Autors Tēma: Pārdomas pie grāmatplaukta  (Lasīts 4922 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Camma

Pārdomas pie grāmatplaukta
« : 2015. gada 17. augusts, 09:54:12 »
Sanāca te bišku istabas piekārtot. Izdīcu jaunu grāmatplauktu - ciest nevaru, ka jārakājas pa 2 un 3 slāņos saliktām grāmatām. Un tad panesās fizolopija.... Izrādās, ka nopirkušās vairākas vienādas grāmatas. A kāpēc? Tapēc, ka grāmatu vāki un sērijas mainās, a izdod grāmatu ik pa laikam atkārtoti. Vienam autoram gadās sarakstīt pat 10 grāmatas. Veikalā pašķirstot, vairs nevari atšifrēt - ši lasīta vai nē.
Nē, nu Golsverziju 3x nenopirksi... Vai Alisteru Maklīnu. Bet tādi Golovačovi vairs nav atšķirami. Ja vairāki darbi sastāda vienu sižeta līniju, pat tad vairs nevari atcerēties, kas kuram seko...
Varbūt ir tā kā Trix saka - atmiņa par īsu un pat terabaits vairs nevelk... :)
Visus sakost!

Atslēdzies Nāra

Re: Pārdomas pie grāmatplaukta
« Atbilde #1 : 2015. gada 17. augusts, 10:05:37 »
Man nav gadījies otreiz nopirkt to pašu, bet biblenē paņemt - necik reizes.Arī esmu par to domājusi, kāpēc klasiku vai jaunībā lasīto skaidri atceros, bet šolaiku grāmatas galvā vienā putrā, kaut ir arī tādas,ko atceries,nenoliedzami. Par jaunu plauktu iegādi nedomāju,palēnām pa kluso metu ārā trešo aizmugurējo rindu :-)

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #2 : 2015. gada 17. augusts, 10:12:04 »
Nopirku IKEA tik šaurus grāmatplauktus, ka grāmatas tikai vienā rindā var salikt. Ļoti ērti un pārskatāmi.
Vairs grāmatas nepērku, jo visu var paņemt no bibliotēkas.

« Atbilde #3 : 2015. gada 17. augusts, 10:43:05 »
Un es domāju, ka es vienīgā tāda, kas neatceras, ko ir lasījusi :) Man tāpat kā Nārai ir gadījies bibliotēkā paņemt grāmatu un pusē pēkšņi atjēgties - johaidī, es tak šito jau esmu lasījusi! Līdz šim novēlu visu uz negausīgu lasīšanu un neiedziļināšanos izklaides literatūras saturā.     
Turn that sh*t up louder, make it all go faster!

Atslēdzies reno

« Atbilde #4 : 2015. gada 17. augusts, 11:30:32 »
  Otrreiz ir gadījies.
man visu laiku plāns NR1 -jauns grāmatplaukts ar šauriem -1 grāmatas dziļuma plauktiem. Man gan doma bija nopirkt līmētā finiera plāksnes Krūzes ielas angārā un uzdot saskrūvēt Pašam.
Pašlaik palēnām šķiroju un vedu uz biblioteku, tur paņem, kas interesē, pārējo uz Līgatni pārstrādei. Tad man sirds mierīga, nav tā, ka miskastē izsviežu

Cik dziļi ir IKEA plaukti?

Atslēdzies Mango

« Atbilde #5 : 2015. gada 17. augusts, 11:42:10 »
Man arī beidzot būs grāmatu plaukti! Normāli nevis viss vienā lielā čupā.
Sapirkti čiekurā, tiek skrūvēti pa  vienam klāt pie sienas. Gramatas būs vienā rindā, lai var redzēt.
Notiek lielā šķirošana, atstāšu kko no klasikas, mīļgramatas, tās, kuras var dabūt bibliotēkā, prom, papīrā vai no sākuma piedavāšu kādai iestādei.

Otreiz maz ko lasu, mīļgrāmatas tikai, nosaukumus, autorus parasti neatceros, bet sižetus uzreiz, tāpēc nejauši uz reizlasītu netrāpu.

Atslēdzies Camma

« Atbilde #6 : 2015. gada 17. augusts, 12:22:12 »
Man piemīt tāda nejauka īpašība kā šad tad pārlasīt kādu grāmatu. Ij nepateikšu nekādu algoritmu. Reizēm pieķeros pat bērnu grāmatām... un tad šausminos - kā tādu murgojumu kādreiz ar sajūsmu lasīju?
Visus sakost!

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #7 : 2015. gada 17. augusts, 16:03:27 »

Cik dziļi ir IKEA plaukti?

Tikko pārmērīju - 28 cm. Var pielikt durtiņas, bet tās ir jāpērk atsevišķi. Sērija Billy.
http://www.ikea.com/de/de/catalog/products/00263850/#/40299927

Atslēdzies reno

« Atbilde #8 : 2015. gada 17. augusts, 16:50:36 »
Ā, es domāju patiešām šauri, uz 20-22, standarta grāmatas pplatumā.  28 cm ir arī Jyskā

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #9 : 2015. gada 17. augusts, 16:55:46 »
Grāmatas mēdz būt arī A4 formāta. :)
Šaurākus grāmatplauktus neesmu redzējusi, tos pašiem jātaisa vai jāpasūta.

Atslēdzies ...(cita)

« Atbilde #10 : 2015. gada 17. augusts, 23:21:00 »
Nopirku IKEA tik šaurus grāmatplauktus, ka grāmatas tikai vienā rindā var salikt. Ļoti ērti un pārskatāmi.
Vairs grāmatas nepērku, jo visu var paņemt no bibliotēkas.
Man reizēm problēma sar bibliotēkas grāmatām - tagad jau apzināti apostu grāmatu, ja jūtams, ka pabijusi smēķētāja lasīšanā  :rat: , diemžēl vairs neņemu...

Atslēdzies reno

« Atbilde #11 : 2015. gada 19. septembris, 10:11:50 »
vakar bibliotekā esmu paņēmusi jau lasītu grāmatu.... smieklīgi

Atslēdzies Nāra

« Atbilde #12 : 2015. gada 19. septembris, 10:28:12 »
Tas notiek bieži.