Autors Tēma: Mani sauc roze  (Lasīts 4485 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies roze

Mani sauc roze
« : 2015. gada 20. augusts, 19:21:39 »

Labdien!
Mani sauc roze.
Šai ierakstā es jums pastāstīšu, kā tiku pie šī banālā nika.
Forumā ierakstījos kādā septembra novakarā, un pie lietotājvārda izvēles skatiens, paklejojis pa telpu, apstājās pie vārdiem "Roze, ērkšķu puķe" uz Stīvena Kinga grāmatas vāka.
Nē, tā nav mana mīļākā grāmata, bet saistās ar ko citu, ko gribu pastāstīt.
2013.gada rudenī darbību beidza interneta vietne www.smalldemons.com. Tie kuri paguva to apmeklēt, zina, ka šai projektā tika veidota datu bāze par grāmatām un priekšmetiem, personām, mūziku, notikumiem, ēdieniem, dzērieniem utt tajās. Katrs reģistrētais lietotājs varēja iesūtīt savus papildinājumus. Bija savācies diezgan daudz šādu saišu, tāpēc ļoti žēl, ka projekts tika slēgts. Minētajā adresē joprojām var aplūkot video rullīti par projekta ideju.
Par Rozi, ērkšķu puķi (Rose Madder) lapā iztrūka būtiska saikne - dziesma.
Romāna raksturojumu nočiepšu G.Berelim: "Roze Danielsa pēc četrpadsmit ellišķīgiem laulības gadiem (viņas vīrs, pēc profesijas policists, ir sadists un, kā izrādās vēlāk, arī maniakāls slepkava) beidzot izšķiras par bēgšanu. Nonākusi tālā pilsētā, viņa apmetas “patversmē avarējušām sievietēm”, kurā pamazām gatavojas jaunai dzīvei. Kādu dienu Roze, neizprotama impulsa pamudināta, nopērk gleznu — banālu bildi bez īpašas mākslinieciskas vērtības (kāda šī bilde varētu būt, tas Jāņa Jaunarāja interpretācijā aplūkojams uz grāmatas vāka). Šeit vietā būtu pagalam triviāls teiciens: un tad sākās pasaka… Proti, glezna “atdzīvojas”— tās izrādās durvis uz citu pasauli. "
Romāna gaitā viens no caurviju motīviem ir dziesma Really rosie Kerolas Kingas izpildījumā, kas ieskanas visnegaidītākajos un zīmīgākajos brīžos.
Neilgi pēc tam, kad ar draudzeni bijām izlasījušas grāmatu, viņas draugs amerikānis viņai atveda kaseti ar šo un citām K.Kingas izpildītajām dziesmām. Šķita patiesi maģiska iekļūšana autora pasaulē - klausīties šo dziesmu.
To gan sapratīs tikai tie, kuru jaunībā vienmēr rokas stiepiena attālumā nebija Google un Youtube.
Tāds, lūk, stāsts par "small demons" un niku.

[attachment deleted by admin]
« Pēdējās izmaiņas: 2015. gada 20. augusts, 19:39:52 no roze »

Atslēdzies Broņa

Re: Mani sauc roze
« Atbilde #1 : 2015. gada 20. augusts, 20:22:28 »
Cik interesants stāsts!
Kāpēc veselu gadu neko nerakstīji?

Atslēdzies roze

« Atbilde #2 : 2015. gada 20. augusts, 20:32:01 »
Reizēm jau kādu vārdiņu iemetu. Parasti kāds visu pateica manā vietā :)

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #3 : 2015. gada 21. augusts, 12:55:35 »
Sveika, Roze! Mēs te lielais vairums tādi piezemēti. :)

Par ko blogosi?

Atslēdzies roze

« Atbilde #4 : 2015. gada 23. augusts, 09:09:47 »
Neesmu īpaši plānojusi blogot. Ieraudzīju tādu iespēju un sagribējās papļāpāt. Tad jau redzēs, par ko un kad nākamreiz :)

Atslēdzies mellene88

« Atbilde #5 : 2015. gada 27. augusts, 16:12:23 »
nuu to..ka bieži tas nav..
tas redzams :)
Ja Zeme tiešām būtu plakana, kaķi jau sen, visu no tās būtu nometuši lejā.
IG- mellenessniega

Atslēdzies Betons

« Atbilde #6 : 2015. gada 27. augusts, 19:14:27 »
nāc tik un izpaudies, vienmēr laipni  :big_hug:

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #7 : 2015. gada 23. septembris, 13:29:41 »
Noplauka roze... Tik vien no viņas te bija.