Autors Tēma: Šmaukšana 2  (Lasīts 1472 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies kvadra

Šmaukšana 2
« : 2015. gada 22. augusts, 08:26:58 »
Iepriekšējās tēmas iespaidā iedomājos apjautāties, vai kāds ir saskāries ar šādu lietu - iebrauc Pierīgas viensētā auto (iespējams "anglis" ar stūri labajā pusē vai UK numurzīmēm) un angliski runājošu pilsoni pie stūres, kurš tad sāk klārēt, ka viņš/viņa firma kaut kur šeit tuvumā ceļu būvē, un piedāvā pa lēto asfaltu pārdot/ mājas piebraucamo ceļu noasfaltēt. Jau trīs tādi frukti ir bijuši. Visiem esmu sacījusi, ka thanks, bet man neko nevajag, bet interesanti, kāda tad būtu shēma, varbūt kaut kādu priekšapmaksu sāktu prasīt?

Atslēdzies Koffi

Re: Šmaukšana 2
« Atbilde #1 : 2015. gada 22. augusts, 08:56:39 »
  :coffee: interesanti! Vajadzētu Tev piekrist un skatīties, kas būtu! Tik lai  vēl kāds ir mājā , drošībai.
Cilvēka lielumu nosaka problēmu lielums, kuras viņš ignorē..

Atslēdzies imho

« Atbilde #2 : 2015. gada 22. augusts, 09:48:15 »
http://www.mainlinemedianews.com/articles/2014/04/17/main_line_suburban_life/news/doc535015f300e96839190137.txt

Eiropaa pagruuti info atrast, jo saukt cigaanus par cigaaniem ir tabu; US lapaas, ierakstot mekleetaajaa "home construction and repair scams", ir kaudzeem info par 'gypsy scams'

Atslēdzies tex

« Atbilde #3 : 2015. gada 22. augusts, 09:49:01 »
Gan jau ka avansu uz dažiem simtiem sagribētu. Un ar visu pazustu...

Pieslēdzies reno

« Atbilde #4 : 2015. gada 22. augusts, 10:08:01 »
anglijā šie smalki "travellers"

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #5 : 2015. gada 22. augusts, 10:43:14 »
Šitādu shēmu vēl nebiju dzirdējusi. :)

Iespējams, ka paprasītu priekšapmaksu un/vai personas datus it kā dokumentu noformēšanai.

Man kādreiz pie veikala viens vācietis (vismaz mašīna bija ar Vācijas numuru) centās katlu komplektu notirgot par 500 latiem. It kā kaut kādā izstādē bijuši, katli palikuši pāri, un tagad gribot mani ar tiem aplaimot. Teicu, ka man tādas naudas nav un ka nepirkšu. Tad prasa, cik es būtu ar mieru maksāt. Teicu, ka 10 latus. Šis saķēra galvu un sāka lamāties. Es pagriezos un aizgāju prom. :)

Atslēdzies tex

« Atbilde #6 : 2015. gada 22. augusts, 12:14:59 »
Aha dokumentu formēšanai, tad uzreiz skaidrs...
Ja jau tuvumā būvē to ceļu, tātad vienīgais veids, kā varētu noasfaltēt arī piemājas, ir nospert materiālus tam  lielajam ceļam, kas nav nereāli. Un tad, ko, vēl izrakstīs par tiem rēķinu un PVN samaksās ? :D
A ceļu vsp tā bez projekta un būvvaldes uz savu galvu drīkst asfaltēt?

Paparasīt, protams, var visādus brīnumus... bet diezgan viegli noķert, ka sviests pilnīgs.

Bet jā, varēji izlikties, ka it kā piekrīti, un paskatīties, ko tad šie īsti grib...

Vrb vnk pagrūdīs baltu lapu kur sarakstīt personas datus un parakstīties :) Bet drīzāk gribēs avansu... un tad ar to visu tu tū ...
Un ja jau kkur tuvumā tiešām būvētu ceļu, viss pagasts par to neko nezinātu? kkādos laukos, kur taaaaads jaunums aš būtu 5gades aprunājamā tēma?

Atslēdzies ineshuks

« Atbilde #7 : 2015. gada 22. augusts, 13:01:24 »
Man rads porms dazhiem gadiem celju buuvee shofereeja- teica 8 kravas no 10 aiziet privaatus celjus... tev jau iekraujot pasaka, kurp materiaali jaaved (un taa nav buuves vieta)... taa mums rodas zelta tilti un celji, kuri peec gada ar 20 cm diametra "pumpaam" paarklaajas...

Atslēdzies ragana

« Atbilde #8 : 2015. gada 22. augusts, 13:15:55 »
Samaksa pēc darba un viss.  :)
Vai arī lai uzrāda papīrus - firmas reģistrācijas apliecību ar atbildīgo personu parakstiem utt... Vai saki lai pagaida - tu nezini cik tas ir juridiski likumīgi, tādēļ pasauksi brāli policistu, tas labāk orientējas... Variantu daudz.

Atslēdzies tex

« Atbilde #9 : 2015. gada 22. augusts, 13:18:04 »
aha, un tad no tām 2 atlikušajām vēl kko nosper pa nakti tie, kas neko nav sarunājuši :D

Bet diez vai tam privātajam būs kaut 1 dokuments, no kā un kādos apstākļos viņam pie mājas uzradies asfalts. A asfalts tak nav gluži vnk cements, kur varētu  pateikt, ka materiālus nopirka depo (ok, čeki pazuduši, bet pretējo neviens pierādīt arī nevar) un pats ielēja...