Autors Tēma: vakars Hičkoka gaumē jeb kā iznīdēt sirseņus  (Lasīts 3593 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Emīlija

vakars Hičkoka gaumē jeb kā iznīdēt sirseņus
« : 2015. gada 20. augusts, 22:59:34 »
sēžu romantiski pie degošas uguns, gaisma mājā sadegta, dzirdu - tā kā lietus, vai... bet  :wtf: , tak tīras debesis bija pirms brīža...

pieeju pie loga - ak svētā māt... logā sitas sirseņi...skats fascinējoš un baiss. labi ka logi - ciet...

un tagad praktiskas dabas jautājums - kā iznīdēt. jo ir skaidrs, ka kādā pažobelē... biju redzējusi dienā, pa vienam, bet ne tādā barā...

Atslēdzies reno

Re: vakars Hičkoka gaumē jeb kā iznīdēt sirseņus
« Atbilde #1 : 2015. gada 20. augusts, 23:25:50 »
šiem auksti paliek
Ja zini pūzni -drīkst saukt ugunsdzēsējus
Ir aerosolu indes -bet tiešām uzmanīgi jālieto

Atslēdzies Nāra

« Atbilde #2 : 2015. gada 21. augusts, 09:18:46 »
Domāti irši? Vai siseņi ir kas cits?

Atslēdzies Afrora

« Atbilde #3 : 2015. gada 21. augusts, 09:24:37 »
es gan neesmu nekāds kukaiņu pētnieks vai uzvedības pazinējs, bet vai nav tā, ka šie rudenī "ies gulēt"??
tad varētu to viņu bumbuli novākt, ja protams nav iebūvēts kaut kādā kokā.
un jā labāk kā Reno saka ... ugunsdzēsēji
Под самым красивым хвостом павлина скрывается самая обычная куриная жопа. Так что меньше пафоса, господа. /Ф. Раневская/

Atslēdzies lumbergs

« Atbilde #4 : 2015. gada 21. augusts, 09:26:41 »
irši - sirseņi , širšoņi , iršoņi - apvidvārsi vinam un tam pašam , bet siseņi nu tiešām ir pavisam kas cits !

Atslēdzies Trix

« Atbilde #5 : 2015. gada 21. augusts, 09:27:04 »

Pastudē elementāro bioloģiju un valodniecību. :D

Si_seņi nav si_r_seņi.
Sirseņi ir lielas lapsenes. Dažos novados saukti par iršiem.

Man zināmie apsēstie nīdēja ziemā, kad mīnusi.
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies Nāra

« Atbilde #6 : 2015. gada 21. augusts, 09:48:33 »
Kādas kaislības 1 nejauši izlaista burta dēļ  :rofl: Pilnīgi kā sarančas uzlidojums...pat smieklīgi, Trix  :rofl:
Diemžēl ieteikt neko nevaru, man paretam kāds ielido un tad jau šausmas un saucu glābēju komandu, Tev bijis īsts Hičkoks!!!

Atslēdzies daddy

« Atbilde #7 : 2015. gada 21. augusts, 09:52:01 »
es esmu meistars sirseņu, lapseņu, bišu un citu lidoņu savaldīšanā un apkarošanā :) uzreiz varu teikt, ka sirseņi ir cienījami pretinieki :D

Profilaktiski vajag uzkarināt 1.5L pudeles ar zapcūdeni. Viņi lien iekšā un ārā netiek un noslīkst

Pa vienam viņus var apsist ar badmintona vai tenisa raketi. paukš un gatavs.

Ar pūzni ir grūtāk.
Ja pūznis atrodas noslēgtā telpā (vecs strops, muca, kūpinātava, u.c.) to var piepūst ar dzelteno kobru vai smieklu gāzi (amonija nitrāts uz karstām oglēm). Kobra viņus nobendē, smieklu gāze tikai pamirina uz 30-60 minūtēm. Šajā laikā jāpaspēj visu to pūzni novākt maisā un vislabāk sadedzināt.
Ja pūznis ir viegli pieejams (bēniņi, pažobeles) tad tam var pielavīties vēsā laikā (piem agrā rītā) attiecīgā apģērbā (bišu kombinezons un maska + cimdi) un uzmaucot virsū miskastes maisu visu noraut nost, maisu ciet, ar kājām samīcīt un pēc tam sadedzināt. zemā temperatūrā viņi nelido.
Ja pūznis ir grūti pieejams, tad viņu labāk neaiztikt, bet mēģināt ierobežot ar zapcūdeņa pudelēm, jo pēc neveiksmīga nīdēšanas mēģinājuma sirseņi būs uzmanīgi un agrsīvi.       

