Autors Tēma: kā lai izdēj olu??  (Lasīts 15593 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies flyingcat

Re: kā lai izdēj olu??
« Atbilde #60 : 2015. gada 21. augusts, 14:41:24 »
Afrora, zini ,kas DE nav? Serviss (varētu būt ar pašvaldības finansējumu), kas apmāca un asistē vecākiem cilvēkiem lietot pakalpojumus, kuri ir pieejami tikai tiešsaistē vaia rī nesamērīgi dārgi offline. Tāda kā vienas pieturas stacija, kur var atnākt, iemācīties to pakalpojumu lietot vai arī saņemt palīdzību viņa lietošanā. Galvenais akcents šādā pakalpojumā būtu jāliek uz datu drošību- kaut kāda starpšifrēšanas sistēma, kas neļauj stacijas darbiniekam iegūt/nokopēt klienta datus. Lasīju, ka DE 75% cilvēku pēc 60 gadiem ir grūtības lietot internetu un ka pakalpojumu sniedzēji aizvien vairāk orientējas uz tiešsaisti, tādējādi šī (visnotaļ maksātspējīgā) cilvēku grupa tiek disrkriminēta.

Atslēdzies Broņa

« Atbilde #61 : 2015. gada 21. augusts, 14:50:27 »
Tādu vajadzētu arī Latvijā.

Atslēdzies Kikamora

« Atbilde #62 : 2015. gada 21. augusts, 15:03:11 »
Latvijā šim nolūkam ir bērni... ;) + ierīču neesamība (ja es pareizi pieņemu, ka tiešsaistes pakalpojumiem ir nepieciešams dators ar internetu). Vecāku mazpilsētā rwgulāri notiek bezmaksas kursi senioriem datora (un interneta iespēju) apgūšanai. Tas vecais cilvēks iziet kursus un pasaka, ka viņš turpmāk iemācīto tāpat neizmantos, jo datora mājās nav, kur nu vēl interneta.

Atslēdzies tex

« Atbilde #63 : 2015. gada 21. augusts, 16:48:06 »
oi, i nevajag vdikti vecu un kursus...
Tak iekrāmē datoru, wifi ir, rādi googli... kādu bŗidi miers, ka ko samaeklēt, tā atkal lai kāds cits meklē  :rat: :banhead: :computer:

Atslēdzies Kikamora

« Atbilde #64 : 2015. gada 22. augusts, 04:15:27 »
Ja par datoriem... Es ik pa laikam sapņoju par visus rēķinus apvienojošo vietni. Nu, tas ir tā - šobrīd man visi komunālo pak. rēķini "nāk" kur nu kurais - citi uz e-pastu, citi sms, citi vispār "nenāk", pašai jāiet un jāskatās kādā lapā. Es būtu priecīga, ja būtu  vietne, uz kuru man nāk VISI maksājumu rēķini, automātiski uzrādās apmaksas termiņš un paziņojums uz telefonu, ja tas  tuvojas beigām.
Plus piesaiste internetbankai (kur iespējams), samaksājot caur to, rēķins automātiski atķeksējas kā samaksāts, pārējos var atķeksēt manuāli.
Plus iespēja pašai pievienot ikmēneša maksājumus (piem., vīram kabatas nauda, pārskaitījums uz citu kontu - lielākam pirkumam utml.)
Plus, iespēja apskatīt, piemēram, cik gada laikā ir iztērēts par katru konkrēto pozīciju.
Nu, un aplikācija mobilajam arī derētu...

(Jā, es zinu, ka var internetbankā uzlikt daudz kam automātisko maksājumu, bet man finanses nav tik lielas un ir pietiekoši neregulāras, lai automātiskais maksājums varētu mani atstāt bez ēšanas un kaķi bez tīrām smiltīm. Un patīk pašai kontrolēt - kad un ko maksāju. Plus ne visi maksājumi vienmēr tiek veikti no vienas bankas. )

Varbūt kāds tādu biznesu grib uztaisīt... ;)

Atslēdzies Spārka

« Atbilde #65 : 2015. gada 22. augusts, 08:32:47 »
Tas patiesībā ir akmens valsts/pašvaldību e-pakalpojumu "dārziņā", vismaz rēķinu sadaļas ziņā.

Atslēdzies tex

« Atbilde #66 : 2015. gada 22. augusts, 10:08:38 »
Cik būtu ar mieru piemaksāt par katra rēķina apmaksu, lai vēl kāds pa starpu apstrādātu? ;) reklāmas skatīsieties? Apmaksātājkontā pie sveša kantora € turēsiet? No kā tad šis pelnīs?
Turklāt tas nozīmē, ka viņam jānoslēdz līgumi ar visiem iespējamajiem rēķinu izrakstītājiem... SIA Jurka no mazpisāniem ieskaitot.
Gmail (nopirktais inbox ) spēj atpazīt rēķinus un salikt atsevišķā mapē un internet pirkumus. Ir ērtāk, ka var redzèt tos vienkopus.
Ko ar tiem kantoriem, kas joprojām raksta papīra faktūrrēķinu? Un atstāj pēc padarītā darba...

