Autors Tēma: nakts tirgus  (Lasīts 12610 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies fiasko

Re: nakts tirgus
« Atbilde #30 : 2015. gada 20. augusts, 22:42:42 »
Tirgi, tas ir forši - man te LV nav īsti pēc tāda vajadzības (dārzs ar gurķiem, tomātiem utml.), bet ārzemēs tieši tie vietējo ļautiņu tirgi ir tik feini, zemnieki sabraukuši un redzi, ka tik tiešam vietējie iet ar savu lielo ratiņsomu vai ķeseli pēc produktiem visai nedēļai.
Ramblas Boqueria, protams, ir lielākoties orientēta uz tūristiem, bet man patīk tur pavērot kādas vecas spāņu kundzītes, kas pērk vienu gaļas šķēlīti - un pārdevēji viņas appuišo un piedāvā vēl šo un to un visu ko citu.
Ārzemniekiem tak arī patīk mūsu Centrāltirgus - un tieši tādēļ, ka tur iepērkas arī vietējie.

Atslēdzies Narcise

« Atbilde #31 : 2015. gada 21. augusts, 11:36:56 »
telepātija -tikko skatīju savas Stambulas bildes. Tur ieklīdām pilnīgi nejauši parastā vietējā pārtikas tirgū, bet  uz ielas, laikam noteiktās dienās. Super bildes, lai gan bildēt varēju tā neuzkrītoši, nelūrot caur lodziņu. Kad atceros -āaāaa -tas kolorīts! Olas -tādi vāģi piekrauti -tīras dārgāk, apkakātas -lētāk. Zivis, dārzeņi -nu traks varēja palikt!
Barselonas tirgus uz Ramblas -skaisti, bet patiesībā tīrā tūristu pokazuha, nenormāli dārgi. Pie sēņu stendiem vispār sastingām. Kaifs jau ir atrast tos īstos, vietējos. Kā Jūrmalā -Bulduru cenas biezajiem  un Kauguri.
Piekrītu par Barselonu -bet kā tad nebūs liels ceņņiks, ja ekskluzīva centra iela, pa kuru var līdz pašai pludmalei aiziet. Stambulas tirgus man patīk labāk visādā ziņā, arī plašuma.

Atslēdzies Narcise

« Atbilde #32 : 2015. gada 21. augusts, 11:37:54 »
Piebilde. Domāts bija par La Rambla ielu Barselonā.

Atslēdzies Mango

« Atbilde #33 : 2015. gada 21. augusts, 14:51:20 »
Budapeštā ir rīta tirgus. Tur ap 6,7, 8os jau bij prom, visu iztirgo un viss, speciāli cēlos ar modinātāju.

Mūsu izkārtnē arī rakstīts 19-8, bet nezinu, vai naktī kkas notiek, ja man neguļas un es izdomāju 4os braukt uz tirgu. :) vai pēc kroga teiksim. :)

Atslēdzies hm@

« Atbilde #34 : 2015. gada 21. augusts, 15:47:23 »
pēc kroga pāris pušķīšus diļļu nopirkt... Labi vasarā vēl, bet ziemā?:( Nakts tirgus ziemā vispār ir? Ko tur saimnieks var pārdot no sava saražotā?

Atslēdzies Mango

« Atbilde #35 : 2015. gada 21. augusts, 16:00:37 »
Nav ziemā. Man tā liekas. :)
Kartupeļu tirgotāji varbūt? Burkānu, bietes.

Atslēdzies Trix

« Atbilde #36 : 2015. gada 21. augusts, 16:05:54 »
A kas celsies naktī,  lai nopirktu sasalušus kartupeļus? :D Neturēs tak šos apsildāmās kastēs - zelta cenā būs tādi kartupeļi!
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies Mango

« Atbilde #37 : 2015. gada 21. augusts, 16:11:37 »
Vasarā naktī. Ziemā protams nē. Tāpēc jau teicu, ka liekas, nav vispār.