Atslēdzies Trix

« Atbilde #8 : 2015. gada 21. augusts, 11:36:11 »
Kādas kaislības 1 nejauši izlaista burta dēļ  :rofl: Pilnīgi kā sarančas uzlidojums...pat smieklīgi, Trix  :rofl:

Ja tas viens burts nemainītu visu vārda jēgu, tad varētu uzskatīt, ka kļūda.
A tā - iemācies pārlasīt rakstīto, nebūs jāšūmējas. :D

Pa vienam viņus var apsist ar badmintona vai tenisa raketi. paukš un gatavs.

Šitas ir jādara pavasarī, kad pārziemojušais mammis meklē, kur ieviesties. Ja nosit pirmos, tad vasara mierīga. :D
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies Emīlija

« Atbilde #9 : 2015. gada 21. augusts, 12:32:53 »
https://lv.wikipedia.org/wiki/Sirse%C5%86i

Paldies, Daddy, par padomiem - uzzvanīju uz VUDG un viņi man aizliedza dajebko pašai darīt, lai tik rokot bedri un zvanot, viņi atbraukšot un nobendēšot.

Atslēdzies daddy

« Atbilde #10 : 2015. gada 21. augusts, 13:12:05 »
https://lv.wikipedia.org/wiki/Sirse%C5%86i

Paldies, Daddy, par padomiem - uzzvanīju uz VUDG un viņi man aizliedza dajebko pašai darīt, lai tik rokot bedri un zvanot, viņi atbraukšot un nobendēšot.

paklau, bet Tu neuzprasīji, kam to bedri īsti vajag un cik lielu rakt (ugunsdzēsējam, Tev vai sirseņiem) ??!  :cry: ...varbūt labāk, lai viss paliek kā bijis :))

Atslēdzies Lilith

« Atbilde #11 : 2015. gada 21. augusts, 14:13:25 »
Kā atceros savu cīņu ar sirseni.. brrr.. Agrā rītā ar hokeja nūju šo pēc pailgas vajāšanas kaut kā piebeidzu. Adrenalīns aš uzsitās, viegli nebija :)
Vācijā šie esot aizsargājami... šausmas

Atslēdzies Afrora

« Atbilde #12 : 2015. gada 21. augusts, 15:03:54 »

Vācijā šie esot aizsargājami... šausmas
ja?? man pirmajā dzīvoklī zem jumta lapsenes sāka būvēt pūzni ... uzreiz atbrauca indētāji un noindēja.
sirseni te vispār šo gadu laikā neesmu redzējusi.
varbūt šie vairāk uz Z vai D galu dzīvojas
Под самым красивым хвостом павлина скрывается самая обычная куриная жопа. Так что меньше пафоса, господа. /Ф. Раневская/

Atslēdzies Lilith

« Atbilde #13 : 2015. gada 21. augusts, 15:29:31 »
Tajā Wiki linkā teikts, ka esot aizsargājami.

Atslēdzies Mango

« Atbilde #14 : 2015. gada 21. augusts, 18:24:56 »
Es vienreiz pamēģināju pati nīdēt iršus.
Ieperinajās virs ieejas durvīm. Sagaidīju vakaru, sapūtu kkādu kobru/dihlofosu/matu laku, visu, kas bija rokai. Un tad viņi nāca laukā slapji, pilošiem spārniem un ķermeņiem, ļoti dusmīgi. Iebultējos mājā un dabūju ilgi sēdēt, kamēr viņi riņķoja ap māju un meklēja, kurš idiots tas bija.
Diezgan baisīgi.
Aizlidoja. Uz kādu nedēļu pazuda. Sapriecājos, ka pat blondīne var tikt galā. Atlidoja divtik daudz pēc nedēļas.
Zvans dienestam. :D

Sāciet uzreiz ar zvanu. :D