Mobilly uztaisīja funkcionējošu un labu mikromaksājumu vietni. Stāvvietas, vilcieni, autobusi un vēl šis tas. Un tad urlakovu brigāde izdomāja nokopēt sū*** kvalitātē un līgumu par stāvvietām lauzt. Līgumu lauzt neizdevās, bet emblēmas noņēma un izlīmēja savējās utt.
Nu kurš kko taisīs iekš tādas urlu valsts citas pseido tiesiskas valsts ietvaros? RD vispirms izsvēpēt...

Un tædā situācijā tas tiešām būtu jāuzņemas valstij.

Pieslēdzies reno

« Atbilde #67 : 2015. gada 22. augusts, 10:10:51 »
vecos cilvēkus pie mums apmāca. Bieži redzu bibliotekā sēž pie datoriem. Diez vai rēķinus maksā, bet gan to arī

Atslēdzies tex

« Atbilde #68 : 2015. gada 22. augusts, 13:12:28 »
un es ne jau par LV inboxu, bet par inbox appu, ko nopirka google. E-pasta šķirošana pēc būtības: reklāmas, rēķini, pirkumi (protams, ne jua RNP, bet amazon un ebay aliexpres u.tml.) atpazīst labi. Sparrow vispār bija tā iespēja nobīdīt pa labi bvai kreisi un epastoties kā čatā... Viņu guvums bija pēc dažu gadu darba nopārdoties googlei un tagad iet pensijā :)

Diez vai googlei pārskatāmā laikā būs interese par LV tirgus specifiku.

T.i., lai tāds kantoris izdzīvotu, viņam jāņem papildus maksa... Absurds ir ar tām stāvvietām un iebraukšanu jūrmalā: mobilly uzturēt lētāk, bet neslēdz ar viņiem tādu līgumu... Labāk uztur krietni vairāk izmaksājošos stāvvietu automātus. OK, jūrmalai nav daudz, bet vienalga, jāuztur, jātīra, jāinkasē... noteikti dārgāk, BET ar mobilly 7 vai 10 centi jāpiemaksā (kaka ne līgums...). Rīgai vsp. Bet, redz, "paš"valdībā sēdošajiem tā ir izdevīgāk ;) no kkā taču jāatkačā laikam...

Inbox latvisko variantu gan kāds varētu nošpikot (tāpat kā draugiem ir špikots fb latviski u.t.t.), ka epasts sašķiro un atpazīst rēķinus, pirkumus un atdala reklāmas (uz kurām clv ir parakstījies, bet kuru nelasīšana viņam nekā nekaitēs), analizējot e-pasta saturu un neslēdzot līgumus ar vidisiem iespējemajiem rēķinu izrakstītājiem - tas būtu reālāk... bet atkal, no kā tad pelnīs? kkāds inbox.lv, ja ir kāds, kas to vēl kam tādam lieto, kā papildfīču varbūt? VAi kkādu appu importa pastkastu lasīšanai?...

Atslēdzies tex

« Atbilde #69 : 2015. gada 22. augusts, 13:14:10 »
Attiecībā uz veccilvēku apmācību: apmāca tos, kas iet uz bibliotēkām, pieskaās uz kursiem u.t.t. Tos, kas sēž un burkšķ virtuvē ar varu neviens apmācīt neies. Un pat, ja radi mēģina, tad panākumu nav, jo clv vnk negrib mācīties laikam - ētrāk tak lai kāds cits izdara un vēl papildus uzmanību izdiedelēt (jo citādi, acīmredzot, neviens to dot negrib...)...

Atslēdzies Afrora

« Atbilde #70 : 2015. gada 25. augusts, 10:56:45 »
teorētiski tiku pie divām olām.
izdēju, abas varētu par kaut ko izaudzēt.

izrādās ar izdēšanu viss tikai sākas, tagad laikam KĀ realizēt. ufff
viena ir ideja priekš app. vispār nav ne jausmas kas to varētu palaist apritē.
otra salīdzinoši vienkārši realizējama, bet ... vajag mašīnu te un vietu, cilvēku LV.

laikam vēl jāpadomā  :sad_smiley:
Под самым красивым хвостом павлина скрывается самая обычная куриная жопа. Так что меньше пафоса, господа. /Ф. Раневская/