums: kā izvēlēties riepas par līdz 250EUR par komplektu? ;)
Atmetot dārgo galu. Grabažai un pamatā lietošanai pilsētā, bet ar izbraukumiem pa šosejām.
Vsp es savas vasaras esmu atradusi. Jautājums par ziemas/vissezonas

Vai nav labāk nobraukt pāris sezonas ar atjaunotenēm, kam uzlikts liels mīksts protektors, nekā nopirkt jaunas, dārgas un tad gadiem nemest ārā?

Atslēdzies Mao

« Atbilde #7 : 2015. gada 13. augusts, 19:07:40 »
Nu nezinot cik gadā nobrauc - ar šādu budžetu var dabūt ļoti labas, jaunas ziemenes (vissezonu).
... un nečakarēties katru otro gadu.  :clap:

Atslēdzies tex

« Atbilde #8 : 2015. gada 13. augusts, 19:34:43 »
Nu nezinot cik gadā nobrauc - ar šādu budžetu var dabūt ļoti labas, jaunas ziemenes (vissezonu).
... un nečakarēties katru otro gadu.  :clap:
ja neceļoju ar auto tad 10-15K, pamatā, ka teicu pilsēta.
Ja ceļoju ar auto, vēl + ~10K, bet tas uz vasarenēm pamatā

Redz, atjaunotenēm pietiek ar 100EUR...
200-250 bija domāts par jaunām

Atslēdzies Mao

« Atbilde #9 : 2015. gada 13. augusts, 19:45:33 »
Es jau par jaunām arī run!

Atslēdzies Camma

« Atbilde #10 : 2015. gada 13. augusts, 20:06:46 »
Kopš bija tas gods saslīdēt un iebuhņīt baisā kupenā, vissezonām spļauju viersā no lielā torņa. Ja vasara. tad vasara, ja ziema, tad ziema. Punkc un āmen. Blakus auto radiatoru darbnīcai Maskavas ielā ir viens mazkantoris, kur var lēti dabūt labas lietotas riepas.
Visus sakost!

Atslēdzies Mao

« Atbilde #11 : 2015. gada 13. augusts, 20:16:38 »
Kopš bija tas gods saslīdēt un iebuhņīt baisā kupenā, vissezonām spļauju viersā no lielā torņa. Ja vasara. tad vasara, ja ziema, tad ziema. Punkc un āmen. Blakus auto radiatoru darbnīcai Maskavas ielā ir viens mazkantoris, kur var lēti dabūt labas lietotas riepas.

Es gan stingri ieteiktu papētīt, cik no Latvijā nopērkamām ziemenēm ir īstās ziemenes. Vai pavaicāt poličiem, kāpē tie nesoda ziemenes vasarā....  ;)

Un ja sniega atkal nav???
Nē nu labi, par/ap/ar lietotām un jaunām vispār nav jēga salīdzināt un strīdēties.

Atslēdzies Mao

« Atbilde #12 : 2015. gada 13. augusts, 20:31:54 »
Speciālists atklāj pirmo noslēpumu - ar īstajām (skandināvu ziemenēm - simboliņš sniegpārsliņa trīsstūrītī) paši ražotāji Eiropā braukt noliedz, jo tikko ir sauss asfalts, tā tie vispār vairs neko negarantē. Viņas, maitas, pa sausu slīd kā pa pļuru. Savukārt uz visām Eiropas ziemenēm būs MS - dubļi/sniegs, der arī vasarai. Tobiš - Eiropai ziemenes neražo!

Atslēdzies tex

« Atbilde #13 : 2015. gada 13. augusts, 20:52:52 »
nu ar jaunām ziemenēm jau īsti vairāk par 3g arī nenobrauksi, sakaltīs, sasālīsies un nodils... Ja nenozags pa vasaru, protams...

A 100eur atjaunotenes uz 2 sezonām ir 50 par sezonu.

210eur uz 3 sezonām ir 70 par sezonu... 240 uz 3 sezonām 80 par sezonu.
Ja vēl auto tāda, ka nezinu vai šo vai nākamo gadu arī būs dzīvotājs...

Ja tāpat maina pavasarī & rudenī uz/no vasarenēm, tad čakars neko lielāks nesanāk...

Atslēdzies Mao

« Atbilde #14 : 2015. gada 13. augusts, 21:15:00 »
Tā ir. Katram šitamākā kalkulācija jātaisa pašam. Man jaunās iet piekto gadu (MS) a mašīnai, ar kuru reti braucu - vārītās trešo, bet nu tāda pļura palikušas, ka jau smiekli nāk, kad braucu.