Autors Tēma: Kā lodē kapara trubas?  (Lasīts 2186 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Trix

Kā lodē kapara trubas?
« : 2015. gada 14. augusts, 11:28:44 »
Jautājums attālināti un bezlaika situācijā - ne bode pie rokas, ne īsti laiks pētīt.

Vai kādam ir info, kā lodē kapara ūdensvada caurules? Ir kaut kādi speciālie aparāti vai kā?

Vajadzīga čūska ārējai ūdens sildīšanai (tipa saulē), domāju, no kā. Henkel laikam īsti nederēs. Melnā plastmasa temperatūras svārstību rezultātā ļoti ļoti maina savu garumu, turklāt tām abām stūra leņķi baiso ciparu sastādīs un materiāls dažāds (bleķis leņķim plus plastmasa trubai), bet liekuma radiuss par mazu, lai derētu tādā veidā, kā vajag. Kaparnieces neesmu pētījusi, kaut kā šķiet, ka varētu būt piemērotākais no esošā sortimenta.

Ir kādam bijusi darīšana?

[Vot vienreiz ir trāpījies kaut kas tehnisks/saimniecisks, ko nezinu. :D]

Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies tex

Re: Kā lodē kapara trubas?
« Atbilde #1 : 2015. gada 14. augusts, 11:39:46 »
RS tikko radiatorus mainīja...
Kā reiz ar kakpara trubām. Salika un tad ar tādu - tūlīt instrumentu zinātāji pārsmiesies, vai nu neatceros, kā to sauca, vai nekad neesmu zinājusi, lodlampa moš... - tipa baloniņš paliels metāla gals un no tā tāda jaudīga liesma.
Lodāmurs tas toč nebija. Bet nu tāds, ar ko Viens mājās tam resnajam bandītam Kevins matus no galvas nosvilināja...
Skāde, ka nenofočēju.

Atslēdzies Trix

« Atbilde #2 : 2015. gada 14. augusts, 11:53:16 »
Aha, zinu šito - lodlampa vulgaris pa moderno.
Skaic. Tātad izdarāms pasākums.
Iedomājos, vai šiem nav kaut kāds speciāls agregāts, tipa apliek kaut ko ap trubu un kaut kā piecepina.

Ieklabināju tēmu, pagāja stunda un jautājums pārcēlās uz pavasari. :D
OK, bet info noderēs tik un tā. :)

Atslēdzies tex

« Atbilde #3 : 2015. gada 14. augusts, 12:00:43 »
Nu viņi tur biku advancētāk ņēmās - kko tina, laikam pakulām līdzīgu savienojumu vietās, kkādu pastu vēl kkur smērēja...
bet galu galā lodlampa tak laikam. Nekādi lieli un unikāli štrumenti šiem līdzi nebija.

Un jā, šie plastmasu aprej un ar kapara trubām ņemas. Modernie santehniķi atkal aprej, ka tagad plastmasa esot tiiik jau nu moderna, ka RS un RNP ar arhaiskām metodēm, bla, bla.... ej, nu saproti, kam taisnība un kas vnk plātās, bet labāk tad lai maina tas, kas to pēcāk apsaimniekos...

Atslēdzies tuk

« Atbilde #4 : 2015. gada 14. augusts, 12:13:57 »
Tās kapara trubas arī nav dārgas -krāsainais metāls?
Bet nu īsti nezinu.

Atslēdzies tex

« Atbilde #5 : 2015. gada 14. augusts, 12:21:15 »
Dārgākas par plastmasas esot...
Bet nu nez, skatoties veikalā 2vai 5 eur par metru, ja 3-5metrus vajag, it kā baisu skādi nevjaadzētu izraisīt... Anyway runa varētu būt par pārdesmit eur kopumā...

Pērkot pāris m apjomus, īsti skopoties neredzu jēgu...

Atslēdzies tex

« Atbilde #6 : 2015. gada 14. augusts, 12:25:20 »
Man jautājums: kapara trubas drīkst krāsot? Un krāsa turēsies? Aizmirsu šiem pajautāt... "Dizainā" kapara krāsa diez ko neiederas...

Atslēdzies Trix

« Atbilde #7 : 2015. gada 14. augusts, 12:41:21 »
Plasmasenes iekšdarbiem ir pat ļoti OK - man pašai stāv 3 slāņu Henkel - plastmasa, alumīnijs, plastmasa.
Bet specifiskajiem nolūkiem šīs nederēs. Pagaidām apsmadzeņoju variantus.

Par kapara krāsošanu nezinu, tur drīzāk jātirda krāsu veikala personāls - elastīga siltumvadoša krāsa metālam, kas pacieš temperatūras izmaiņas. Gan jau ir arī modernajā arsenālā kaut kas tāds.
Diez vai Tev interjerā iederēsies padlaika alumīnija krāsa, ar ko agrāk radiatorus pindzelēja. :D

Atslēdzies Betons

« Atbilde #8 : 2015. gada 14. augusts, 12:42:55 »
Neesmu nekad lodējis un pat ne redzējis, bet man ir nojausma, ka to dara ar gāzes degli un alvu.
Atceries, ka alva pie mīnus 66 grādiem sabirst putekļos. Arktikā tādas caurules nevarēs lodēt :P

Atslēdzies tex

« Atbilde #9 : 2015. gada 14. augusts, 12:47:47 »
Nu es to štrumentu tikai vizuāli varu aprakstīt, paliels tāds kā baloniņš, trubiņa ar paplatīna'jumu galā un stipra pagara liesma galā ...

Atslēdzies Betons

« Atbilde #10 : 2015. gada 14. augusts, 12:53:58 »
šitais, tipa

Atslēdzies Broms

« Atbilde #11 : 2015. gada 14. augusts, 15:35:36 »
Trubu posmiem, līkumiem, savienojumu vietās iekšpusē ir alvas pārklājums. Saliek sev vēlamo konfigurāciju un savienojuma vietas uzkarsē ar degli. Lodējums gatavs.

Atslēdzies tex

« Atbilde #12 : 2015. gada 14. augusts, 16:21:08 »
šitais, tipa

izskatās līdzīgs. Tik šiem bija lielāks, viss no metāla
un tāda riktīga liesma galā...

Atslēdzies Trix

« Atbilde #13 : 2015. gada 14. augusts, 16:49:17 »
Trubu posmiem, līkumiem, savienojumu vietās iekšpusē ir alvas pārklājums. Saliek sev vēlamo konfigurāciju un savienojuma vietas uzkarsē ar degli. Lodējums gatavs.

O! Super!
Paldiess, tieši tas, ko vajag.
Radās gan papildjautājums - kā var zināt, vai nepaliek sīkcaurums tas lodējums nelaiž? Šīs ļoti blīvi iespraužas?

Atslēdzies tex

« Atbilde #14 : 2015. gada 14. augusts, 17:43:13 »
Nu RS viens aizgāja pieslēgt ūdeni apkures sistēmai, otrs stāvēja dzīvoklī un skatījās, laikam būs strūklaka, vai nē  :D Nebija :)

Bet laikam tak savākt kapeiku un fiksi notīties nebija iespējams, ja jau tas viens palika un gaidīja, kamēr otrs visu pilnīgi pieslēdzis.