Autors Tēma: akmeņi ielas malā  (Lasīts 2049 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies reno

akmeņi ielas malā
« : 2015. gada 15. augusts, 16:41:49 »
 Daudzās vietās Jūrmalā, un gan jau, ka arī citur ļauži iekopj skaistu mauriņu  gar ielas malu. Lai sargātu savu roku darbu, saliek pamatīgus akmeņus.
Nupat uz mūsu šaurās ieliņas (bez ietves)jaunbūvnieki  salikuši  akmeņus ABĀS ielas malās -kārtīgi kluči. Ja pretim brauc kaut vai busiņš-izmainīties nevar. Apmales jau ir domātas kā rezerves josla, nevis daiļdārza paplašinājums. Ja gribi, ber oļus, liec flīzes. Vispār tas ir aizliegts,zinu, ka Ādažos panākts kompromiss -ziemā akmeņus nostumj pie žoga, lai tīrītājs sev ko nesalauž.
Jūrmalas skaisto daiļdārzu regulārs uzvarētājs sastādījis puķes līdz asfaltam, arī iela šaura un bez ietves.
Šodien ieraugot to akmeņu rindu tiešām sašūmējos -pats sev mauriņu, mums garām drāž uz 60. Gandrīz velk uz diversiju -vakarā aiziet un ieripināt grāvī -vienā pusē tas ir iespējams. Vai sākt rakstīt kļauzu.
Pati pašvaldība jau nav labāka -nožogojums atkritumu bunduļiem arī ir uzbūvēts ielas sarkanajās līnijās, pie pašas brauktuves
Ai, dusmojos

« Pēdējās izmaiņas: 2015. gada 15. augusts, 16:45:18 no Spārka »

Atslēdzies tex

Re: akmeņi ielas malā
« Atbilde #1 : 2015. gada 15. augusts, 17:23:51 »
o, šis hīts arī rīgu ķēris vēl pa virsu Ur*akova apmalēm. Saprotu, ka nepatīk ļautiņiem, ka viņiem izbruakāta parodija par apstādījumiem(melns pleķis, kur pirms 20g. bijusi nezāle), BET vismaz pie mums kāds tajos parkojas TIKAI tad, kad uz brauktuves nu galīgi nemaz nav kur (jo uz apmales sperties ar savu auto tāpat neviens nealkst). Paņēmuši salikuši akmeņus.
Lūk, man arī vēlme būtu salikt šos bagāžniekā un vnk nospert.

Atslēdzies Mango

« Atbilde #2 : 2015. gada 15. augusts, 17:53:41 »
Man ir ne akmeņi, bet metāla stabi, bē bē bē.
Besī kaimiņš, kas saulītes taisa, kad sadzeras ar draugiem, tad spolē ar savām bembju miskastēm. un atpūtnieki. Es nevizinos gar svešām mājām, kāpēc lai citi vizinātos.
Dārziņos vispār superīgi, tur ne apgriezties, ne atstāt mašīnu, kolosāli. i neko, dzīvo taču.

Atslēdzies reno

« Atbilde #3 : 2015. gada 15. augusts, 23:04:47 »
Šo to noskaidroju. Aiz līdzjūtības droši vien saimnieki jāpabrīdina, lai novāc paši. Jo ir dienests, kas tos akmeņus vienkārši savāc -kā gružus ielas malā

Atslēdzies reno

« Atbilde #4 : 2015. gada 18. augusts, 12:16:37 »
labāk vairs nerakstīšu, lai nekristu kaunā. Domē pa telefonu man pavaicāja -vai tiešām jums, kundze, nepatīk, ka kaimiņš gar savu gruntsgabalu skaistu zālāju iesējis. Pateicu -nu labi, kad jūsu ceļu šķūri savas lāpstas aplauzīs, varēsiet priecāties par skaistumu -tā kā pieklusa. Bet vispār -dura es, naturāla

Atslēdzies tex

« Atbilde #5 : 2015. gada 18. augusts, 12:28:42 »
šo nesapratu... par salauztu auto vai pašu nobrauktu jāpriecājas, jo kādam skaistu mauriņu ielas vietā  sagribējies?
A to skaisto mauriņu sētas iekšpusē nav iespējams audzēt?

Atslēdzies reno

« Atbilde #6 : 2015. gada 18. augusts, 12:31:28 »
redz, to es arī nesaprotu

Atslēdzies Mangusts

« Atbilde #7 : 2015. gada 18. augusts, 12:53:11 »
No manas ielas skatoties strīdīgs jautājums, jo paši arī vienā posmā esam salikuši akmeņus, lai arī ne pārāk lielus. Nevarētu teikt, ka ļoti kopjam mauriņu, bet, ja tā zaļā josla gar ielu, kas tomēr regulāri jāpļauj, bedrainās, peļķainās braucamās daļas dēļ tiek izmuļļāta par arvien lielāku tikpat dubļainu ielas paplašinājumu, rodas vēlme to kaut cik ierobežot. Iela neasfaltēta, pietiekami plata divvirziena joslai, tikai lielās lietusgāzēs veidojas peļķes vismaz pāri 2/3 ielas (paldies nesenajam Piekrastes ielas remontam, kad pa mūsu ielu kā apvedceļu šurpu turpu dragāja smagās kravasmašīnas). Nav dziļas un cauri braukt var droši, bet ļautiņi, kam patīk ieskrieties, izvēlas sausākas apbraukšanas vietas pa zālienu.
No amount of advance planning will ever replace dumb luck

Atslēdzies Mango

« Atbilde #8 : 2015. gada 18. augusts, 18:12:04 »
Arī peļķu un dubļu dēļ, ne jau zālāja. Izbraukātajās, izspolētajās vietās veidojas bedres, bedrē dubļi un ūdeņi, netiekam sētā bez gumpīšiem. Kapēc man būtu tas jāpacieš? Lai citi varētu vizināties, nu, sorī, nebūs viss tā!

Atslēdzies tex

« Atbilde #9 : 2015. gada 18. augusts, 18:31:21 »
Arī peļķu un dubļu dēļ, ne jau zālāja. Izbraukātajās, izspolētajās vietās veidojas bedres, bedrē dubļi un ūdeņi, netiekam sētā bez gumpīšiem. Kapēc man būtu tas jāpacieš? Lai citi varētu vizināties, nu, sorī, nebūs viss tā!
tur nevajag zālāju, bet kravu ar akmentiņiem, via noasfaltēt, noflīzēt! Jāpļauj un jākopj arī nebūtu

Atslēdzies reno

« Atbilde #10 : 2015. gada 18. augusts, 19:27:08 »
Ik pa laikam notiek negadījumi šo skaistumakmeņu dēļ -velosipēdisti īpaši mīlot nepamanīt un uztriekties

Gar ielas braucamo daļu jābūt nomalei. kas paredzēta gājējiem un rezerves zona braucējiem. Ja starp ielu un privāto zāli ir vismaz kāds metrs -lai nu būtu tie akmeņi

Es arī teiktu -šķembu krava un miers.
Jo tiešām reāli -pašvaldība var uzlikt sodu vai  aizvākt tos akmeņus -nezinu, kas sliktāk