Atslēdzies tex

« Atbilde #38 : 2015. gada 21. augusts, 20:08:59 »
A kas celsies naktī,  lai nopirktu sasalušus kartupeļus? :D Neturēs tak šos apsildāmās kastēs - zelta cenā būs tādi kartupeļi!
a kas celsies vasarā?
Tie kas no 7 sāks no galdiem CT par citu cenu tirgot mazumā ;)

Atslēdzies Camma

« Atbilde #39 : 2015. gada 21. augusts, 20:12:49 »
Nakc tirgus vairāk tiešām domāts tiem, kas atved savu produkciju un nopārdod visu uzreiz tālāk sīktirgotājam. Nu nevar tak laukus-dārzus kopt un vēl aiz letes dienām kluknēt. Man druška nakctirgā puķes pārdod - uzreiz n-tos spaiņus...
Visus sakost!

Atslēdzies tex

« Atbilde #40 : 2015. gada 21. augusts, 20:19:00 »
Tā jau tas sākotnēji bija domāts. Bet zemniekam diez ko neiet arī pa nakti tirgot līdz rītausmai un tad vēl to dienu strādāt...

Un daļa arī tur tirgojošie ir uzpirkuši. Fvz kur. Un tagad painteresējieties par pavaddokumentiem. Labākajā gadījumā zemniekam būs cedele, ka viņam ir zeme.
A pārpircējiem?

Un tad brīnās, kad to konfiscē un izbaro zoo iemītniekiem

Atslēdzies reno

« Atbilde #41 : 2015. gada 21. augusts, 23:35:21 »
patiesībā man galīgi vienalga -latvieši, lietuvieši, poļi. Hipsteri var iet uz Kalnciemielu un pirkt visu 3x dārgāk. Mani interesē cena.

Gan jau prot parūcināt tos savus busus un nesasaldēt dārzeņus arī ziemā.

Atslēdzies tex

« Atbilde #42 : 2015. gada 22. augusts, 12:12:07 »
Lūk, kalnciemielu es pavisam nesaprotu.... galīgi dīvaini ļautiņi IMO.

Atslēdzies ineshuks

« Atbilde #43 : 2015. gada 22. augusts, 12:21:36 »
A berga bazaraa vairs nav 2x meenesii  tie uuberdaargie tirdzinji?

Atslēdzies tex

« Atbilde #44 : 2015. gada 22. augusts, 12:40:39 »
No idea, kas notiek BB.

Bet kas ir interesanti, tad Pārdaugavā uz daudziem "dzīviem stūriem" parādījušies tādi vienādi un ar vienātu saturu dārzeņu /augļu / ogu tirdzniecības galdi. Tā vnk nolikti ielu stūros. Pie Bot. dārza, pretī TC Damme un Prismai uz Kurzemes prospekta, Melnsila un laikam Baložu stūra (gandrīz blakus tam kalnciema kvartālam). Interesanti, kuram RD piegulētājam tas pieder?

Kas viņiem iedeva atļauju tā vnk nostāties ar galdiem lieu stūros?
Kas ar sanitārajām normām? Kur ņem ūdeni? un kur pārdevēja pa visu dienu iet uz  WC(vai pieņem tikai tādas, kas dzīvo blakus daudzstāvenē?)?
Un ja es sagribētu nolikt savu galdu un tirgot ko līdzīgu blakus, uzminiet, cik minūtēs atskrietu mūsu pašu apmaksātā PP?
Kkas tajā baigi aizdomīgi izskatās, bet stāv gaišā dienas laikā pilsētā redzamās vietās un nevienam, ne VID, ne VK, ke kam citam nešķiet aizdomīgs tāds kārtējais urlakovu monopols it kā tiesiskā valstī...

Un vietām izskatās, ka to zemi nomas un nodokļus apmaksā tuvējās daudzstāvenes iedzīvotāji, kurai nu mājai tas pleķis "vardarbīgi piekārtots" - viņiem nekas par to nepienākas?
Man tiešām interesanti, kas ko tādu atļāva un ir tik ļoti aizsargāts(tātad jumts ir ļoti liels ;) ), ka ne PP, ne VID, ne VK, ne PVD neko neiebilst?

Principā tur neko nepērku, jo tā pa tiešo sponsorētu SC.